4.8 C
Budapest
2022. november. 30. szerda

A férjét megkéselő tanárnő döbbenetes vallomása: „Azt sem tudtam, mit csinálok”

Dátum:

Megosztás:

Valaha általános iskolai tanárnőként, majd gyógypedagógusként dolgozott Kis Betti.

A törékeny nő 33 évig élt házasságban a férjével, ebből sok-sok esztendőt a legnagyobb boldogságban.

Aztán megszületett a fiuk, majd az öröm helyét lassan, de biztosan átvette a bánat.

Gyermekük agyvérzéssel és tüdőelégtelenséggel jött a világra, epilepsziás, mozgásában is korlátozott, halmozottan sérült, Betti pedig innen minden idejét és erejét a gondozásának szentelte. A házaspár élete teljesen megváltozott, végül eljött a totális összeomlás.

Betti most egy csinos lakótelepi lakásban él, ám az otthona fűtetlen, nincs elektromos áram, a nappaliban dobozhegyek fogadják a látogatót. Mintha csak tegnap költöztek volna ide, pedig ő és fia már 2020 óta itt laktak. Ám az utóbbi évben üresen állt a lakás… Betti három hete szabadult a börtönből, ahol a volt férje elleni támadása miatt különösen veszélyes rabként kezelték.

– Összecsaptak a fejem felett a hullámok, depressziós lettem, felmondták a szolgálatot az idegeim, hülyeséget csináltam – mondta a Blikknek szomorúan az asszony. – A beteg fiam gondozása volt a legfontosabb. Ebbe tönkrement a boldogságom, a házasságom, a fiam apja nem minket választott. Két éve elköltöztem a beteg gyerekkel, vállalva ennek nehézségeit. Azért Egerbe, mert ide költözött egy szakember, aki nagyon sokat segített a fiam gyógykezelésében. Gábor nehezen viselte a változást, rosszabbodott az állapota, többet volt kórházban, mint itthon. Az új lakást akadálymentesítettem, de már nem tudtuk kiélvezni.

További balesetek, bűnügyi hírek, eltűntek, gyilkosságok, rablások, videók, részletek..

Tavaly szeptemberben Betti egy, az ápolási segéllyel összefüggő adminisztrációs hiba miatt nehéz anyagi helyzetbe került. Úgy gondolta, felkeresi volt férjét, hogy támogassa a fiuk életét. Pánikhangulatban utazott le, nyugtatókat szedett, ahogy ő fogalmaz: teljesen bekattant.

– Azt sem tudtam, mit csinálok – folytatta a nő. – Gábor apja becsapott, otthon sem volt a megbeszélt időben. Betörtem a házba, ahol egykor boldogan éltünk. Nem tudom megmondani, miért tettem ezt. A volt férjem rendőrt hívott, így még jobban elhatalmasodott rajtam a pánik… fogtam egy kést és megszúrtam. A történethez hozzátartozik, hogy amikor az őrizetbe vételem előtt meg kellett vizsgálnia egy orvosnak, az egyik egykori tanítványom volt, aki azonnal szólt a szüleinek, ők fogadtak nekem ügyvédet, viselve annak miden terhét. L. György és felesége hitt nekem, ők tudják, milyen ember vagyok, s nem tudok elég hálás lenni ezért.

01 o tanarno FUSZ (2)A pedagógus mindig másokon segített, most ő szorul segítségre Foto: Fuszek Gábor

Bettit a helyszínen elfogták a rendőrök, a megkéselt férfi életét pedig csak a gyors orvosi beavatkozás mentette meg. Emberölési kísérlet miatt indult büntetőeljárás, az anyát letartóztatták, a fiát, Gábort gondnokság alá helyezték. A felügyeleti jogot felajánlották az apának is, ám ő nem élt ezzel.

Betti szerint a rácsok mögött a rabok és az őrök is szerették, senki nem értette, mit keres ott. A bezártságot viszont nagyon nehezen viselte, hiszen – ahogy mondta – az fájt legjobban, hogy elzárták a gyermekétől. A hatóság elrendelte a börtönben levő nő igazságügyi elmeorvosi vizsgálatát is. Kiderült, bár nem elmebeteg, a késes támadás idején nem volt beszámítható.

A Szolnoki Törvényszék ezt el is fogadta, s mivel a bíró ítélete szerint elég büntetés a feltételes szabadságvesztés, a november 3-i tárgyaláson azonnal szabadította is a nőt. A döntés nem jogerős, azt a Szegedi Ítélőtáblának is helyben kell hagynia. Ott határoznak majd a nő azon kérelméről is, hogy mentesítsék az ítélet hátrányos jogkövetkezményei alól, tehát újra dolgozhasson, illetve láthassa beteg fiát.

További balesetek, bűnügyi hírek, eltűntek, gyilkosságok, rablások, videók, részletek..

– Villany sem volt a lakásomban, amikor hazajöttem. Most sincs, nem volt pénzem a visszakapcsolásra – sírta el magát Betti. – Nem vagyok gyilkos. Összeroppantam. Gábort azóta sem láttam, nem mehetek be hozzá a kórházba a gondnok nélkül. Naponta sétálok el arra, mintha a szívem marcangolnák. Nem akarok mást az élettől, csak hogy mellette, a közvetlen közelében lehessek, ápolhassam, nevethessünk együtt. Anya vagyok, anya akarok lenni újra ezután a szörnyű év után. Dolgozni akarok, segíteni a sérült gyerekeken, hiszen nem csak az életem, de a hivatásom is erről szólt. Egyelőre nem tudom, mi lesz velem. Hogyan fogom ezeket a vágyaimat megvalósítani? Hiszen gyertyával világítok, kabátban járkálok a lakásomban. De a célom tiszta. A születése óta minden pillanatban a fiam mellett voltam. Akkor is ott akarok lenni, amikor az ő kis élete majd egyszer véget ér.

blikk nyomán

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

A pálya csúcsán – romantikus, igaz történet, .. gyönyörű, megható film, Kevin Costner főszereplésével – videó

Igaz történet alapján, .. nagyon szép, .. romantikus film, csak ajánlani tudom mindenkinek! Kellemes szórakozást!   Erről Te sem maradhatsz le!   Teljes...

Orbán Viktor a finn kormányfőnek: Svédország és Finnország egyetlen percet sem veszít a NATO-tagságából

A miniszterelnök egyebek közt ezt üzente a Twitteren. Sanna Marin a YLE rádiónak adott interjúban azt mondta, ha találkozik...

Műholdfelvételek bizonyítják, nő az orosz erők száma Fehéroroszországban

A csapattelepítések viszont nem Ukrajna északról történő újbóli megtámadásának előkészítésére utalnak. Az amerikai Institute for the Study of War...

Napelemesek veszélyben: akár már 2024-től megszűnhet az éves szaldóelszámolás

A Magyar Közlönyben megjelentek szakági értelmezése szerint mindenkinek megszűnik az éves szaldóelszámolás. Egy hónap telt el azóta, hogy a...