27.1 C
Budapest
2022. június. 30. csütörtök

A fokhagyma mellékhatások nélkül pusztítja el a rákos agysejteke

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A rákos sejteknek nagy az anyagcseréjük, és sok energiát igényel gyors növekedésük. A Cancer című …

Fokhagyma

Kannabisz olaj mentette meg a 3 éves rákos kisfiú életét, miután az orvosok 48 órát adtak neki
Gyógynövényeink és immunrendszerünk ellensége a gyógyszeripar

A rákos sejteknek nagy az anyagcseréjük, és sok energiát igényel gyors növekedésük. A Cancer című folyóiratban a kutatók arról számoltak be, hogy a fokhagyma vegyületei reaktív oxigéngyököket termeltek rákos agysejtekben, lényegében halálra lakatták őket, és blokkolták az agydaganatok elterjedését.

A fokhagyma valószínűleg a természet leghatékonyabb étele. Ez az egyik oka, hogy a mediterrán étrendet fogyasztó emberek hosszú és egészséges életet élnek. A fokhagyma a kutatólaborokban is nagyszerű teljesítményt mutat.

A Washingtoni Állami Egyetemen korábban kimutatták, hogy a fokhagyma 100-szor hatékonyabb, mint két népszerű antibiotikum olyan baktériumok esetében, melyekért élelmiszer eredetű megbetegedések a felelősek. (1)

A glioblastoma a leggyakoribb és leginkább agresszív rosszindulatú primer agydaganat emberben, amely a gliasejteket érinti, és az összes funkcionális szöveti agydaganat esetek 52 százalékáért, valamint az összes koponyaűri daganat 20 százalékáért felelős.

A kezelése általában kemoterápiával és sugárzással történik, ami sajnos válogatás nélkül megöli az agysejteket, és mindössze 15 hónapos túlélési arányt jelent.

Kapcsolódó cikk: A kemoterápia valójában fokozza a rák növekedését, a rákos sejtek ellenállóvá válnak a kezelésre: Tanulmány

A kemoterápiás betegek több mint 90 százaléka 10-15 évvel a kezelés után ugyancsak meghal. Ez az első alkalom, hogy a fokhagymában talált szerves kénvegyületeket a glioblastoma ellen hatékonynak találták, és hamarosan egy hatásos, nem invazív rákterápia lehet belőle halálos mellékhatások nélkül, melyek a kemoterápia velejárói.

Dr. Swapan Ray (Dél-Karolinai Orvosi Egyetem idegtudományi/neurológiai egyetemei docens), Dr. Naren Banik (Dél-Karolinai Orvosi Egyetem Idegtudományi / ideggyógyász professzor), és Dr. Arabinda Das (Dél-Karolinai Orvosi Egyetem Idegtudományi / Neurológia posztdoktori munkatársa) három tiszta szerves fokhagymából származó kénvegyület (DAS, DADS és DATS) emberi glioblastoma sejtekre gyakorolt hatását vizsgálták.

A fokhagyma szulfon-hidroxil ionjai képesek ténylegesen áthatolni a vér-agy gáton.

Mindhárom vegyület hatásosnak bizonyult az agyi rákos sejtek felszámolásában, de a DATS bizonyult a leghatékonyabbnak. A tanulmányt az Amerikai Rák Szövetség folyóiratában tették közzé. (2)

“Ez a kutatás rávilágít a növényi eredetű vegyületek ígéretes felhasználására, mint természetes gyógymód a rosszindulatú emberi agy tumorsejtek kontrollálásában,” – mondta Ray.

Ray és Banik optimisták felfedezésük lehetséges alkalmazásával kapcsolatban a betegellátásban.

“Az alapvető kutatásaink végül a betegellátás szintjére is lefordíthatók. Lehet, hogy várni kell néhány évet, mielőtt emberi alkalmazásra sor kerülne, de a jelentősége ennek a felfedezésnek óriási,” – mondta Banik. “Az agyi daganatos betegek számára sok előnnyel fog járni ez a kutatás, és nagy megelégedéssel fog járni a kutatók és orvosok körében, akik megpróbálják megtalálni ennek a pusztító ráknak a sikeres kezelési módját.”

Az allicin lebontása nélkülözhetetlennek tűnik a maximális daganatgátlás eléréséhez. Az allil kénvegyületek kedvezően elnyomják a daganatos sejteket a nem daganatos sejtek fölött (Sakamoto, Lawson és Milner, 1997). (3)

Egyre egyértelműbb, hogy a válasz az allil kénatomok esetében azon képességük, hogy szabad gyököket alkotnak ahelyett, hogy antioxidánsként szolgálnának ((Antosiewicz, 2008) (4). Az alill kénvegyületek előidézhetnek változásokat, mivel befolyásolják a génkifejeződést, amely a hiszton homeosztázist érinti.

A fokhagyma eredetű szerves kénvegyületek kis molekulák, amelyek nem feltétlenül igényelnek komplikált módszereket az agydaganatos betegek kezelése során a kutatók szerint, és természetes eredetük sokkal jobb az emberi test számára, mint a szintetikus kezelési lehetőségek.

Ahhoz, hogy kihasználhatók legyenek a fokhagyma potenciális rákellenes előnyei, bizonyos szabályokat kell alkalmazni. Ray azt mondja, hogy meg kell hámozni és fel kell vágni egy darab friss fokhagymát, és hagyni kell állni tizenöt percen keresztül, mielőtt megesszük. Ez az idő lehetővé teszi annak az enzimnek a megjelenését (allináz), amely a rákellenes vegyületet termeli.

(1) – http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3147487/
(2) – http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/cncr.22888/abstract
(3) – http://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK92774/#ch17_r101
(4) – http://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK92774/#ch17_r9

 

Forrás: újvilágtudat

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Putyin megüzente: ekkor tör ki a harmadik világháború

A konzervatív Washington Examiner arról ír, hogy hétfőn az egykori orosz elnök Dmitrij Medvegyev arra figyelmeztette a NATO-t, hogy...

Férfi vízilabda-válogatottunk kikapott az olasztól, legjobb esetben is az 5. helyért játszunk majd

Jól indult, de végül nem sikerült legyőzni a címvédőt. A magyar férfi vízilabda-válogatott 11–10-re kikapott az olasztól a...

Eltűnt egy 17 éves leány a Dunában.. Rendőreink nagy erőkkel keresik..

Egy 17 éves lányt keresnek a Dunában Visegrádnál. Három testvér fürdőzött a folyóban a visegrádi kompkikötőnél, a 16 éves...

Vízhiány van több Budapest-környéki településen

Lokális vízhiány esetén haladéktalanul lajtos kocsis vízellátást ígérnek. Solymáron már szükség is volt erre. Van, ahol illegális vízkivét...
facebook