34.1 C
Budapest
2022. június. 27. hétfő

A Gazprom egy hétre leállítja a gázszállítást a Török Áramlat vezetéken – a döntés ezúttal Magyarországot is érinti

Dátum:

Megosztás:

Az oroszok a leállást azzal indokolják, hogy karbantartást végeznek a vezetéken.

A Gazprom bejelentette, hogy keddtől egy hétre leállítja a szállítást a Török Áramlat nevű gázvezetéken. Ezen a vezetéken jelentős mennyiségű gáz érkezik Magyarországra is – írta a G7-re hivatkozva az Index.

A Fekete-tengeren áthaladó Török Áramlat vezetéken évente 31,5 milliárd köbméter gázt szállítanak. A gázvezetéken szállított mennyiség körülbelül fele a török piacot látja el, a másik fele pedig a görög, az észak-macedóniai, a román, szerb, bosnyák és a magyar piacra érkezik – ismertették.

A fentebb említett országok közül Bulgáriába az oroszok már április vége óta nem szállítanak gázt amiatt, hogy a bolgárok nem voltak hajlandóak rubelben fizetni azért – emlékeztetett a portál.

Karbantartásra hivatkoznak

Az oroszok az egyhetes leállást azzal indokolták, hogy karbantartást végeznek a vezetéken. A leállásról az összes érdekelt féllel előre egyeztettek – közölték.

A G7 portál szerint a Török Áramlat leállítása miatt

a magyar gázimport körülbelül egyharmada eshet ki a karbantartás idejére.

Magyarországon ez a kiesés ugyanakkor nem jelent veszélyt, mivel az országba eddig a szokásos módon érkezett az orosz gáz. Az európai piacon azonban az árakat befolyásolhatja a leállás, mivel a kontinensre érkező gáz egynyolcada a Török Áramlaton keresztül érkezik – hívta fel a figyelmet az Index.

Nyitóképen gázvezeték Ukrajnában Fotó: REUTERS/Gleb Garanich/File Photo

mti

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
onixmedia

Kapcsolódó hírek

Isten akkor küldi el hozzád a lelki társadat, amikor készen állsz igazán szeretni, nem akkor, amikor te akarod

Isten nem küldi el hozzád a lelki társadat, amíg a szíved valóban készen nem áll a találkozásra. Szeretünk hinni...

DIE WELTWOCHE: Visszatérhet a magyar Aranycsapat? – YouTube videó, az Aranycsapat legeredményesebb VB-szerepléséről

Frank Furedi magyar-kanadai író, társadalom-kutató és a Canterbury-i Kenti Egyetem szociológia emeritus professzora úgy látja, hogy a magyar...

Ezt eddig nem tették a kirakatba: aki ebbe a csoportba tartozik, ősztől négyszeres díjat fizet a gázért, de az áram is brutálisan drágul!

Aki kikerül a rezsicsökkentett díjszabás alól, annak a jelenlegi ár többszörösét kell kicsengetnie. A kormány két hete hozott rendeletet...

Alekosz brutálisan beleszállt a visszatérésre készülő Joshi Bharatba: „Mégis, miféle értéket akar képviselni? Olyat, amiben megmutatja, hogyan kell tönkretenni egy boldog családot?”

Ahogy arról médiánk is beszámolt, Joshi Bharat Palik László Hova tűnt? című műsorának adott interjújában bejelentette, fél éven...