12.1 C
Budapest
2022. május. 23. hétfő

A cenzúra miatt aggódik a cenzúra főpapja, Mark Zuckerberg

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Úgy tűnik, elérte a XXI. század főcenzorának ingerküszöbét, hogy mozgalom jelleggel törlik a felhasználók a fiókjukat a Facebookon. Ez már Zuckerbergnek is feltűnt és most nagyon aggódik a szólásszabadság korlátozása miatt. A baj csak az, hogy éppen az ő cenzorai korlátozzák a szabad vélemény nyilvánítást.

A tizenéves generáció számára már rég ciki a felület, inkább az Instagramot vagy TikTokot részesítik előnyben, a tartalommegosztásokról pedig csak annyit, hogy jobboldali, konzervatív véleményeket látványosan hátrébb sorolja vagy rejti a felület. Zuckerberg most egy interjúban beszélt arról, hogy mennyire zavarja ez, így „a Facebook ki fog állni a szabad véleménynyilvánítás mellett, még akkor is, ha ez többeknél kiveri majd a biztosítékot”.

Facebook szólásszabadság

Mark Zuckerberg agggódik a szólásszabadságért, miközben cenzorai korlátozzák azt.
Fotó: AFP

Évekig hagyták, hogy a Facebookra nem való, gyűlöletkeltő tartalmak jelentgetések alapján szelektálódjanak és valami csoda folytán aránytalan mértékben kerültek tiltásra a konzervatív tartalmak; miközben fiatalkorúak tudtak prostituálódni a felületen, de arra is volt példa, hogy lányokat árvereztek el a Facebookon: ekkor nem volt semmiféle tiltás, közbelépés, de amikor valaki arról írt bejegyzést, hogy szerinte a család apából, anyából és gyerekből áll, azt gyűlöletbeszédért napokra tiltották.

Kissé megkésettnek és képmutatónak tűnik hát Zuckerberg bejelentése, mely szerint több véleményt engednek majd elhelyezni felületükön, főleg úgy, hogy azért hozzátette: a gyűlöletbeszédet és az erőszakos tartalmakat továbbra is tiltani fogják – arról pedig a saját cenzoraik döntenek továbbra is, hogy mi tartozik ezekbe a kategóriákba.

Zuckerberg kitért arra, hogy nagyon zavarja, hogy egyre növekszik azon tartalmak listája, amikről nem lehet beszélni. Szerinte ez így nagyon nem oké és ideje tenni ez ellen. Annak a szájából hallani mindezt, aki máig éllovasa a polkorrektség pusztító hullámának, vegyes érzéseket vált ki az emberből. Talán elképzelhető, vagy csak rosszindulatú szkepszis a gondolat, hogy Zuckerberg új terve csak reklámfogás, hogy visszacsábítsa a cenzorhálózat nélkül működő közösségi felületekre menekült felhasználókat?számol be erről a 888.hu.

Forrás: Ripost/Hírmagazin.hu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

Kapcsolódó hírek

Szörnyű tragédia történt: 10 éves kisfiú halt meg a visontai horrorbalesetben

A balesetben egy 10 éves fiú a helyszínen életét vesztette. Összeütközött két személyautó a 3-as főút 86-os kilométerénél Visonta...

Zelenszkij szerint természetes, hogy az ukrán férfiaknak háborúba kell menniük (és meghalni dicsőség), és ez miatt nem hagyhatják el Ukrajnát, erről rendelet szól, a...

Az elnök össze-vissza beszél, szerinte Őhelyette inkább „talán a fiukat elvesztő szülőkhöz” kellene címezni a petíciót..., de ezt...

Horvátországban a rendőrök simán lelőttek két szurkolót..

A Hajduk Split labdarúgócsapatának több száz szurkolója került összetűzésbe a rendőrséggel szombaton Zágráb közelében. A bajnokság utolsó fordulójában a...

Ez nagyon csúnya dolog volt: Joe Biden megint összevissza beszélt, az orosz vezetők kinevették, nem hogy orvost küldtek volna hozzá! Szégyelljék el magukat!..- Szólj...

Joe Biden amerikai elnök nehezen tudja ellátni feladatait. Ezt május 22-én, vasárnap jelentette be Dmitrij Medvegyev, az Orosz Föderáció...