34.1 C
Budapest
2022. június. 27. hétfő

A DK-nak elege van, mert az Orbán-kormány nem tud függetlenné válni az orosz olajtól

Dátum:

Megosztás:

Arató Gergely kérdőre vonta az ötödik Orbán-kormányt.

A Demokratikus Koalíció azt javasolja, hogy a kormány kezdje csökkenteni az orosz energiahordozóktól való függőséget.

Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese szerdai, online sajtótájékoztatóján arról beszélt, az elmúlt hetek megmutatták, hogy számos formája lehet az orosz energiától való függetlenedésnek – írja az MTI.

Úgy fogalmazott:

az egész EU-ban csak az Orbán-kormány az, amelyik “nem tud vagy inkább nem akar” függetlenné válni az orosz energiától.

A képviselő bejelentette, frakciójuk határozati javaslatot nyújtott be, hogy “kérdőre vonja a kormányt”, mit tett és mit fog tenni az orosz energiától való függetlenedés érdekében? A határozati javaslatban azt kérik, hogy a kabinet kezdjen konzultálni az uniós tagállamokkal a közös gázbeszerzésekről, illetve kezdje meg azoknak a kapcsolódási pontoknak a kiépítését, amelyek jobban integrálnák az országot az uniós gáz- és árampiacba.

A DK azt is javasolja, hogy a kabinet bővítse a megújuló energiaforrások felhasználását, valamint indítson el egy önrész nélküli lakásfelújítási programot – tette hozzá.

Arató Gergely végül leszögezte, addig nem támogatják az energiára vonatkozó szankciók bevezetését, amíg nem sikerül pótolni az orosz energiát.

dk, vadhajtasok

Hirmagazin.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Isten akkor küldi el hozzád a lelki társadat, amikor készen állsz igazán szeretni, nem akkor, amikor te akarod

Isten nem küldi el hozzád a lelki társadat, amíg a szíved valóban készen nem áll a találkozásra. Szeretünk hinni...

DIE WELTWOCHE: Visszatérhet a magyar Aranycsapat? – YouTube videó, az Aranycsapat legeredményesebb VB-szerepléséről

Frank Furedi magyar-kanadai író, társadalom-kutató és a Canterbury-i Kenti Egyetem szociológia emeritus professzora úgy látja, hogy a magyar...

Ezt eddig nem tették a kirakatba: aki ebbe a csoportba tartozik, ősztől négyszeres díjat fizet a gázért, de az áram is brutálisan drágul!

Aki kikerül a rezsicsökkentett díjszabás alól, annak a jelenlegi ár többszörösét kell kicsengetnie. A kormány két hete hozott rendeletet...

Alekosz brutálisan beleszállt a visszatérésre készülő Joshi Bharatba: „Mégis, miféle értéket akar képviselni? Olyat, amiben megmutatja, hogyan kell tönkretenni egy boldog családot?”

Ahogy arról médiánk is beszámolt, Joshi Bharat Palik László Hova tűnt? című műsorának adott interjújában bejelentette, fél éven...