28.3 C
Budapest
2022. augusztus. 11. csütörtök

A hős kisfiú, aki élete árán 3000 társát mentette meg a gyerekrabszolgaságtól! A rabszolgatatók bosszúból meggyilkolták..- videó

Dátum:

Megosztás:

1987-ben Iqbal Masih mindössze 7 éves volt, amikor az adósságok törlesztése miatt családja úgy döntött, hogy eladja rabszolgának. Születése után az apja elhagyta a családját, mert úgy gondolta, nem fér bele a családi kasszába még egy gyerek eltartása.

Iqbalt a nővérei nevelték, de nem sok ideig tartott a gyermekkora, korán fel kellett nőjön: 1987-ben a családja eladta, mivel annyira sem volt pénzük, hogy a nővére esküvőjét fedezni tudják. Édesanyja egy helyi kereskedőtől vett fel kölcsönt, és fedezetként Iqbalt ajánlotta fel. A rabszolgaság törvényellenes volt Pakisztánban, de az adósság visszafizetésének ezen módját hallgatólagosan elfogadták.

6 év rabszolgaság

Iqbalt reggeltől-estig dolgoztatták, olyan is volt, hogy napi 14 órát, a pénz, amit kapott még így is kevés volt az adósság törlesztésére. Akkor is dolgoznia kellett, amikor a Pakisztáni Legfelsőbb Bíróság megtiltotta a gyermekek fizikai munkára való felhasználását. A tomboló korrupció miatt a hatóságok szemet hunytak a gyermekrabszolgaság felett.

Iqbalt megverték, éheztették és kimerítő fizikai munkára kényszerítették. Akkor gyermekek ezrei voltak még szintén ilyen helyzetben.

6 év rabszolgamunka után Iqbal megszökött, és néhány rabszolgatársával együtt egyből a rendőrségre mentek. A korrupció azonban itt is közbeszólt: a rendőrség a gyerekeket visszavitte a fogvatartójukhoz, hiszen “jutalmat” kaptak cserében. Újabb hat év telt el, amikor Iqbal segítséget kapott egy gyerekrabszolgaság ellen küzdő aktivistától, Ehsaan Ullah Khantól.

Egy idő után ő maga is emberjogi aktivista lett, számos előadást tartott, és gyárakba szökött be, ahonnan kimenekítette az illegálisan dolgozó gyermekeket. Így sikerült közel 3 000 gyermeket felszabadítania.

1994-ban Iqbal az Egyesült Államokban megkapta az emberi jogok Reebok-díját. Küldetését folytatta annak ellenére is, hogy számos fenyegetést kapott a rabszolgatartó gyermekek gazdáitól.

1995. április 16-án Iqbal Masih gyilkosság áldozata lett.

filantropikum

Hirmagazin.eu

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Kim Dzsong Un fényes győzelmet hirdetett a covid felett – Közben a húga kikotyogta, hogy a nagy vezér is lázas beteg volt

Az észak-koreai diktátor, Kim Dzsong Un fényes győzelmet hirdetett a Covid-19 felett, közben azonban a nővére elmondta, hogy...

A fél országra figyelmeztetést adtak ki: hidegörvény jön – Ilyen időjárásra lehet számítani csütörtökön

Egy hidegörvény érkezik kelet felől, erőteljes-gomolyfelhő képződésre és elszórtan záporok, zivatarok kialakulására számíthatunk csütörtökön. A sok napsütés mellett egyre...

Tűz ütött ki csütörtökre virradóra egy faipari üzemben, Magyarbánhegyesen.

Hét városból riasztottak tűzoltókat, mert akkora a tűz, hogy a falu is veszélyben van Tűzoltóink a katasztrófavédelmi munkatársaikkal együtt...

Ezért nincs a hazai boltokban elég cukor

Cukorhiányra panaszkodnak a vásárlók. A boltokban vagy nem lehet kapni cukrot, vagy az üzletek limitálják a megvehető mennyiséget. Magyarország...
facebook