16 C
Budapest
2024. május. 22. szerda
HomeHírekHáború"A háború logikája könyörtelen és gyilkos" – Irán és Ukrajna egymásnak feszült...

„A háború logikája könyörtelen és gyilkos” – Irán és Ukrajna egymásnak feszült drónügyben

Az iráni külügyminisztérium bekérette Ukrajna teheráni ügyvivőjét az ukrán elnöki tanácsadónak az Iszfahán katonai létesítménye elleni dróntámadással kapcsolatos megjegyzése miatt.

„A háború logikája könyörtelen és gyilkos. Szigorúan lesújt az értelmi szerzőkre és a szövetségeseikre (…) Robbanásveszélyes éjszaka Iránban: drón- és rakétagyártás, olajlétesítmény. Ukrajna figyelmeztetett” – állt Mihajlo Podoljak vasárnapi Twitter-üzenetében.

Az iráni védelmi minisztérium a hét végén közölte, hogy az ország légvédelme sikeresen elhárította a közép-iráni Iszfahán katonai létesítményét célzó dróntámadást, hozzátéve, hogy a szombat éjjel történt incidensnek nincsenek áldozatai. Ugyanekkor
tűz ütött ki az északkelet-iráni Tebríz egyik olajfinomítójánál is.

Az ukrán kormány többször vetette Teherán szemére, hogy több száz harci drónt adott Oroszországnak. Teherán a vádat azzal hárította el, hogy a pilóta nélküli repülőgépeket a háború kitörése előtt szállította le az orosz félnek, és tagadta, hogy további drónokkal látná el az orosz hadsereget.

Ukrajna szerint a drónokat az orosz erők erőművek és a polgári infrastruktúra elleni támadásokra használták.

Nyitókép: Defence Blog

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
Pannon Work