13.9 C
Budapest
2022. október. 3. hétfő

A gyermek az első, legyen bármilyen nemzetiségű! .. Gyerekeket hoztak ki Azovsztal poklából, bent még van, aki élet és halál között lebeg..

Dátum:

Megosztás:

Sajtóhírek szerint újabb civileket, köztük nőket és gyerekeket evakuáltak vasárnap az oroszok által körülzárt Azovsztal acélműből.

43056980 dc08b26e87bdfadb90a82f5a955dd56d wm

A gyárkomplexum területén feltehetően civilek százai kerestek menedéket.

Újabb 40 embert evakuáltak az orosz fegyveres erők által körülzárt Azovsztal acélmű területéről – jelentette a TASZSZ hírügynökség vasárnap a helyszínről. A tudósítás szerint a civileket – köztük 14 nőt és nyolc gyereket – három autóbusszal szállították a bezimennojei evakuációs segélyközpontba.

Civilek két csoportja hagyta el szombaton a dél-ukrajnai Mariupolban lévő Azovsztal acélmű közelében lévő lakóépületeket − közölte az orosz védelmi minisztérium. Huszonöten délután jöttek ki, ahogyan arról korábban is beszámoltak, de további 21-en sötétedés után távoztak. Ők élelmet, szállást és orvosi ellátást kaptak − írta meg orosz forrásokra hivatkozva a BBC.

Mariupol polgármestere, Vadim Bojcsenko korábban elmondta, hogy becslések szerint ezer civil maradt az acélgyárban, és néhányan élet és halál között lebegnek.

A siker egyik kulcsa

A mariupoli helyzet politikai megoldása lehet a siker egyik kulcsa – mondta nemrég Szergej Grabszkij katonai szakértő azzal kapcsolatban, hogy az Orosz Föderáció eredményeket akar felmutatni május 9-én, amikor a fasizmus felett aratott győzelemről emlékeznek meg világszerte.

A szakértő szerint az oroszok engedélyezhetik, hogy az ENSZ vagy más nemzetközi szervezet, különösen a Vöröskereszt égisze alatt kiürítsék a várost.

A polgári lakosságról, a sebesültekről és a fegyveres katonai erők állományáról van szó, akik Mariupolt védelmezik

− jegyezte meg Grabszkij.

A Maxar Technologies által készített műholdfelvételeken jól látszik, hogy milyen állapotban van a mariupoli Azovsztal acélmű, amelyben feltehetően civilek százai kerestek menedéket − írta meg az Independent.

index, Facebook

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Indonézia után – a futballtörténet legszörnyűbb stadionkatasztrófái

A hétvégi indonéziai, szurkolók okozta katasztrófa, amely már az eddigi ismeretek szerint is legalább 174 halálos áldozatot követelt,...

Milyen pozitív hatásai lehetnek a kaszinóknak a gazdaságra?

A szerencsejáték egyre nagyobb iparággá válik, és ma már általánosan elfogadott tény, hogy a kaszinók számos szempontot figyelembe...

Kiraboltak egy gyereket Kaposváron

Fiatal felnőtt rabolt ki egy kiskorút Kaposváron. Az ügy adatai alapján az akkor még ismeretlen tettes szeptember 29-én délután...

Orbán Viktor: Épségben át kell vinni a hazát a túlpartra..

Ki kell bírni a próbatételeket és "épségben át kell vinnünk hazánkat a túlsó partra, egymásba kapaszkodva és bízva...