24.2 C
Budapest
2023. május. 29. hétfő

A gyilkosság csak a kezdet: Easttowni rejtélyek – videó

Dátum:

Megosztás:

Gyilkosság történt Pennsylvania állam egyik idillinek tűnő kisvárosában. A zárt közösséget érthetően felkavarja az esemény, hiszen távol a civilizáció zajától nem sok minden történik a világ eme eldugott szegletében. Az Easttowni rejtélyek című krimisorozat mindhárom HBO csatornán látható, és az HBO GO streammingszolgáltató kínálatában is elérhető.

Nem szakadnak meg a munkában az easttowni zsaruk. A hivatásos közeg élete leginkább kimerül a különféle piti ügyek felderítésében vagy inkább elsimításában, legyen az kukkolás vagy családi viszály. Mare Sheehan nyomozó azonban több egyszerű zsarunál, a kisváros Sólyomhölgye, aki azzal vívta ki a település lakóinak tiszteletét, hogy huszonöt esztendővel korábban a kosármeccsen volt egy jó dobása, amit azóta is megünnepelnek. Máshol persze nem számítana annak, de itt, ahol nem sok minden történik, igen.

Mindenki ezt olvassa most!

Kedvcsinálónak itt a sorozat beharangozója:

A gyilkosság azonban gyilkosság, holttestet találtak az egyik parkban, és a megfáradt és kiégett Mare Sheenan nyomozóra vár a feladat, hogy felgöngyölítse a szálakat, és elkapja a tettest. Tizenhárom éves volt, amikor elvesztette az egyetlen barátját, az apját, aki ugyancsak nyomozó volt. Az anyjával viszont azóta sem jön ki. Miközben Sheenan mind mélyebbre ássa magát az ügybe, egyre furcsább dolgokra bukkan, és egyre többet lát a zárt kis közösség sötét oldalából. A magánéleti konfliktusai is egyre jobban elmélyülnek, lassan darabokra hullik körülötte minden.

Jelenet az Easttowni rejtélyek cílmű sorozatból (Fotó: HBO) Jelenet az Easttowni rejtélyek cílmű sorozatból (Fotó: HBO)

Az HBO saját gyártású minisorozatát a feltörekvő forgatókönyvíró-producer, Brad Ingelsby jegyzi, Korábban olyan filmek történeteit szállította, mint A harag tüze, Éjszakai hajsza, Amerikai nő és A visszaút. Az Easttowni rejtélyek az első, de aligha az utolsó tévésorozata. Az egyedi atmoszférájú széria hideglelős utazás egy kicsi, zárt közösség baljóslatú világába, ahol elképesztő feszültségek, sötét titkok húzódnak meg a békés, nyugalmas felszín alatt. Az Emmy- (Mildred Pierce) és Oscar-díjas (A felolvasó) Kate Winslet alakította nyomozó arra keresi a választ, hogy a családi és múltbéli tragédiáink mennyire befolyásolhatják a jelenünket.

Guy Pearce és Kate Winslet (Fotó: HBO) Guy Pearce és Kate Winslet (Fotó: HBO)

Winslet alig tizenkilenc esztendősen, a Mennyei teremtmények főszerepében robbant be a filmvilágba, majd az Értelem és érzelem és különösen a Titanic után a világ a lábai előtt hevert, és a legjobb színésznők között kezdték emlegetni. Soha nem engedte magát beskatulyázni, fantasztikus pályafutását olyan különleges alkotások szegélyezik, mint az Iris – Egy csodálatos női elme, az Egy makulátlan elme örök ragyogása, az Én, Pán Péter, Az öldöklés istene és a Hegyek között.

Egyre sötétebb titkokra derül fény (Fotó: HBO) Egyre sötétebb titkokra derül fény (Fotó: HBO)

A vidéki lassúsággal csordogáló, ám az embert egyre inkább magába szippantó dráma, és a jól kidolgozott karakterek mellett a sorozat hangulatához nagyban hozzájárult, hogy a színészek a Pennsylvaniával szomszédos Deleware államban elterjedt philadelphiai akcentust, az úgynevezett Delco-akcentusban beszéltek. Érdekes módon Kate Winslet volt az, aki ragaszkodott ehhez, annak ellenére, hogy ez nehezen tanulható akcentus, de a színésznő úgy érezte, hogy a közösség bemutatása hiteles nyelvjárást igényel. A forgatás amúgy a COVID-járvány kellős közepén folyt, a színészeket és a stábot naponta tesztelték.

Szilágyi G. Gábor, blikk

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

Így fenyegetőznek az ukránok

Az ukrán ellentámadás még nem kezdődött el, de holnap, holnapután vagy egy hét múlva megindulhat Olekszij Danilov, az...

Fél „falat”-nak sem elég ez az egy adag fagyi, Japánban lehet kapni és átszámítva 2,2 Millió Ft az ára..

A világ legdrágább fagylaltjainak megkóstolásához mélyen a zsebébe kell nyúlnia az embernek. Cikkünkben bemutatjuk a világ legdrágább fagylaltjai, illetve...

A végsőkig küzdött: Szomorú részletek a keresésről! – A MOUNT EVEREST lesz SUHAJDA SZILÁRD végső nyughelye..

Talán már nincs is olyan ember az országban, aki ne hallott volna Suhajda Szilárd szívszorító drámájáról. A magyar hegymászót...

Magyar animációs filmé a rövidfilmes Arany Pálma

Buda Flóra Anna francia-magyar koprodukcióban készült 27 című animációs filmje nyerte el szombat este a legjobb rövidfilmnek járó...