11.1 C
Budapest
2024. március. 1. péntek

A bújtatott politikai eljárással sérülnek az európai értékek

Dátum:

Megosztás:

Varga Judit államtitkár szerint, amikor a bevándorlás kérdésében képviselt eltérő véleménye miatt bújtatott politikai eljárást folytatnak Magyarország ellen, akkor sérülnek az Európai Unió által vallott európai értékek.

A Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára az Európai Bizottság negyedik, a demokrácia alapelemeiről, az európaiakat összekötő demokratikus értékekről és a jelenlegi kihívásokról szóló Alapjogi Kollokviumának ülését követően hangsúlyozta, nem járul hozzá az Európai Unió sikerességéhez az, hogy ha valamelyik tagállam a fősodortól eltérő véleményt fogalmaz meg, rögtön olyan súlyos vádakkal illetik, mint a nacionalizmus vagy a populizmus.

Európán számon kérhető, miért nem fogadja el az eltérő véleményeket

Varga Judit véleménye szerint számon kérhető a liberális Európán, hogy miért nem hallgatja meg és miért nem fogadja el az eltérő véleményeket. Az ilyen jellegű esetek között legkiemelkedőbb a migrációhoz való eltérő viszonyulás, amely esetében nem nevezhető demokratikusnak a másként gondolkodók lejáratása – húzta alá.

Magyarország tisztességes eljárást, az eltérő vélemények tiszteletben tartást várja el, ugyanis olyan Európát kíván, amelyben erős nemzetek egymással kölcsönösen, szorosan együttműködnek, és egymás véleményét elismerik – emelte ki.

A demokráciában a legfontosabb tényező a hitelesség

Varga Judit hangsúlyozta: Magyarország véleménye az, hogy egy demokráciában a legfontosabb tényező a hitelesség. Az, ha a politikai döntéseket a választók akaratával összhangban hozzák meg. A magyar kormány évek óta ebben a szellemben cselekszik, aminek legjobb példája, hogy a nemzeti konzultációk során a legfontosabb és legérzékenyebb kérdésekről rendszeresen kikéri az emberek véleményét. Magyarország azt ajánlja, hogy a döntéseket a választók akaratához igazítva hozzák meg – emelte ki.

Tájékoztatása szerint, az ülésen arra hívta fel a figyelmet, hogy Magyarország problémának látja, hogy Európa bizonyos részein megszűnt a kapcsolat, megnőtt távolság a politikai elit és a szavazók között. A politikai elit elszakadt a valóságtól, ezért a döntések nincsenek összhangban, azok nem tükrözik az emberek véleményét. Fontos, hogy ezen javítsunk – fogalmazott az államtitkár.

Forrás: MTI

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Ma este Silvester Stallone nagysikerű sorozata: Tusla királya (1-5. részek) – videók

Teljes film magyarul: Tusla királya 1 Tusla királya 2 Tusla királya 3 Tusla királya 4 Tusla királya 5 Kellemes szórakozást a filmekhez! Holnap a 6-9....

Omara Portuondo, a kubai zenei legendák egyike, 2024. október 6-án Budapesten adja utolsó magyarországi koncertjét – videó

Omara Portuondo, a kubai zenei ikon, 2024. október 6-án Budapesten adja utolsó magyarországi koncertjét. Bár pontos okokat nem...

Tudtad, hogy a műfű az otthonodat szebbé és gondtalanabbá varázsolja?

A műfű egyre népszerűbb választás a kertekben és teraszokon, és számos előnye van a hagyományos füves területekkel szemben. Nézzük, miért...

Tudtad, hogy a munkaviszony megszüntetésének is vannak alaki – és formai követelményei?

A munkaviszony megszüntetésének jogellenessége az Mt. (2012. évi I. törvény a munka törvénykönyvéről) alapján több tényezőtől függ. Itt van néhány...