12.8 C
Budapest
2024. április. 23. kedd
HomeFőhírekBelföldi hírekA Fidesz szerint igazságtalan a gyöngyöspatai kártérítés - videó

A Fidesz szerint igazságtalan a gyöngyöspatai kártérítés – videó

A gyöngyöspatai ügyben a társadalom igazságérzete sérült meg

Orbán Viktor miniszterelnök azzal, hogy nagyon óvatosan, de nagyon őszintén elmondta azt, amit gondol a gyöngyöspatai szegregációs perben hozott bírósági döntésről, megadta nekünk a lehetőséget arra, hogy a több évszázados magyar-cigány együttélés keserves gondjáról kezdjünk el végre őszintén beszélni, különben soha nem verekedjük ki magunkat belőle – hangzott el a Sajtóklubban, annak apropóján, hogy hatalmas felzúdulást keltettek a balliberális oldalon, a kormányfő azon szavai, amikor az évindító sajtótájékoztatóján kifejtette, igazságtalannak tartja a gyöngyöspatai cigány családok számára megítélt százmillió forintos kártérítést. Sajtóklub Huth Gergellyel, Gajdics Ottóval, Bencsik Andrással és Bayer Zsolttal.

Ha gyöngyöspatai lennék, megkérdezném, hogyan lehetséges, hogy egyesek minden munka nélkül hatalmas összeget kapnak. Miközben én itt keccsölök egész nap – mondta pénteken a miniszterelnök. A kormányfő gondolataira reagálva Bencsik András kiemelte, újdonság volt, hogy Orbán Viktor egy ilyen kínos ügyben mert egészen őszintén fogalmazni és ki merte mondani azt, amit a magyar társadalom kétharmada gondol a gyöngyöspatai szegregációs perben hozott ítéletről.

A Magyar Demokrata főszerkesztője szerint egyértelmű, hogy ebben az ügyben a társadalom igazságérzete sérült meg.

Több évszázados együttélés óta nem sikerült ezt az együttélést rendezni, mindig is megvolt a külön útja a magyaroknak és a cigányoknak. Pontosan ezért nyitva van az ajtó, a felzárkózás ajtaja tárva-nyitva áll, rengeteg segítő segít, de arra egyáltalán nincs szükség, hogy egy ilyen rosszindulatú, rosszhiszemű és rosszszándékú hálózat újfent megpróbálja ezt a tényszerűn fennálló feszültséget tovább feszíteni és megpróbálni belőle kiprovokálni egy társadalmi balhét

– tette hozzá Bencsik András. Úgy fogalmazott, azzal, hogy a miniszterelnök ezt kimondta, ezek azért sikoltoznak, mert tulajdonképpen lelepleződtek, lelepleződött az a tény, hogy sajnos a rendkívül alacsony életnívóból érkezett cigány gyerekekkel egészen egyszerűen nem lehet együtt élni,

őket előbb meg kell tanítani az együttélés szabályaira.

Mindaz, ami történt arra bizonyíték, hogy Magyarországon a jogszolgáltatás és az igazság fényévekre van egymástól, senkit nem érdekelt ebben a kérdésben sem az igazság

– erről már Gajdics Ottó beszélt. A Karc FM főszerkesztője rámutatott, ha felkészült pedagógusok okosan, ügyesen csinálják, akkor az, amit a jogvédők szegregációnak neveznek, az nem más, mint felzárkóztatás.

Csakúgy, mint Bencsik András, Huth Gergely is arra hívta fel a figyelmet, hogy az Index propagandavideót készített a gyöngyöspatai ügyről, amelyben mindjárt a film elején egy cigány kislány – akit ugye, a PestiSrácok főszerkesztője szerint, „szeretni kell” – azt mondja: elb@szták az egész életüket azzal, hogy szegregálták őket.

A videóban szó esett arról, hogy a roma gyerekek nem használhatták a fenti szinten lévő a wc-t, míg a sajátjuk gyomorforgató volt. Huth Gergely rámutatott, az Indexnek megszólaló fiú elmondta, össze volt kenve sz@rral a wc minden nap és ezért akartak feljárni.

Nem engedtek fel minket, hogy ne találkozzunk a parasztgyerekekkel, akiknek nem tetszik a pofánk

– idézett Huth egy, az Indexnek nyilatkozó gyöngyöspatait, majd feltette a kérdést:

a parasztgyerekeknek nincsenek jogaik? Nekik nem jár kártérítés, ha őket leparasztozzák? Hogy mehet le egy ilyen videó az ország egyik legolvasottabb portálján, amiben a magyarokat parasztnak hívják?

Bayer Zsolt a téma lezárásaként arra hívta fel a figyelmet, hogy a bíróság ítéletében ott van, hogy a 2003 és 2011 között elkövetett szegregáció miatt született a mostani ítélet, de érdekes, hogy 2003 és 2011 között senkit nem érdekelt a gyöngyöspatai „szegregáció”, mert nagyon nem festett volna jól a Gyurcsány- és Bajnai-kormányok alatt egy ilyen szegregációs botrány.

https://hirtv.hu/video/231450?fbclid=IwAR2e135GnIHmDXdzyDu2WiZM4BZ_9Vk8e8Eedpisd3GvG1cxYyUjcxgkZFI

hirtv, Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
Pannon Work