21.5 C
Budapest
2022. június. 27. hétfő

A hűséges szarvas minden télen visszatér a 80 éves nénihez

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A norvégiai Aurland városában immár harmadik éve látogat meg a téli időszakban egy 80 éves nénit egy fenséges szarvas.

A norvégiai Aurland városában immár harmadik éve látogat meg a téli időszakban egy 80 éves nénit egy fenséges szarvas.

A történet 3 évvel ezelőtt kezdődött, amikor a hölgy, Mette Kvam meglátta az ablakából a közeli erdő szélén nézelődő szarvast Kinyitotta az ablakot és egy éppen frissen készült sütivel próbálta magához csalogatni a gyönyörű állatot. Meglepetésére az állat közelebb ment, kinyújtotta a nyakát és elvette az ínyencnek tűnő falatot. Valószínű, hogy ízlett is a csemege, hiszen ettől kezdve rendszeres látogató lett a szarvas Metténél. A barátság olybá erősödött, hogy az agancsos nevet is kapott, az idős hölgy Flippen névre keresztelte.

Fotó: Terje Terum/Firda

A hű barát novembertől áprilisig minden reggel és este megjelenik Mette ablakánál, majd a melegebb időszakban visszamegy a hegyekbe.

Fotó: Terje Terum/Firda

Mette és Flippen szokatlan barátságáról városszerte beszélnek, és sokan kíváncsiságtól vezérelve látogatnak el a az idős asszony házához, remélve, hogy ők is megpillanthatják a a nem mindennapi pillanatot, amikor a szarvas felágaskodik a konyhaablakba.

Miután Flippen elég bizalmatlan, így eddig nem volt esély arra, hogy bárki is lencsevégre kapja. A napokban azonban egy helyi hölgyet és férjét érte a szerencse, hogy megörökíthessék a mesébe illő eseményt, amit valószínű, hogy csak a fehérfarkú szarvasok vonulásának látványa múlhat felül.

Fotó: Terje Terum/Firda

Sokan voltak kíváncsiak arra is, hogy Mette mivel tudja nap, mint nap az ablakához csalogatni, az amúgy bizalmatlan állatot.

Természetesen kedvence a házi süti és a frissen sütött zsömle. Ezekért a falatokért cserébe, már azt is megengedi, hogy megvakargassam a fejét.

Via/Odditycentral, Hirmagazin.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Egy férfi rohant be a metróalagútba a Blaha Lujza térnél és elvágta a torkát

Hatósági zárás miatt nem jár a 2-es metró a Deák Ferenc tér és az Örs vezér tere között...

Miért van egyre több pajzsmirigybeteg? Az endokrinológus válaszol

A kételkedők joggal vetik fel, hogy ez csupán látszat, hiszen a jobb diagnosztikus módszerek miatt érezzük csak, hogy...

Ukrajna részben leállította a földgáz szállítását Európába

Ukrajna bejelentette, hogy felfüggeszti a földgáz tranzitját egy olyan tranzitponton keresztül, amelyen az Oroszországból Európába szállított gáz közel...

Órák kérdése, és hivatalosan fizetésképtelen lehet Oroszország

Órák választhatják el Oroszországot a fizetésképtelenségtől, amely már a háború kitörése óta fenyegeti Moszkvát – írja a Bloomberg. Vasárnap este...