22.2 C
Budapest
2022. május. 26. csütörtök

A fogamzásgátló tablettáknak ezt a mellékhatását eddig nem vették észre

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

El­ké­pesztő fel­is­me­résre ju­tot­tak a tu­dó­sok: azok a nők, akik fo­gam­zás­gát­lót szed­nek, men­tá­li­san ki­ké­szül­nek a tab­let­ták­tól. És nem a hor­mo­nok miatt!

Egy dán tanulmány kimutatta, hogy a fogamzásgátló tablettákat használók nagyobb valószínűséggel fogyasztanak rendszeresen antidepresszáns szereket. Egy több ezer fő részvételével zajlott dán kutatásban fogamzásgátló tablettákat szedő és a nélküle élő nők mindennapi szokásait hasonlították össze. Az eredmények azt mutatták, hogy azok a nők, akik már több mint egy éve szednek fogamzásgátlót, 34 %-al nagyobb valószínűséggel küzdenek depresszióval. A tinik körében ez a szám rémisztően magas, majdnem megüti a 80 %-ot!

Mivel igen nagy nagy számú esetről van szó, az egybeesés nem lehet véletlen!

A fogamzásgátló tablettáknak ezt a mellékhatását eddig nem vették észre

Tudósok úgy vélik, hogy az összefüggést a két jelenség között nem a direkt biokémiai reakciókban kell keresni. Nagyobb a valószínűsége annak, hogy a pirulák inkább közvetetten okoznak mentális panaszokat.

A fogamzásgátló tablettáknak ezt a mellékhatását eddig nem vették észre 1

A tabletta rendszeres és pontos szedése, illetve az alkalmankénti kihagyás – például feledékenység miatt – hatalmas belső feszültséget okozhat a nőben. Ezt tovább fokozza, hogy sokan egyáltalán nem biztosak abban, hogy a hormongyógyszerek képesek megakadályozni egy esetleges terhességet. A termékleírásban ugyanis rendre feltüntetik, hogy a készítmények hatékonysága 99.9 %-os, tehát nem tökéletes.

Azért nem zárják ki annak a lehetőségét sem, hogy a kívülről bevitt hormonok megzavarhatnak bizonyos agyi működéseket. Erre azonban kevésbé gyanakodnak a az orvosok, hisz közvetlen bizonyíték nincs rá.

Forrás: Ripost

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Brutális jégeső verte el Bács-Kiskun megyét, villámárvíz csapott le Kaposvárra – videó, fotók

Hatalmas erővel lendült be szerda délutánra a vihar az ország több pontján. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szinte...

Brüsszelben kiakadtak azon, hogy a magyar kormányban csak fehér magyar emberek vannak

Ahogy arról portálunk is beszámolt, kedden a miniszterek bemutatásával és eskütételével megalakult az ötödik Orbán-kormány. Ezen alkalomból Kovács Zoltán posztolt egy...

Uniós bűncselekménnyé nyilvánítaná az Európai Bizottság a szankciók megsértését

Két javaslattal állt elő az Európai Bizottság, amelyek Ursula von der Leyen elnök szerint segíthetnek még nagyobb nyomást helyezni...

Pórul járt utasok: Rómában rekedt kedden éjjel a Wizz Air 180 utasa, sokan az éjszakát is a repülőtéren töltötték – Itt a légitársaság válasza

Róma – A római repülőtérenhagyta mintegy 180 utasát a Wizz Air légitársaság. A gépnek kedden 22.20-kor kellett volna...