1 C
Budapest
2023. február. 6. hétfő

A halálsor elviselhetetlenül zsúfolt lett

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Sok száz elítélt vár évek óta a kaliforniai San Quentin börtönben arra, hogy kivégezzék.

A halálsor elviselhetetlenül zsúfolt lett

Halálos ítéletet ott 2006 óta nem hajtottak végre. Azóta, hogy egy szövetségi bíró az ottani gyakorlat felülvizsgálatát nem kezdeményezte.

Kalifornában méreginjekcióval végezték ki a halálraítélteket már jó ideje. A rosszul adagolt injekciók azonban egyre többször okoztak elhúzódó haláltusát, aminek jog szerint nem lehet kitenni az elítélteket. Ez indította el a jogi és szakmai vitát, amelynek azóta sincs vége.

A San Quentin börtönben hétszáznál is többen vannak halálsoron majdnem 10 éve.

A korrekciós és rehabilitációs részleg egyik tisztje, Sam Robinson hadnagy azt magyarázta, hogy ott 725-en, míg az egész államban összesen 745-en várnak a kivégzésükre. Vannak köztük nők is, őket máshol tartják fogva.

Ez a legnagyobb halálsor az egész Egyesült Államokban, de mostanra elviselhetetlenül zsúfolt
lett. Sokáig nem tartható a helyzet.

Charles Crawford 2002 óta él ott. Kettős gyilkosságért ítélték halálra. Egyik áldozata egy kamasz lány volt. Az újságíróknak arról beszélt egy speciális nyílt napon, hogy a legtöbben ott évek óta várnak arra, hogy a fellebbezési procedúra véget érjen, úgyhogy már nem is nagyon törődnek vele, csak ritkán jut eszükbe. Távoli dolog lett, hiszen nincs hatása a hétköznapjaikra. Mióta ő ott van, csak két embert végeztek ki, úgyhogy ma már ez sem tűnik reális dolognak, amitől félniük kellene.

Nemcsak a kivégzés módjáról, hanem magáról a halálos ítéletről is vita folyik, de abban mindenki egyetért, hogy döntésre kell jutni végre. Vagy meg kell kezdeni a halálos ítéletek végrehajtását vagy el kell törölni a halálbüntetést Kaliforniában.

Forrás: euronews

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Hamburgert csinált áldozataiból, majd eladta idegeneknek (18+)

Az elmúlt évtizedek egyik legborzalmasabb bűnügyének története a következő: Joseph Roy Metheny 1955. március 2-án született az amerikai Baltimore-ban....

Kína: Meteorológiai kutatásokat végzett az amerikai légtérbe tévedt léggömb

Meteorológiai kutatásokat végzett az amerikai légtérbe tévedt kínai léggömb, amely azért tévedt ilyen messze a tervezett útvonalától, mert...

Lelőtték az amerikai légtérben felfedezett kínai hírszerző léggömböt

Az amerikai haderő szombaton megsemmisítette az Egyesült Államok légterében a hét közepén felfedezett kínai léggömböt, amely az amerikai...

Eddig is rovarokat ettünk, legfeljebb nem tudtunk róla

Hatalmas felhördüléssel fogadta a hazai közvélemény az Európai Bizottság két januári döntését, melyek értelmében a gyártók az EU-ban...