28.6 C
Budapest
2022. augusztus. 7. vasárnap

A Fradi a Kisvárdához látogatott.. – leánykérés és fejberúgás kisvárdai stadionavatón -.. (A cikk videót tartalmaz) Oszd meg!

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Kisvárdán nem akármilyen ünnepre készültek. Nem elég, hogy az újonc NB I-es labdarúgócsapat először léphetett pályára az új stadionjában, az ellenfél Magyarország legnépszerűbb klubja, a bajnokságot szászszázalékosan kezdő Ferencváros volt.

Azért mentünk el ide, hogy megnézzük, milyen ember a helyi benzinkutas, kik azok a Várkerti Vitézek, mi a helyzet a kocsmában, lesz-e szokásos rezesbanda? Aztán láttunk még sasröptetést, lánykérést, fejbe rúgást, meg egy meccset, amit simán nyert meg 2-0-ra a Fradi.

Kisvárda-Ferencváros meccs az NB I-ből: Budapestről 280 kilométer megtétele várt ránk, amely magyarországi viszonylatban jelentősnek számít. (Képzeljék majd el, mennyit buszozik a Haladás a várdai fellépés előtt és után.) Az NB I abszolút újonca a bajnokság történetének legészakibb fekvésű csapata. (Ebben a tekintetben egy hajszállal előzi meg Ózdot és Salgótarjánt.) Biztos, ami biztos, kora délután elindultunk, így már órákkal a meccs kezdése előtt nézhettük, milyen egy 16 ezres város, ha a Ferencváros oda megérkezik.

A kisvárdai szurkolók nagyon készültek a meccsre. FOTÓ: HIRLING BÁLINT – ORIGO

A város határában a benzinkútnál azonnal érdeklődni kezdtünk, miként várják a Fradi elleni stadionavatót. A kutasnak az ukrán határ mellett is akadt dolga bőven, de némi poénnal megfűszerezve így is örömmel válaszolt arra a kérdésünkre, mit vár a mérkőzéstől.

„Egyértelműen háromesélyes a meccs” – vágta rá a férfi. Persze azonnal reflektáltunk, hogy rendben, de ez mindig így van. „Igaz, de most más a helyzet. A lehetőségek:három, négy vagy öt góllal nyer a Fradi– tette hozzá. Legalább már az elején kiderült, nem minden kisvárdai szurkoló pozitív a saját klubját illetően.

Nem csak a beton az úr. FOTÓ: HIRLING BÁLINT – ORIGO

Egyre beljebb érve a városba ekkor még nem igazán tapasztaltunk meccshangulatot, de azért egy-két piros mezes drukkerrel így is lehetett találkozni. Közben gőzerővel kerestük a stadiont, amelyhez egy korosabb asszonyságtól kaptunk segítséget.

„Az utca végén a keresztnél forduljanak jobbra, ott már rendőr fog állni, és segít” – jött a válasz. Gyerünk. Pár lépés, és tényleg az NB I legújabb létesítménye mellett találtuk magunkat.

Érkeznek a családok a Fradi elleni találkozóra. FOTÓ: HIRLING BÁLINT – ORIGO

Stadion nincs kocsma nélkül. A kisvárdai ultrák, a Várkerti Vitézek már javában hangoltak. Bizakodó, mosolygós szurkolók fogadtak minket. A tippelés helyett a sör fogyott, természetesen csak a szurkolók körében.

Sörrel hangoltak a Várkerti Vitézek. FOTÓ: HIRLING BÁLINT – ORIGO

A stadion nem túl nagy, de szép. A környék pedig egy igazi futballkomplexum, a régi stadionnal és az edzőpályákkal a szomszédságban. A bejáratoknál pedig már sokan várták piros mezekben és sálakban a hat órakor esedékes kapunyitást, hogy elsőként foglalhassák el a helyüket az új arénában, amely egyébként semelyik stadionhoz nem hasonlítható, ténylegkülönleges hangulatot áraszt.

Belülről sem utolsó a látvány, boldogok lehetnek a kisvárdaiak. FOTÓ: HIRLING BÁLINT – ORIGO

„Ahogy más csapatok például Ausztria vagy éppen Szlovénia közelségét használják ki, nekünk az ukrán határ nyújtotta lehetőséget kell kamatoztatni. Tippelni nem szeretnék,most nem is az eredmény a fontos– mondta az egyik szurkoló.

Közben a rezesbanda zenéjére a Ferencváros edzője, Thomas Doll is táncolt egy kicsit. De nemcsak a fúvósok szórakoztatták a közönséget, Kós Bálint Hunor elénekelte a Nélküled című számot, de volt sasröptetés is, illetve helyi egyházi vezetők fel is szentelték a stadiont.

Felszentelték az új kisvárdai stadiont. FOTÓ: HIRLING BÁLINT – ORIGO

A „slusszpoén” pedig tényleg a kezdés előtt másodpercekkel maradt:

a kezdőkörben Fradi-sállal a nyakában kérte meg a kisvárdai mezben pompázó barátnőjét az egyik szurkoló. A válasz egyébként igen volt. Még szép.

Kisvárda-Fradi szerelem, a válasz igen volt. FOTÓ: HIRLING BÁLINT – ORIGO

A kezdésre megtelt a kisvárdai aréna, a hazai szurkolók élőképpel is készültek a meccsre, de a ferencvárosiaknak fenntartott szektorban sem lehetett már egy gombostűt sem leejteni, így borítékolható volt a jó hangulat.

A csapatok is kiszolgálták a telt házas közönséget, persze Anton Shynder 32. percben történt kiállítása nagyban rányomta a bélyegét a meccs képére – igaz, a sárga lap után nem kéne a játékvezető arcába ordítani milliméterekről. Bár volt ott fejkoccantás is. Addig is a Fradi volt a kezdeményezőbb, a hatalmasat küzdő – és a kontráiból veszélyes – Kisvárda viszont jól tartotta az eredményt. Tíz emberrel viszont szinte már lehetetlen helyzetbe került az újonc. Viszont az FTC ekkor még képtelen volt feltörni a hazaiak védelmét, így senki nem csodálkozott, hogy

Thomas Doll végig idegesen járkált és magyarázott a játékosainak a számára kijelölt területen.Az első 45 perc tehát nem hozott gólt, a német mester pedig biztosan nem csak dicsérte a labdarúgóit a szünetben.

A Kisvárda sokáig jól tartotta magát. FOTÓ: HIRLING BÁLINT – ORIGO

A második félidőben viszont már nem volt kérdéses, hogy melyik csapat gyűjti be a három pontot. A Fradi az első pillanatoktól kezdve a kapuja elé szögezte a tíz emberrel játszó Kisvárdát, majd az 56. percben Leandro meg is szerezte a fővárosi csapat számára oly fontos gólt. Doll örömén is látszott, hogy ez bizony nem volt könnyű szülés. Hiába a gól és emberhátrány, a várdai szurkolók ugyanolyan elánnal buzdították a csapatukat, mint az első percben.

A Fradi-találatot követően kissé leült a meccs, dea hangosbemondó feldobta a hangulatot. Szerinte ugyanis „Heiszter Marcell” kapott sárga lapot, bár nem gondoljuk, hogy horvát-német Marcel Heister kiakadt volna ezen. Ahogy Lanzafame sem, ugye Dávid?

Davide Lanzafame a Kisvárda ellen is eredményes volt. FOTÓ: HIRLING BÁLINT – ORIGO

Bár haragról szó sem volt, de Fradi és az olasz csatár büntetett: 15 perccel a meccs vége előtt a tizenegyesből szerzett góllal eldőltek a legfontosabb kérdések. A hajrában még Theodoris Berios rúgta le egy jól irányzott karatemozdulattal Fernando Gorriarán fejét, amiért piros lapot kapott.

https://www.facebook.com/M4sport.hivatalos/videos/1383382208460651/

A hazai szurkolók azonnal rá is kezdtek a „Mindenkit állíts ki” című örökzöldgyanús nótára.

A bíró ezt nem vette figyelembe, az FTC pedig végül magabiztosan nyert.

A vereség ellenére nemcsak a Kisvárda, de a találkozó egyik legjobbja Gosztonyi András volt, aki szerint a jövőben fegyelmezettebben kell játszaniuk, ha el akarják érni a céljaikat.

„A kiállítás rányomta a meccsre a bélyegét. Sajnos nem először fordul elő a bajnokságban, hogy szinte az egész mérkőzést emberhátrányban játsszuk. A Videoton ellen még korábban jött a piros lap, mint most. Egyik csapat ellen sem egyszerű játszani az élvonalban, nemhogy egy Vidi vagy Fradi ellen tíz emberrel. Nehéz volt a sorsolásunk,majd most jönnek azok a meccsek, amelyek hozhatóak lesznek. Azon leszünk, hogy ezeket a mérkőzéseket megnyerjük, és javítsunk. Ha az utolsó két találkozóból – az Újpest és a Ferencváros elleniből – indulunk ki, akkor bizakodhatunk,mert egyik összecsapáson sem játszottunk alárendelt szerepet. Amennyiben fegyelmezettebbek vagyunk, akkor az Újpest, és most a Fradi ellen is elcsíphettünk volna egy pontot. De gratulálok a Ferencvárosnak, nekünk nem ellenük kell nyernünk” – árulta el az Origónak a támadó, aki szerint az egész városnak nagy lökést adhat az új aréna. De azt is megtudtuk, hogynapok kérdése, és jön a második trónörökös a Gosztonyi családba.

A Kisvárdának nem a Fradit kell legyőznie. FOTÓ: HIRLING BÁLINT – ORIGO

„Egy új stadion ilyen családias városnak és csapatnak, mint a Kisvárda, nagyon sokat tud adni. Fontos, hogy a hazai meccseinket kiváló körülmények között tudjuk játszani a saját szurkolóink előtt. Nagyon szeretek Kisvárdán játszani és élni is. A feleségemmel csütörtökre várjuk a második gyermekünket, úgyhogy csak azt tudom mondani, hogy jól érezzük magunkat. Szerződés köt a klubhoz, nem is nagyon gondolkozom most másban. Persze ha adódik lehetőség, akkor azt meghallgatja az ember, de jelenleg a családra és a Kisvárdára koncentrálok.”

Ami Gosztonyinak nem jött össze, az a másik oldalon Leandrónak igen. Győzelem és gól. Ám hiába nyert a Fradi, a fővárosi csapat rutinos játékosa nem volt teljesen elégedett a zöld-fehér együttes teljesítményével.

„Az első tíz percet jól kezdtük, kiválóan járattuk a labdát. Többször sikerült az ellenfél mögé kerülnünk, de utána már nem tetszett a játékunk. Körülményesek voltunk, lassan passzoltunk, középen erőltettük a támadásokat, ahol sokan voltak. Összességébenaz egész meccs nem igazán tetszett, reméljük, a következő találkozókon jobb lesz a játék. Most az a fontos, hogy megszereztük a három pontot– kezdte az értékelést az Origónak Leandro, aki azt is elmondta, hogy miért volt most ez a mérkőzés más, mint az első három bajnoki.

Leandrót joggal ünnepelték a társak. FOTÓ: HIRLING BÁLINT – ORIGO

„Nem jött korán a gól, és elkezdtünk kapkodni. Nem vártunk a jó pillanatra, mindenki valami extrát akart adni, viszont emiatt több hiba volt a játékban. Emiatt lassan is játszottunk, többször jött hátrafelé a labda. A védekező felfogású csapatok ellen türelmesen és gyorsan kell focizni, akkor jön az eredmény is. Szeretnénk továbbra is a győzelem útján maradni, mert vissza kell szerezni a szurkolók bizalmát az Európa-liga-kiesés után. Ezt pedig csak a győzelmekkel, a három pontokkal tudjuk elérni.”

Leandro régóta ismeri a magyar viszonyokat, így örül, hogy manapság már hétről hétre szép stadionokban tudnak játszani, akárhova is utaznak.

„Most már tényleg nem lehet azt mondani, hogy a pálya a hibás. Az, hogy ilyenek a körülmények jelenleg az NB I-ben,reményeink szerint hozza majd magával, hogy a magyar foci jövője is szebb lesz.Már csak azért is, mert nemcsak a stadionok, hanem az edzőpályák, kiszolgáló helyiségek is adottak ahhoz, hogy jó futball legyen itt. Most már csak rajtunk múlik.”

Dajka László (középen) a Ferencváros elleni mérkőzés után veszi át a Kisvárda irányítását. FOTÓ: HIRLING BÁLINT – ORIGO

Kisvárdán tehát egy új korszak vette kezdetét, amely a pályán nem igazán indult jól – továbbra sincsen gólja és pontja az NB I-ben az újoncnak, amelyen a jövőben Dajka László segíthet –, ám egy hazai élvonalbeli kisvárdai meccs után is kijelenthető, hogyez a kedves, családias kisváros megérdemli, hogy a legmagasabb osztályban is megmutassa magát.Az pedig már csak a játékosokon múlik, hogy ezt egy vagy akár hosszú éveken keresztül teheti. Ami pedig a Ferencvárost illeti, a győzelmet nem kell megmagyarázni, négy meccs után is hibátlan a fővárosi klub, és már most hét pont az előnye a BL-ben vitézkedő, egy meccsel kevesebbet játszó Vidi előtt.

Forrás: Origo

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Így dolgoznak rendőreink – videó

Így fogták el a veszélyes bűnözöt.. Videó itt! Hirmagazin.eu

A szeder finom, édes és egészséges

Emlékszem, amikor gyerekkoromban nagymamánál ettük a szedret és nem foglalkoztunk azzal, hogy aztán kékesfekete szájjal bújunk elő a...

Kis Magyarország, nagy klasszisokkal, .. mennyire bosszanthatja ez a világot: Kopasz Bálint ismét világbajnok! – Gratulálunk a kimagasló sportteljesítményhez!

Kopasz Bálint visszaszerezte a világbajnoki trónt kajak egyes ezer méteren. Olimpiai bajnok klasszisunk hatalmas csatában, minimális különbséggel győzte le...

Augusztus nyolcadika a cigány dal napja – holnap lesz

Az első magyar dal napját követően, 2008-ban jutott eszébe Rostás Mihály Mazsinak, hogy jó lenne megszervezni a cigány...
facebook