9 C
Budapest
2024. február. 25. vasárnap

A Forster Központ a Múzeumok Éjszakáján

Dátum:

Megosztás:

hirmagazin 2015 06 16 155907

Június 20-án, szombaton a Múzeumok Éjszakáján a Forster Központ a fővárosban két helyszínen, valamint az ország különböző tájain, tizenegy kastélyban, várban várja hosszabbított nyitva tartással, különleges programokkal az érdeklődőket.
Budapesten, a Várnegyedben a De la Motte – Beer-palota (I., Dísz tér 15.) 18.00 órától 24.00 óráig várja a látogatókat, akik a mesélő falak között megismerkedhetnek azzal, hogy élt a XVIII. században, Budán a jómódú patikus és családja. A vezetések 30 percenként indulnak.

Az Építészeti Múzeum látványraktára a Forster Központ (Budapest I., Táncsics Mihály utca 1.) aulájában berendezett látványraktárban, az Építészeti Múzeum ideiglenes „szálláshelyén” építészeti tervrajzok, rajzok, makettek, festmények, képek tekinthetők meg szakmai ismertetéssel, tárlatvezetéssel 18.00 és 24.00 óra között.

A dégi Festetics-kastély épületében gyertyafényes tárlatvezetéssel, a megújuló történeti parkban negyvenöt perces sétával várja az érdeklődőket 18.00 órakor.

Az edelényi Kastélyszigeten a L’Hullier – Coburg-kastélyban 18.00 és 23.00 óra között „tanórák” szórakoztatják a közönséget. Lesz rajz-, zene-, illemtan- és „minden, ami barokk” óra. A „tanulni vágyók” megismerkedhetnek a barokk falfestmények alkotójának, Lieb Ferencnek a festésmódjával, a barokk muzsikával és tánccal, a korabeli etikettel, a kézcsók, a bókolás, a meghajlás, a pukedlizés tudományával, tapasztalatokat szerezhetnek a barokk konyhaművészet, az utazási szokások, az öltözködés korabeli divatjáról. Az estet „kincskereső” szójáték zárja.

A füzérradványi Károlyi-kastély ezen a napon 18.00 – 23.00 óráig tart nyitva. 18.00 órakor kezdődik az Aggteleki Nemzeti Park szakembereinek vezetésével az ismerkedés a megújult Kastélypark éjszaki állatvilágával. 20.00 órától fél óránként lesz gyertyafényes kastélybemutató és „last minute” felfedező túra a kastély felújításra vár szárnyában. 22.00 órakor indul a Kastélyparkban az az egyórás Bárczi Benő Emléktúra, amely címét Arany János balladája nyomán kapta: „A radványi sötét erdőben…”. A kastély munkatársai gyermekfoglalkoztatót is szerveznek. Egyben felhívják a figyelmet arra, hogy a parki kaland részt vevői a túrának megfelelő zárt cipőben és elemlámpával érkezzenek.

A lovasberényi Cziráky-kastély 17.00 és 22.00 óra között fogad vendégeket.

A majki Kamalduli Remeteség 20.00 és 24.00 óra között vezetett programon tekinthető meg.

(Székesfehérvár – Zichy-ligetből buszjárat indul 20.00 órakor a lovasberényi Cziráky-kastély érintésével a majki remeteségbe. Az idegenvezetést is magába foglaló út költsége 1000 Ft/fő. Visszaérkezés Székesfehérvárra körülbelül éjfélkor. Előzetes jelentkezés szükséges: [email protected].)

A nádasdladányi Nádasdy-kastélyban 18.00 és 24.00 óra között gyertyafényes tárlatvezetések várják a vendégeket, akik megcsodálhatják a XIX. századi enteriőröket, az Ősök csarnokát, a könyvtárszobát, gróf Nádasdy Ferenc emlékszobáját, láthatják Barabás Miklós gróf Nádasdy Ferencné, gróf Zichy Ilona című festményét, valamint Giacomo Francesco Cipper két művét, a Fiatal parasztpár zenészekkel és az Öreg házaspár ebédje című alkotást.

Pécelen a Ráday-kastély 18.00 órától 24.00 óráig rendez gyertyafényes tárlatvezetést, amely bemutatja a Ráday család mindennapjai „Konyhától könyvtárig”.

Pécsett a Jakováli Haszan-dzsámi 18.00 és 22.00 óra között tekinthető meg.

Sirokon a Barlangvár 18.00 és 21.00 óra között vezetett túrával járható be.

A Tatai Esterházy-kastély a Múzeumok éjszakáján 18.00 és 20.00 óra között látogatható.

Forrás: kultura; Kép: Google;
Korrektúra: www.hirmagazin.eu

 

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Házasodna a gazda: Roland és Niki 2020-ban azonnal összeköltöztek a műsor után, azóta is együtt vannak

Hosszútávra terveznek. Roland gazda a Házasodna a gazda 2020-as évadában ismerkedett meg Nikivel, akiről nemrég az RTL stábjának mesélt. Mint mondta, választottjával a műsor...

Népszerű televíziós műsorvezető lesz a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje Szegeden

A Fidesz szegedi szervezetének döntése alapján dr. Fülöp László kommunikációs szakember lesz az önkormányzati választáson a jobboldal polgármesterjelöltje...

Lilu látványos fürdőruhás fotója az új sláger, Görög Zita is reagált rá

Többen dobtak egy hátast Lilu nagyon látványos fürdőruhás fotójától, több híresség is megjelent a poszt alatt. Fotó: RTL Magyarszág/SajtóKlub Lilu...