15.2 C
Budapest
2022. szeptember. 25. vasárnap

A hűtlen kezelés tipikus esete volt a metróberuházás a volt BKV-s szerint

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Fiktív számlázás, hűtlen kezelés, korrupció – nagyjából ezt látta a 4-es metró építése körül a BKV egyik korábbi igazgatósági tagja. Még azt is megjegyezte, hogy a mendemondák szerint le volt osztva, melyik metrómegállót melyik érdekcsoport építi meg. A beruházást vizsgáló munkacsoport vezetője továbbra is úgy látja, hogy a 4-es metró ügyében minden szál Demszky Gáborhoz, a szabaddemokratákhoz és az MSZP-hez vezet.

A BKV Zrt. 2006 és 2010 közötti igazgatósági tagjait várták hétfőn a metrókorrupciót vizsgáló munkacsoport ülésére – a kilenc meghívott közül azonban csak ketten jelentek meg.

Az egyik korábbi igazgatósági tag, Kardos Péter arról beszélt, hogy 2009-ig egyenesen meg volt tiltva nekik, hogy a tízmilliárd forintot meghaladó megbízásokat véleményezhessék, ezen a gyakorlaton csak 2009-ben módosítottak.

A másik megjelent igazgatósági tag, Papp József arról beszélt, hogy a metróállomások kivitelezése a hűtlen kezelés tipikus esetei, a korrupció melegágyai voltak. Hozzátette, szóbeszéd keringett arról is, hogy le volt osztva, melyik érdekcsoport melyik metróállomást építheti.

A munkacsoport fideszes vezetője, Borbély Lénárd az ülés után azt hangsúlyozta, hogy az ügy minden szála Demszky Gábor főpolgármesterhez és a szabaddemokrata párthoz vezet.  Demszky Gábor és a kabinetje, a helyettesei mindenről tudtak, ők adtak instrukciókat is a beruházással kapcsolatban – mondta.

Borbély Lénárd úgy fogalmazott, teljes zavar volt a 4-es metró építése körül, amit az is mutat, hogy nem volt fővállalkozó, a beruházást apró szerződésekre osztották, és mindegyiket külön bírálták el, ami részben azt eredményezte, hogy 452 milliárd lett a végösszege az egész beruházásnak.

Február elején hozták nyilvánosságra az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) jelentését a 4-es metró építéséről. A kormány szerint ebben a hivatal 167 milliárd forintnyi károkozást tárt fel.

M1 hirado

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Elhunyt az agydaganatos debreceni kislány, Regina.. – Az angyalok vigyázzanak Rád ezután!

Tavaly tavasszal derült ki hogy Regina, aki akkor 7 éves volt, az agydaganat egy szinte gyógyíthatatlan típusával küzd.. A...

Szörnyű tragédia! Kézenfogva ugrott a halálba egy idős házaspár a hetedikről.., nem tudni mi miatt döntöttek így!

Bukarest: Pillanatokon belül a helyszínre érkeztek a mentősök, de már nem tudták megmenteni a nyugdíjas házaspár életét. Két 89...

Videóriport az Izjum környéki erdőkben talált tömegsírok feltárásáról.. – Csak erős idegzetűeknek, .. egy ukrán tűzoltó figyelmeztet – videó (18+)

„Pszichológus segítségére is szükségünk lesz, hogy feldolgozzuk a látottakat” - mondta a DW-nek egy ukrán tűzoltó, aki részt vesz az...

A 17 legveszélyesebb tetoválás, aminek a jelentését sokan nem is gondolnák

Egy tetoválás sokkal több annál, mint az önkifejezés egy testen viselt formája. Egyes embercsoportok számára ugyanis az egyébként ártatlannak...