17.3 C
Budapest
2023. május. 28. vasárnap

A Hősök terén tüntetnének Gődényék, de rendőreink már az Andrássy úton lekapcsolták őket – fotók

Dátum:

Megosztás:

Ellenállás néven szervezett szombatra tüntetést dr. Gődény, a szerinte értelmetlen korlátozások és az oltás alapon történő megkülönböztetés miatt.

„Ma fontos napja lesz minden Normális Életre vágyó embernek”

olvasható a felhívásban, amit dr. Gődény György tett közzé ma reggel, tüntetésre invitálva az embereket.

Szombat délre, a Hősök terére toborozta a vele azonos véleményen lévőket, arra kérve őket, ne felejtsetek el magukkal hozni nemzeti színű zászlókat, sípokat, dobokat és dudákat.

Szórólap / Fotó: Blikk Szórólap / Fotó: Blikk

Mindenki ezt olvassa most!

Kollégáink a helyszínen vannak, 12 óra után 10 perccel arról informáltak minket, hogy a tüntetők a Kossuth térről haladnak a Hősök tere felé, ám közben több mint 50 rendőr sorfallal körülzárta őket. Se ki, se be nem lehetett mozdulni, a körülzárt tüntetőket elkezdték igazoltatni, pedig még oda sem értek a Hősök terére.

Kedveld és ajánld a Hirmagazin.eu Online Médiát!

13 óra körül még mindig tart az igazoltatás. Gődénnyel fotózkodnak azok, akiket igazoltattak, és már tovább engedtek. A rendőrök folyamatosan érkeznek, már a környező utcákban is nagy erőkkel jelen vannak.

Akad olyan, aki tűz nélkül egy órája cigivel a szájában mászkál, mondván, akkor nem kell maszkot hordania. Mások szándékosan lyukas, értelmetlen maszkot hordanak. A tüntetők arra várnak, hogy mindenkit igazoltassanak a rendőrök és együtt mehessenek tovább a Hősök terére.

Többen az orosz nagykövetség kerítésének dőlve várakoznak.

Fotó: Blikk Fotó: Blikk

„Ha nem megyünk most a Hősök terére, vége mindennek” – kiáltott fel egy nő, mire elindultak a résztvevők. Körülbelül 150-en maradtak a Bajza utcánál, ahol most (13.15) ért véget az igazoltatás.

Mindenki ezt olvassa most!

Fél kettőkor megérkeztek a korábban a rendőrök által feltartóztatott tüntetők a Hősök terére, ahol nagyjából százan fogadták őket. Rendőrök egyelőre sehol.

A tüntetőket Lenkei Gábor instruálja.

Fotó: Blikk Fotó: Blikk

Puszival köszönik meg Lenkeinek a munkáját.

Fotó: Blikk Fotó: Blikk

13:53: Kb. 200-an lézengenek még a Hősök terén, pár tucatnyian elindultak a Vajdahunyad vára felé. A tüntetésnek lassan vége, oszlanak.

Még több bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó? Kattints ide, és nézd meg rendőreink, katonáink, mentőseink, tűzoltóink, katasztrófavédelmiseink napi áldozatos munkájáról szóló cikkeinket!

Időközben a rendőrség is kiadott egy közleményt a tüntetésen zajló igazoltatások kapcsán.

Tájékoztattak: A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet értelmében tilos a közterületen, illetve a nyilvános helyeken a csoportosulás, illetve a gyülekezés.

Kedveld és ajánld a Hirmagazin.eu Online Médiát!

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 2021. március 20-án 12 óra 18 perckor az Andrássy úton, a Hősök tere közelében jogellenesen csoportosulókkal, valamint a maszkviselésre vonatkozó szabályokat megszegőkkel szemben megkezdte az intézkedést.

Galéria


Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Magyar animációs filmé a rövidfilmes Arany Pálma

Buda Flóra Anna francia-magyar koprodukcióban készült 27 című animációs filmje nyerte el szombat este a legjobb rövidfilmnek járó...

A Szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények

A Szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények. A húsvét után ötven nappal tartott pünkösd - a húsvét és...

Kiesés! A Honvéd kikapott a Puskás Akadémiától, búcsúzik az élvonaltól

A labdarúgó NB I 33., utolsó fordulójában a Budapest Honvéd izgalmas hajrá után 2–1-re kikapott a Puskás Akadémiától,...