Home Szabadidő Bulvár A HírTV-ből elbocsátott Konok Péter a Facebookon kér anyagi segítséget

A HírTV-ből elbocsátott Konok Péter a Facebookon kér anyagi segítséget

0

Konok Péter történész a Facebookon kér anyagi segítséget ismerőseitől, mert a HírTV Szabadfogás című műsora volt az egyetlen fix jövedelme, ami – bevallása szerint – körülbelül a diplomás minimálbérnek megfelelő összeget biztosította számára.

Ahogy megírtuk: miután az Orbán Viktort egykor legeciző Simicska Lajos visszaadta a Hír TV-t a Fidesznek, hogy végre a milliárdosok nyugodt életét élhesse, azonnal megszűnt a csatorna legsikeresebb műsora, a Szabadfogás.

A vitaműsor vezetői „szamizdatban” megcsinálták a soron következő, szerda esti adást – amit azóta 161 ezren néztek meg a Facebookon -, azonban értelemszerűen ezért nem jár honorárium a készítőknek.

A műsor után Konok Péter közösségi oldalán nyilvános posztbankért anyagi támogatást azoktól, akik átmeneti segítséget tudnak nyújtani ezekben a nehéz napokban. A történész az alábbiakat írta:

„Szóval, pénzt kérek. Tulajdonképpen nem is pénzt (ezzel vigasztalom magam), hanem szolidaritást. Annak kifejezését, hogy amit csinálok, valamiképpen közös ügy, nektek is fontos. Hogy van értelme a lázadásnak, az ellenállásnak, még akkor is – sőt akkor különösen – ha a hatalom mindent megtesz az elhallgattatására, az ellehetetlenítésére.”

Hozzáteszi:

„Mások – nagyon sokan mások – sokkal jobban rászorulnak a segítségre, és nekik még hangjuk sincs, hogy kérjék. Mindenekelőtt nekik segítsünk! Nem tudok, és nem is akarok semmi plusz tartalmat adni cserébe. Az már amolyan üzletféle lenne. Maradok, aki vagyok. Vagyis, ha segítesz, az „csak” annyit jelent, hogy segítettél. Ha nem tudsz (nem akarsz, nincs lehetőséged, stb.) adni, nem maradsz ki semmiből. Más szóval nem a tevékenységemért kérek ellenértéket, hanem a lehetőségért, hogy csinálhassam, amit csinálok. Írni nekem szükséglet, és nem fogom fizetőssé tenni, amit írok. Aki ad, segít, de nem kap, ha úgy tetszik, külön szolgáltatást. Amíg bírom, amíg lesz áram és internet, amíg nem foglalják le a gépemet, írni fogok, és örülök, ha olvassátok. (…) Ha módotok van rá, ha úgy gondoljátok, utaljatok nekünk valamennyit. Egy ötszázast, egy ezrest (én ennyit szoktam hasonló esetekben, ennyire telik). Minden segítség jól jön.”

Szerző: Konczik Márton
Forrás: szatrklikk.hu

Exit mobile version
Megszakítás