1 C
Budapest
2023. február. 6. hétfő

A Facebook letörölte az álhíreket terjesztő fiókokat

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Több olvasónk is jelezte, hogy a Facebook értesítés nélkül, egyik pillanatról a másikra törölte vagy felfüggesztette a fiókjukat.

Egy kollégánk azt írta, egy általa kezelt oldalról is eltűnt hétfő délután kb. száz követő.

Tegnap este nagy fiók tiltási hullám volt a Facebookon, ennek áldozatául esett jó pár fiók az ismerősi körömből, illetve a sajátom is, de más helyeken is olvastam tiltásokról. A médiában még nincs semmi erről, nem tudtok valami esetleg? Mások nem írtak?

– írta az egyik olvasónk, és mások is ugyanerre panaszkodtak.

Annyival egészíteném ki a Facebook törölt több fiókot cikket, hogy egy barátom az oldalán a családi fotókon kívül semmit nem közölt életében, nem kommentel, nem politizál, nem hozott létre fake oldalakat, fiatal egyetemista, szerény srác. És reggelre ledarálták a 8 éves fiókját, tele emlékekkel. Instragram oldala szintén ment a levesbe. Akkor ő ezt miért is kapta a Facebooktól???

– írta egy másik olvasónk.

Egyelőre hivatalos bejelentést nem láttunk erről, de mivel a szokásos olvasói jelzéseknél több ilyen észrevételt kaptunk, valószínű, hogy többeket érintő intézkedésről lehet szó.

A Facebook időről időre törli a fake vagy annak látszó fiókokat, vagy azokat az oldalakat, amik egyértelműen álhíreket terjesztenek.

Elképzelhető, hogy egy ilyen kisöprés áldozatai lettek az említett magyar fiókok is.

index, Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Hamburgert csinált áldozataiból, majd eladta idegeneknek (18+)

Az elmúlt évtizedek egyik legborzalmasabb bűnügyének története a következő: Joseph Roy Metheny 1955. március 2-án született az amerikai Baltimore-ban....

Kína: Meteorológiai kutatásokat végzett az amerikai légtérbe tévedt léggömb

Meteorológiai kutatásokat végzett az amerikai légtérbe tévedt kínai léggömb, amely azért tévedt ilyen messze a tervezett útvonalától, mert...

Lelőtték az amerikai légtérben felfedezett kínai hírszerző léggömböt

Az amerikai haderő szombaton megsemmisítette az Egyesült Államok légterében a hét közepén felfedezett kínai léggömböt, amely az amerikai...

Eddig is rovarokat ettünk, legfeljebb nem tudtunk róla

Hatalmas felhördüléssel fogadta a hazai közvélemény az Európai Bizottság két januári döntését, melyek értelmében a gyártók az EU-ban...