25 C
Budapest
2023. június. 2. péntek

A Deutsche Welle hivatkozva egy amerikai szakértő által mondottakra, ezt írja..

Dátum:

Megosztás:

Amerika selejtes fegyvereket küld az ukránoknak, mert Washington el akarja kerülni az eszkalációt at oroszokkal..

Washington el akarja kerülni a szükségtelen ellentétet Moszkvával, ezért inkább silányabb minőségű fegyverekkel látják csak el Kijevet egy amerikai szakértő szerint.

„Miért küld selejtes fegyverzetet Amerika az ukránoknak?” – ezzel a felütéssel indul a Deutsche Welle cikke, amelyben azt írják: noha az amerikaiak a közelmúltban jelentettek be újabb fegyverszállítmányokat az ukránoknak, és azt is ígérték, hogy a szállítási időt minimalizálják, ám mint kiderült: öregebb Abrams-modelleket fognak kapni az ukránok, a szegényített uránt tartalmazó páncélzatot például leszerelik a tankokról. Hasonlóan a tarackok is silányabb minőségűek, nincsenek ellátva GPS-el, enélkül pedig pontatlanabbul lehet csak velük lőni, a HIMARS-oknak pedig alacsonyabb a lőtávolsága.

A European Council On Foreign Relations egyik vezető tisztviselője erről azt mondta a német lapnak, hogy ezek a tankok még így is fejlettebbek, mint az oroszok harckocsijai, ugyanilyen modelleket használnak Egyiptomban, Szaúd-Arábiában, és Irakban. Magyarázata szerint azért szerencsésebb rosszabb minőségű fegyverekkel ellátni az ukránokat, mert

ha ezek a fegyverek hátramaradnának, és az oroszok kezébe kerülnek, akkor nem is tudják őket tanulmányozni. 

Stephen Blank, a Foreign Policy Research Institute vezető munkatársa az egész jelenség azzal is magyarázható, hogy Washington „tart Oroszországtól, és attól, hogy eszkalálódik a háború”.

Nyitókép: Hidenori Nagai / Yomiuri / AFP 

Forrás nyomán

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Bruce Willis, Nomzamo Mbatha, Dominic Purcell – A bérgyilkos (Assassin) – (Az utolsó filmek egyike) – videó

Amikor forradalmi, kísérleti emberi dróntechnológia az ellenség kezébe kerül, egy elit C.I.A. csoport vezetőjének és csapatának kell szolgálatba...

Ő az! Fotókon az intézetis kisfiúk megrontója! (18+)

Őrizetbe vették azt a férfit, aki a gyanú szerint "intézetis" kisfiúkat csalt az otthonába, majd pizzával, cigarettával, játékokkal...

The Census Bureau has released the most comprehensive statistics to date on same-sex couples living together in the U.S. (18+)

The Census Bureau has released the most comprehensive statistics to date on same-sex couples living together in the...

Figyelmeztetést adott ki a Google: ne kattints rá, ha ezt látod a leveleid között

Egy újfajta nyereményjáték terjed a népszerű levelezőrendszerben. Amelyre ha valaki rákattint, adatai rossz kézbe kerülhetnek. A népszerű böngésző levelezőprogramját,...