7.1 C
Budapest
2022. december. 5. hétfő

A Deutsche Bank 35 ezer alkalmazottat bocsát el

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Forrás: MTI

Mintegy 35 ezer alkalmazottjától válik meg a Deutsche Bank a következő két évben egy szerkezetátalakítási program keretében, hogy hatékonyabb, kevésbé kockázatos és nagyobb alaptőkével bíró pénzügyi intézménnyé váljon.

Deutsche Bank elbocsátások

A harmadik negyedévben a legnagyobb német bank 6 milliárd eurós nettó veszteséget könyvelt el, elsősorban értékvesztés-leírások és jogi jellegű kiadások miatt. A bank bevétele 7,3 milliárd euró volt, ami 534 millió euróval, 7 százalékkal marad el a tavalyitól. A rekordveszteséget némiképp enyhítette, hogy a kötvénykereskedelmi üzletág éves alapon 20 százalékos növekedést ért el a harmadik negyedévben.

John Cryan, a DB vezérigazgatója szerint 2016 és 2017 nem lesz erős év, a bank talpra állása hosszabb időt vesz igénybe. Hozzátette: megvan a stratégia, azonban a megvalósítással komoly gondok vannak. Cryan júliusban vette át a bank irányítását azzal, hogy mélyreható stratégiai és kulturális átalakítást hajt végre, hogy a bank jobban alkalmazkodjon a szigorúbb szabályzói előírásokhoz.

Az elbocsátandó alkalmazottak nagy része, 20 ezer ember a Postbanknál, a DB kiskereskedelmi részlegénél dolgozik, amelytől meg fog válni a DB. Ezen kívül 9 ezer teljes munkaidős alkalmazottjától és 6 ezer szerződéses munkavállalójától válik meg a német nagybank. A DB jelenleg mintegy 100 ezer alkalmazottat foglalkoztat teljes munkaidőben.

A DB egyúttal azt is bejelentette, hogy nem fizet osztalékot 2015-re és 2016-ra, amire 1952, a bank újraalapítása óta nem volt példa.

 

 

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Orbán Viktor Miniszterelnökünk tegnap így köszöntötte fel a magyarokat: Áldott adventet kívánok! ..

Áldott adventet kívánok! - írta Orbán Viktor miniszterelnök hivatalos Facebook-oldalán.  

2022-es katari FIFA-vikágbajnokság – események, összefoglaló

Itt tudod áttekinteni, mi történt ediig, és mi következik ezután! Google Hirmagazin.eu

Vészjósló az oroszok válasza az EU-s olajársapkára

Oroszország csak olyan országoknak fog kőolajat eladni, amelyek piaci körülmények között működnek együtt vele. Oroszország csak olyan országoknak fog...

Legfontosabb bűnügyi-, baleseti hírek – összefoglaló

Ismét eltűnt két gyermek, Harkály Beáta Alexandra és Horváth Szilveszter. Aki látta őket, hívja a 112-t, vagy bármelyik...