33 C
Budapest
2022. július. 1. péntek

A járványügyi szakértők arra figyelmeztetnek, hogy szigorítsanak az országok – videó

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Európában továbbra is a sűrűn lakott nagyvárosokban terjed a leggyorsabban a koronavírus.

Éppen ezért többnyire ezeken a helyeken vezetnek be újabb és újabb szigorításokat: Berlinben, Párizsban, Brüsszelben, de még lehetne sorolni.

Az országok vezetői kizárják, hogy ugyanolyan kijárási korlátozásokat vezessenek be, mint tavasszal.

Viszont a járványügyi szakértők több helyen ezt követelik: Ukrajnában például azért, mert katasztrofális az orvoshiány

– hangzott el az M1 Híradójában.

A francia fővárosban és környékén kedd óta maximális szigorítás lépett életbe, a vendéglátóegységek nem nyithatnak ki. Emmanuel Macron elnök további szigorításokat is kilátásba helyezett, ugyanakkor egy tv-interjúban kizárta, hogy újból kijárási korlátozásokat vezessenek be.

A járványgörbe emelkedése miatt Belgiumban is szigorítottak. Csütörtöktől a brüsszeli régióban egy hónapra bezáratták a bárokat, kávéházakat és a rendezvényközpontokat. Az éttermek ugyanakkor nyitva tarthatnak, de legfeljebb négy ember ülhet egy asztalnál.

Olaszországban ismét kötelező a szabadtéri maszkhasználat,

az egészségügyi veszélyhelyzetet január 31-ig meghosszabbították. Giuseppe Conte kormányfő és egészségügyi minisztere, Roberto Speranza komolynak nevezte a jelenlegi helyzetet, az utóbbi egy hét alatt ugyanis 42 százalékkal ugrott meg a fertőzöttek száma. A kormány azon dolgozik, hogy ne kelljen újból lezárni az országot.

(Fotó: EPA)

Ugyanarra a nemzeti egységre van szükségünk, ami átsegített minket a járvány első hullámán. Amikor azt mondjuk, hogy hordjanak maszkot kültéren is, elsősorban a polgárok felelősségtudatára apellálunk. Az első hullám legyőzésének sem a közbiztonsági szervek voltak a letéteményesei. Amikor előírtuk a karantént, nem tudtunk minden ember mellé rendőrt állítani” – mondta Roberto Speranza.

Németország egyelőre sikerrel kezeli a a járvány második hullámát, de az ország egészségügyi vezetése szerint lehet, hogy komolyabb korlátozásokra lesz szükség, ha tovább romlik a helyzet.

(Fotó: EPA)

Ukrajnában, ahol az egészségügyi ellátás jócskán elmarad a nyugat-európaitól, rohamosan terjed a járvány. Egy hónap alatt megduplázódott a betegek száma.

A kórházak túlzsúfoltak, kevés az orvos és az ápoló.

A súlyos betegek között egyre több a fiatal, a legtöbben a harmincas éveikben járnak. Számos parlamenti képviselő és vezető tisztviselő is megbetegedett, köztük Petro Porosenko volt elnök, akit súlyos légzési nehézségekkel szállítottak a kórházba.

M1, Hirmagazin.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
onixmedia

Kapcsolódó hírek

A front gyorsabban közelíthet, mint gondolnánk – kövesd velünk Orbán Viktor Miniszterelnökünk ma reggeli interjúját!

A miniszterelnök ma reggel a Kossuth rádióban beszélt. A háborúban a fegyver nagyon fontos, de legfontosabb a katona -...

Váratlanul elhunyt a magyar meseirodalom királya.. Isten nyugosztalja!

A magyar scifi- és meseirodalom legendás alakja, Böszörményi Gyula, József Attila díjas író, 57 éves volt. Az Álomfogó-regények írójának...

Erről nem beszél senki, de jön a feketeleves: nem csak a hitelek drágultak, brutálisan nő a büntetések összege is

Egy év alatt csaknem 7 százalékkal emelkedett a jegybanki alapkamat, és ez nem csupán a hiteleket drágította meg...

Akik jogtalanul veszik igénybe a hatósági áras áramot vagy gázt, azok az alkalmazott egyetemes szolgáltatási egységár ötszörösének megfelelő elszámolásban részesülnak (büntetés)..

Péntektől megváltoznak a szabályok a rezsicsökkentéssel kapcsolatban. Egyes vállalkozások már nem kapják védett áron az energiát, és bővül azoknak...
facebook