19.6 C
Budapest
2022. augusztus. 8. hétfő

A DK-nak elege van, mert az Orbán-kormány nem tud függetlenné válni az orosz olajtól

Dátum:

Megosztás:

Arató Gergely kérdőre vonta az ötödik Orbán-kormányt.

A Demokratikus Koalíció azt javasolja, hogy a kormány kezdje csökkenteni az orosz energiahordozóktól való függőséget.

Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese szerdai, online sajtótájékoztatóján arról beszélt, az elmúlt hetek megmutatták, hogy számos formája lehet az orosz energiától való függetlenedésnek – írja az MTI.

Úgy fogalmazott:

az egész EU-ban csak az Orbán-kormány az, amelyik “nem tud vagy inkább nem akar” függetlenné válni az orosz energiától.

A képviselő bejelentette, frakciójuk határozati javaslatot nyújtott be, hogy “kérdőre vonja a kormányt”, mit tett és mit fog tenni az orosz energiától való függetlenedés érdekében? A határozati javaslatban azt kérik, hogy a kabinet kezdjen konzultálni az uniós tagállamokkal a közös gázbeszerzésekről, illetve kezdje meg azoknak a kapcsolódási pontoknak a kiépítését, amelyek jobban integrálnák az országot az uniós gáz- és árampiacba.

A DK azt is javasolja, hogy a kabinet bővítse a megújuló energiaforrások felhasználását, valamint indítson el egy önrész nélküli lakásfelújítási programot – tette hozzá.

Arató Gergely végül leszögezte, addig nem támogatják az energiára vonatkozó szankciók bevezetését, amíg nem sikerül pótolni az orosz energiát.

dk, vadhajtasok

Hirmagazin.eu

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Újabb szigorítás a Mol-kutakon

Aki sokat közlekedik, mostantól bajba kerülhet. Ahogy rosszul járnak a kis robogóval közlekedők is. Mint arról médiánk is beszámolt,...

Augusztus közepétől változás jön a 3-as metró közlekedésében

A 3-as metró vonalán nyárra tervezett felújítási munkák befejeztével augusztus 15-től újra jár a metró a déli szakaszon,...

Megcsípte a darázs a zöldségesnél dolgozó férfit a szentendrei piacon – A helyszínen életét vesztette… Kedves ember volt, Isten nyugosztalja!

Megcsípett egy darázs egy embert szerda délelőtt a szentendrei piacon. A BudaPestkörnyéke.hu úgy tudja, a helyi zöldséges alkalmazottját támadta...

A világ “baráti és Orbán Viktorral ellenséges” része is felfigyelt a miniszterelnök dallasi beszédére

A világ "baráti és Orbán Viktorral ellenséges" része is felfigyelt a miniszterelnök dallasi, a CPAC-konferencián mondott beszédére - értékelt...
facebook