7.1 C
Budapest
2022. december. 6. kedd

A fogyatékkal élők érdekében

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Mióta a fogyatékossággal élő emberek jogaiért felelős biztosi tisztet betöltöm, szorosan nyomon követem azokat a konkrét nehézségeket, amelyekkel ezek az emberek szembesülnek társadalmi és munkahelyi környezetükben.
A fogyatékkal élők érdekében

Foglalkoztatási rátájuk a lakosság többi részéhez képest 23,6 százalékos elmaradást mutat. Az enyhe vagy súlyos korlátozottsággal élő európai polgárok kitettsége a szegénység és a társadalmi kirekesztődés kockázatának 30 százalékos; ez jóval meghaladja az uniós átlagot.

A fogyatékossággal élőkkel történt találkozóim és beszélgetéseim során azt is láttam, hogy a digitális eszközök és alkalmazások milyen nagyszerű lehetőségeket kínálnak a társadalmi életben való részvételük előmozdítására. A technológia megváltoztatja életvitelünket és munkamódszereinket.

Az Európai Unióban 2020-ra várhatóan 120 millió ember él majd olyan károsodással, amely korlátozza bizonyos termékekhez és szolgáltatásokhoz való hozzáférését. E termékek és szolgáltatások közül sokat nem alakítottak még át megfelelően olyan embereknek, akik nem tudnak például billentyűzetet használni vagy egy animációs filmet megnézni.

Ahhoz, hogy a digitalizálás valóban új irányt adjon a fogyatékos, idős, vagy más – akár ideiglenesen – korlátozott funkcióképességgel élő emberek társadalmi befogadásának, meg kell teremtenünk a megfelelő üzleti környezetet a vállalkozásoknak, hogy termékeiket és szolgáltatásaikat mindenkinek hozzáférhetővé tehessék.

Ezért a mai napon – a fogyatékossággal élők világnapja alkalmából – erőfeszítéseink jobb összehangolása és a belső piacon a hozzáférhető termékek és szolgáltatások szabad mozgásának lehetővé tétele érdekében új uniós szabályozás megalkotására teszek javaslatot.

Javaslatom a fogyatékossággal élő személyek jogairól szóló ENSZ-egyezményre épül, amely az unióban 2011-ben lépett hatályba.

A termékek, szolgáltatások és épületek akadálymentes hozzáférhetőségének megvalósítása közös elkötelezettségük – mind az unió, mind a 28 tagállam részéről.

A tagállamok már elkezdték az egyezmény végrehajtását, de számos esetben különböző módon. Például az 1,25 méteres magasságban elhelyezett kijelzővel rendelkező bankjegykiadó automata Franciaországban, Írországban és az Egyesült Királyságban hozzáférhetőnek minősül, míg Hollandiában, Németországban és Spanyolországban nem.

Javaslatunk célja az, hogy bizonyos kulcsfontosságú termékekhez és szolgáltatásokhoz való akadálymentes hozzáférésre vonatkozóan közös európai követelmények legyenek. Ilyen termékek és szolgáltatások többek között a számítógépek, a jegykiadó automaták, az okostelefonok, a televíziós készülékek, a banki szolgáltatások. Ezek az európai követelmények kijelölik, hogy a termékek és szolgáltatások mely elemeinek kell hozzáférhetőknek lenniük.

A mai javaslat konkrét módon illusztrálja, hogy az Európai Unió a belső piac működésének javítása által miként idézhet elő valódi változást az emberek mindennapjaiban. Az egyértelmű és egységes szabályok révén ösztönözhetjük a versenyképességet, és a termékeket és szolgáltatásokat alacsonyabb árakon juttathatjuk el azokhoz, akiknek szükségük van rájuk.

Mindezek révén a javaslat a belső piacot az innováció és a társadalmi befogadás szolgálatába állítja.

Forrás: metropol

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Itt a döntés: Timi nyerte el Árpa Attila szívét! A Nagy Ő miatt akár gyereket is vállalna a műsor győztese

Három hét után meghozta a végső döntést Árpa Attila. A Nagy Ő hétfői, utolsó adásban már csak két hölgy...

Figyelem! Lőfegyver lehet a TOP-listás körözött személynél! – Ne próbáljátok meg feltartóztatni, hívjátok bármelyik rendőri számot!

Hazai-, európai- és nemzetközi elfogatóparancs van érvényben a nagyon veszélyes rabló, Sütő Ferenc ellen. Forrás és nyitókép: police.hu Hirmagazin.eu

Vlagyimir Putyin kitiltotta az orosz médiából az „LMBT-propagandát”

Vlagyimir Putyin orosz elnök aláírta azt a törvénymódosítás-csomagot, amely megtiltja az a médiában az LMBT-aktivistáknak a nemi átalakítással...

Hétfő esti szamba – Brazília fesztivált rendezett Dél-korea ellen

Brazília már fél óra után eldöntötte a mérkőzést Dél-Korea ellen. A Selecao ellenfele a negyedöntőben Horvátország lesz péntek...