0.3 C
Budapest
2023. január. 29. vasárnap

A Ford folytatja ingyenes autóvezető-képző programját

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

2015 03 20 072918

2015-ben a Ford 2,6 millió eurós befektetéssel bővíti a Ford Driving Skills for Life (DSFL) programot, hogy további 5000 fiatal autós vezetési ismereteit tökéletesítse: ezzel 6,7 millióra emelkedik az az összeg, amit a vállalat 2013 óta a programra fordított. Idén először veszi kezdetét az oktatás Dániában, Hollandiában és Törökországban, így a Ford DSFL programja ezentúl már 11 országra terjed ki.
Dömping várható tavasztól az új EU-pályázati kiírásokból. Fókuszban a GINOP, a TOP, a VEKOP, az IKOP, a KEHOP és az EFOP vállalkozásokat érintő operatív programok.

Az európai 18-24 éves korosztály halálozási statisztikáiban első helyen áll az autóbaleset. A Ford eddig több mint 6100 belga, francia, német, olasz, román, orosz, spanyol és brit fiatal autóst oktatott a biztonságosabb vezetésre. A Ford DSFL ingyenes, gyakorlati oktatásainak legfontosabb témája a veszélyhelyzetek felismerése, a jármű kezelése, a helyes sebesség és követési távolság megválasztása, valamint zavaró tényezők kiiktatása. Az oktatók külön kitérnek a telefon és a közösségi média használata, illetve az ittas vezetés veszélyeire; a tanulók a különleges “Ittas Vezetés Öltözék” segítségével személyesen is megtapasztalhatják, milyen hatásokkal jár az autóvezetésre az alkoholfogyasztás. A Ford DSFL 11 évvel ezelőtt indult az USA-ban, s azóta több mint félmillió ember tanulhatta meg a biztonságos közlekedést a személyes oktatáson vagy az online kurzusokon keresztül.

A Ford idén újabb 2,6 millió eurót invesztál ingyenes autóvezető-képző programjába, hogy további 5000 fiatal, 18-24 év közötti európai autós tudását tökéletesítse. Ezzel az összeggel együtt a Ford 2013 óta összesen 6,7 millió eurót fordított a sikeres Ford Driving Skills for Life (DSFL) program működésére. A vállalat idén már Dániában, Hollandiában és Törökországban is elindítja ingyenes képzéseit, emellett pedig tovább folytatja a belga, francia, német, olasz, román, orosz, spanyol és brit fiatalok oktatását. A Ford rendkívül nagy arányban kapott pozitív visszajelzéseket attól a több mint 6100, 18-24 év közötti fiatal európai autóstól, akik a díjnyertes Ford DSFL keretében részt vettek a vállalat személyes autóvezetési képzésén. E korosztály halálozási statisztikáiban első helyen áll az autóbaleset. Az ingyenes gyakorlati oktatás legfontosabb témája a veszélyhelyzetek felismerése, a jármű kezelése, valamint a helyes sebesség és követési távolság megválasztása. A program külön felhívja a figyelmet az olyan veszélyes tevékenységekre, mint a szelfik készítése menet közben, vagy az ittas vezetés.

A Ford volt az első autógyártó, amely ingyenes, átfogó vezetéstechnikai képzést vezetett be a friss jogosítvánnyal rendelkező autósok számára. A Ford DSFL program 11 évvel ezelőtt indult az USA-ban, és segítségével azóta több mint félmillió ember tanulhatta meg a biztonságos közlekedést. A DSFL megvalósításában a Ford Európa-szerte együttműködik a vezető biztonsági szervezetekkel: Franciaországban az Association Prévention Routière a vállalat partnere, Németországban a Deutscher Verkehrssicherheitsrat, Olaszországban az ACI, Oroszországban a Road Safety Russia, Spanyolországban a Dirección General de Tràfico, az Egyesült Királyságban pedig a Királyi Balesetmegelőzési Társaság és az AA Autósiskola. A képzés a fiatal autósokra leselkedő leggyakoribb baleseti tényezőkre összpontosít. Az autóvezetők megtanulhatják, hogyan legyenek úrrá a megcsúszó autón, mi a helyes vészfékezési technika, és hogyan tekintsék át a veszélyes közlekedési helyzeteket. Zárt pályán, alacsony tempó mellett azt is megtapasztalhatják, milyen zavaró lehet vezetés közben a mobiltelefon használata.

Tavaly a Ford kiemelt figyelmet fordított arra, hogy bemutassa, milyen mértékben tereli el az autós figyelmét, ha vezetés közben szelfizik, vagy a közösségi oldalakat használja, emellett pedig a különleges “Ittas Vezetés Öltözék” is megjelent a képzéseken, azt szemléltetve, milyen negatív hatásokkal jár az autóvezetésre az alkoholfogyasztás. A csőlátást előidéző szemüveget, fülvédőt, boka- és csuklósúlyokat, valamint párnázott könyök-, nyak- és térdrészt tartalmazó „Ittas Vezetés Öltözék” még a legegyszerűbb feladatok (például egy egyenes vonalú séta) végrehajtását is megnehezíti, érzékletesen mutatva be, hogy alkohol hatása alatt milyen bonyolulttá válik egy olyan összetett tevékenység, mint az autóvezetés. A Ford 2014-ben két tanulmányt is közzétett; az egyik szerint négyből egy fiatal autós már készített magáról szelfit vezetés közben, a másik kutatásból pedig az derült ki, hogy a legtöbb fiatal európai vezetett már ittasan, vagy látta barátait alkohol hatása alatt vezetni. A program eddig összesen nyolc ország 27 helyszínén zajlott, s az összesen 133 tréning szinte minden résztvevője úgy nyilatkozott, hogy a képzést követően magabiztosabban vezet, ezért az oktatást a barátainak is ajánlaná.

Forrás: autoblog; Kép: autoblog;

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Elő a szelvényekkel! – mutatjuk a hatos lottó nyerőszámait

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 4. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki: Nyerőszámok: 1 (egy) 3 (három) 17 (tizenhét) 26 (huszonhat) 40 (negyven) 45 (negyvenöt) Nyeremények: 6 találatos...

Orbán Viktor bejelentette, mikor tartja évértékelő beszédét – videó

Orbán Viktor február 18-án tartja majd szokásos évértékelő beszédét, amely a miniszterelnök Facebook-oldalán élőben követhető lesz. hirado.hu Videó: Facebook Hirmagazin.eu

Fokozatos melegedés várható, szerdára akár +10 C-fok is lehet – videó

Fokozatos melegedés várható, szerdára akár +10 C-fok is lehet Itt a Hirado.hu videója, amelyből értesülhetsz minden fontos időjárási kérdésről! Hirmagazin.eu

Két magyar arany az evezős ergométeres Európa-bajnokságon! Gratulálunk a kiemnelkedő sportteljesítményhez!

Szabó Márton és Darvas Zsolt révén a magyarok két aranyérmet nyertek az evezősök hét végén Párizsban megrendezett ergométeres...