11.2 C
Budapest
2024. április. 20. szombat
HomeTudástárTechnika, kommunikációA Google bezárja a Gmail legrégebbi verzióját, az internet népe bepánikolt

A Google bezárja a Gmail legrégebbi verzióját, az internet népe bepánikolt

A Google tavaly ősszel jelentette be, hogy 2024 augusztusától nyugdíjazza a Gmail levelező eredeti, HTML-alapú webes verzióját. Azóta a felhasználók nagy részénél már meg is történt az átállás az új, modernebb technológiájú változatra, bár aki nagyon akarja, pár hónapig még használhatja azt a felületet, ami egyenesen 2004-be repíti vissza.

Ennek ellenére komoly pánikot okozott az elmúlt napokban az X-en (leánykori nevén Twitter) végigsöprő álhír, ami egy direkt félreértelmezett Google-féle figyelmeztető levélre épült, és azt állította, hogy a cég úgy, ahogy van, becsukja a Gmailt. Ennek nem sok értelme lenne egyébként, hiszen a szolgáltatást becslések szerint 1,8 milliárd ember használja, és jelenleg kb 4,5 milliárd aktív Gmail-fiókot kezel a rendszer. Bár egyéni felhasználók számára ingyenes a levelező, a több mint 9 millió céges előfizetés elég szép bevételt hoz a Google-nek. A cég mindenesetre most minden lehetséges csatornán igyekszik azt kommunikálni, hogy mindenki nyugodjon meg, a Gmail nem megy sehová.

A HTML-alapú régi Gmailnek a nosztalgiafaktoron felül kétségtelen előnye volt, hogy elég kis adatforgalmat generált, így nagyon gyenge internetkapcsolat mellett jó vészmegoldásnak számított. Cserébe egy csomó funkció, mint a Google Chat vagy a helyesírás-ellenőrző nem működött benne. Hogy a végleges kivezetésével tervez-e a Google egy ilyen, gyenge netkapcsolatra optimalizált verziót, egyelőre nem tudni.

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
Pannon Work