12.1 C
Budapest
2022. szeptember. 26. hétfő

A fotókról jött rá az édesanya, halálos beteg az egyéves kisfia

Dátum:

Megosztás:

Sokkoló betegség lappangott a kisfiú édes mosolya mögött.

Az édesanya arra lett figyelmes, hogy az egyéves kisfiáról készült képeken Cillian bal szemének pupillája furcsán csillog. Leonnie Ord először nem is gondolt semmi rosszra, azt hitte, csak a fény tükröződött a gyerek szemén. De alig egy hónappal később sokkoló hírt kaptak: Cillian mosolygós fotói egy rettegett kórt mutattak meg, egy olyan rákfajtát, mely évente 40 kisgyereket érint az Egyesült Királyságban.

Az orvosok Cilliannél retinoblasztómát diagnosztizáltak. Ez egy olyan daganat a retinán, amely a pupillán keresztül is látható, és amely a betegek egy százalékát megöli. Nem késlekedtek, az egyéves kisfiú kemoterápiát kapott, és sajnos megvakult a bal szemére.

„Lényegében a róla készült boldog, mosolygós kép egy titkot rejtett, amely halálos is lehet, ha nem kapják el időben. Ha bármi szokatlant lát a gyermeke szemében, ki kell vizsgáltatnia!” – kérlelte a többi szülőt a kétgyermekes édesanya. “Nem minden elváltozás utal rákra, de ha mi hamarabb észrevettük volna, akkor Cillian még mindig látna a bal szemére.”

Először a háziorvost értesítették a szülők az aggodalmaikról, majd egy optikussal is beszéltek. Végül bevitték a gyereket a kórházba. Ott azonnal a megfelelő orvoshoz került, aki megállapította, hogy a daganat nyomja Cillian látóidegét, ami miatt elkerülhetetlen, hogy a gyerek megvakuljon.

A retinoblasztóma akkor fordul elő, amikor a retina szemsejtek – amelyeknek nagyon gyorsan kell növekedniük, majd a baba korai fejlődése során le kell állniuk – tovább nőnek, és rákot képeznek. Amikor a daganat kialakul, a fény visszaverődik a rák fehér felületéről, amitől a gyermek kitágult pupillája fehérnek tűnik a vakufényképeken vagy a gyenge fényben.

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Több mint 8 ezer koponyát őriznek az egykori kivégzőhelyen: a Csoeng Ek a kambodzsai népirtás emlékmúzeuma (18+)

A kambodzsai kommunisták egykori kivégzőhelye a Csoeng Ek, mely ma emlékmúzeumként működik. A kambodzsai főváros, Phnompen szomszédságában kegyetlen tragédia...

Arzénos családirtásra épített praxist: Gerzsány Mária, a sorozatgyilkos hátborzongató története (18+)

Megdöbbentő történet egy kegyetlen emberről. Sokáig azért nem sikerült lebuktatni, mert a falubeli megrendelői összejátszottak vele. Sok hátborzongató történetet...

Megtartotta körzetét a baloldal Újpesten

Győzött az ellenzék a IV. kerületben. Egy baloldali körzetet hozott a vasárnap tartott időközin az ellenzék, Maholányi Zsolt, a DK, az...

X-Faktor 2022: tényleg valóságshow lett a tehetségkutató műsorokból?

2004. január 10-én a Megasztár első élőben közvetített döntője új fejezetet nyitott a hazai kereskedelmi tévézés történetében. A műsor hat...