2 C
Budapest
2023. december. 8. péntek

A front gyorsabban közelíthet, mint gondolnánk – kövesd velünk Orbán Viktor Miniszterelnökünk ma reggeli interjúját!

Dátum:

Megosztás:

A miniszterelnök ma reggel a Kossuth rádióban beszélt.

A háborúban a fegyver nagyon fontos, de legfontosabb a katona – mondta az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban, utalva arra, hogy hiába a fegyverszállítmányok, a két ország katonai ereje korántsem egyforma nagyságú. Szerinte az ukránok hamarosan a katonai lehetőségeik végére érnek.

A helyzet egyre rosszabb, naponta 100-1000 katonát veszít Ukrajna, részben halottak, részben sebesültek formájában

– mondta.

A front, úgy tűnik, nagyon messze van, Luhanszk, Donyeck – sorolta a településneveket. De ha gyorsan változik a katonai helyzet, olyan városok nevét halljuk majd, mint amit ismerünk. A front gyorsabban közelíthet a magyar határhoz, mint gondolnánk.

A NATO-csúcsról úgy jött haza, hogy komoly megfeszített munkát kér a katonai vezetéstől, mert a katonaságot még az előtt kell megerősíteni, mielőtt baj lesz – közölte.

A háborús inflációval kapcsolatos kérdésre azt mondta, itt van a háború, és bár Magyarország nem volt híve a szankciós politikának, de az európai közös politika érdekében úszunk az árral. Nem szeretem az ilyesmit – mondta, vállalhatatlan a külön út az együttműködő közösségben.

Ott, ahol nem életbevágó, ott engedünk, ahol a számunkra fontos, ott nem

– mondta, hangsúlyozva, az energiapolitikai olyan, amiben Magyarország kitart véleménye mellett.

Jobban szeretjük a konfliktusokat kibeszélni, de most háborúról van szó – mondta, emlékeztetve ismét az ukrajnai veszteségekre. Magyarországnak a béke oldalán kell lennie, a háborús inflációt másképpen megakadályozni nem lehet – özölte. Azt tudjuk tenni, hogy bizonyos termékek árát hatóságilag korlátozzuk, ezzel az inflációt csak valamelyest fékezheti, véget vetni ennek csak úgy lehet, hogy a háborúnak is vége legyen. Ehhez viszont el kell érni, hogy tűzszünet, majd béketárgyalások legyenek – addig nincs háború, és a gazdaságok is visszazökkennek, ezzel mindenki jól járna.

Ám rajtunk kívül más nem üti meg ezt a hangot, így Európa és Amerika is szenved – mondta Orbán.

A fejlesztésekről és a bérekről szólva azt mondta, most nem az emelésnek, hanem a megőrzésnek van ideje, hogy megvédjük, azt, amink van, a családtámogatást, nyugdíjakat, rezsicsökkentést, munkahelyeket – mondta a miniszterelnök.

Az új, felállítandó határvédelmi erőről szólva azt mondta, Magyarország rendkívül nehéz helyzetben van, egyszerre jön 800 ezer menekült Ukrajnából és több, mint 100 ezer délről érkező migráns, és ez a nyomás példátlan.

Az embercsempészek egyre több embert tudnak meggyőzni arról, niduljanak el Európa irányába, mivel a fejlődő térségekben élelmiszerválság fenyeget, a hullám nőni fog – mondta. A migránsokat nem tudjuk a jelenlegi szervezettel megállítani. – Minden egyes perc, amit a katonák nem gyakorlatozással töltenek, elfecsérelt idő, a határra vezényelt rendőrök pedig hiányoznak a rendteremtésből – indokolta a határvédelmi erők szükségességét.

Eljött a pillanat, amikor muszáj megszervezni egy határvadász-rendszert, ezrével kell új embereket felvennünk, 2-4 ezer emberre lesz szükség. Ki kell képezni őket fizikailag és szellemileg is, hogy civilizált módon tudjuk megvédeni a határainkat, holott egyre erőszakosabbak a migránsok, már figyelmeztető lövések is vannak – mondta. Plüssmacikkal és virágcsokrokkal nem lehet a határt megvédeni, jelentette ki. Hozzátette: a feladat első körben a belügyi tárcáé lesz, de arra is vannak tervei, ha ezen a kereten belül nem tud megvalósulni a fejlesztés.

blikk, Facebook

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Scott Adkins: Vitathatatlan 4 – videó

Teljes film magyarul: Vitathatatlan 4 Kellemes szórakozást a filmhez! Még több film itt! Our media displays content free of charge! Thank you...

Figyelmen kívül hagyta a piros lámpát, telibe kapta a villamos az Opelt – videók

A Budapesti Autósok YouTube-csatornájára került fel az a videó, ami Nagy Lajos király útján, az Egressy út első...

Elképesztő videó: kocsi után kötötték az elakadt dorogi buszt, csúnya vége lett

Érdekes módját választottak a hóban rekedt busz kimentésének Dorogon, nem is jött össze a mutatvány. Az éjszaka folyamán lehullott...

Brutális kegyetlenséggel végezte ki, majd az ágyneműtartóba rejtette felesége holttestét a jászsági gyilkos.. – nevetséges ítéletet kapott, jogos fellebbviteli főügyészség súlyosítási indítványa..

A fellebbviteli főügyészség súlyosítást indítványoz a feleségét 130 késszúrással meggyilkoló férfivel szemben. A Szolnoki Törvényszék elsőfokú ítélete szerint a...