Hirmagazin.eu
Főoldal » A cenzúra miatt aggódik a cenzúra főpapja, Mark Zuckerberg
Külföld

A cenzúra miatt aggódik a cenzúra főpapja, Mark Zuckerberg

Úgy tűnik, elérte a XXI. század főcenzorának ingerküszöbét, hogy mozgalom jelleggel törlik a felhasználók a fiókjukat a Facebookon. Ez már Zuckerbergnek is feltűnt és most nagyon aggódik a szólásszabadság korlátozása miatt. A baj csak az, hogy éppen az ő cenzorai korlátozzák a szabad vélemény nyilvánítást.

A tizenéves generáció számára már rég ciki a felület, inkább az Instagramot vagy TikTokot részesítik előnyben, a tartalommegosztásokról pedig csak annyit, hogy jobboldali, konzervatív véleményeket látványosan hátrébb sorolja vagy rejti a felület. Zuckerberg most egy interjúban beszélt arról, hogy mennyire zavarja ez, így „a Facebook ki fog állni a szabad véleménynyilvánítás mellett, még akkor is, ha ez többeknél kiveri majd a biztosítékot”.

Mark Zuckerberg agggódik a szólásszabadságért, miközben cenzorai korlátozzák azt.
Fotó: AFP

Évekig hagyták, hogy a Facebookra nem való, gyűlöletkeltő tartalmak jelentgetések alapján szelektálódjanak és valami csoda folytán aránytalan mértékben kerültek tiltásra a konzervatív tartalmak; miközben fiatalkorúak tudtak prostituálódni a felületen, de arra is volt példa, hogy lányokat árvereztek el a Facebookon: ekkor nem volt semmiféle tiltás, közbelépés, de amikor valaki arról írt bejegyzést, hogy szerinte a család apából, anyából és gyerekből áll, azt gyűlöletbeszédért napokra tiltották.

Kissé megkésettnek és képmutatónak tűnik hát Zuckerberg bejelentése, mely szerint több véleményt engednek majd elhelyezni felületükön, főleg úgy, hogy azért hozzátette: a gyűlöletbeszédet és az erőszakos tartalmakat továbbra is tiltani fogják – arról pedig a saját cenzoraik döntenek továbbra is, hogy mi tartozik ezekbe a kategóriákba.

Zuckerberg kitért arra, hogy nagyon zavarja, hogy egyre növekszik azon tartalmak listája, amikről nem lehet beszélni. Szerinte ez így nagyon nem oké és ideje tenni ez ellen. Annak a szájából hallani mindezt, aki máig éllovasa a polkorrektség pusztító hullámának, vegyes érzéseket vált ki az emberből. Talán elképzelhető, vagy csak rosszindulatú szkepszis a gondolat, hogy Zuckerberg új terve csak reklámfogás, hogy visszacsábítsa a cenzorhálózat nélkül működő közösségi felületekre menekült felhasználókat?számol be erről a 888.hu.

Forrás: Ripost/Hírmagazin.hu

Hasonló hírek

Válaszlépésekre készül az INF-szerződés orosz felmondása ügyében a NATO

Géza

Elszabadult a pokol Görögországban

Mazsi

Nyomoznak Romániában Soros embere, Frans Timmermans ellen

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
Betöltés....
EnglishFrenchGermanHungarian