4.7 C
Budapest
2023. január. 31. kedd

A biztosjelöltek eltávolítása az Európai Bizottság tekintélyét áshatja alá

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter felszólalásában azt mondta az ENSZ-ben, hogy tovább folytatódik az a lopakodó jogalkotás, amely szerint bizonyos jogokat kreálnak és alapvető emberi joggá kívánják tenni.

Ez legutóbb a migráció kezelésének kérdésében is megmutatkozott.

A lopakodó jogalkotás nemcsak a migrációra és a menekültügyre igaz, de valamennyi jogterületre is kiterjed – fogalmazott Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában. Az alapvető motívuma a liberális progresszív megközelítés, hogy mindenfajta emberi vágyból emberi jogot kell formálni, majd ezt egy állammal szemben ki kell használni – fogalmazott.

ENSZAz Európai Parlament plenáris ülése Strasbourgban (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Úgy fogalmazott,

jelenleg a politika „eljogiasítása” zajlik.

Teljesen nyilvánvaló módon próbálják meg a politikai, ideológiai és világnézeti kérdéseket „jogi mázba” önteni. Ezt később jogi eljárások keretében kérik számon az entitásokon, vagy az államokon. Arra is volt már példa, hogy szakmai tanácsadó szervezetek által gyártott jelentéseket visznek be a jogalkalmazásba, amely később átkerül a jogalkotásba.

A liberális oldal szerint saját meglátásuk az elfogadható

Szánthó Miklós szerint a liberális oldal azt csinálja, hogy a saját politikai világnézeti megközelítését jogi formába helyezi, és azt állítják, hogy ez a normatív és elfogadható tartalom, és ez a független és objektív mérce. Hozzátette, szerintük egy demokrácia csak akkor demokrácia, ha az egyben liberális demokrácia is.

A szakértő beszélt Trócsányi László biztosi jelölésének ügyéről is. Úgy véli, itt már gyakorlatilag előre kijelentették, hogy Trócsányi nem lehet biztos, mert ezzel az Orbán-kormány küldöttje lenne a bizottságban. Ebben a kérdésben is egyértelműen látszik, hogy a brüsszeli elit

jogi köntösbe bújtatja a politikai kifogásait.

A kifogás – amelyet természetesen nyíltan nem közölnek – nem más, minthogy Trócsányi egy bevándorlás-ellenes kormány tagja – emelte ki.

Mint mondta, összeférhetetlenségre hivatkoznak, és erre alapozva próbálnak meg beavatkozni az Európai Bizottság tagjainak kinevezésében. A különböző értékek egymásnak feszülésének jelentős pontja, hogy a liberális és progresszív agenda egy föderális világkormányt akar létrehozni – jelentette ki. Hozzátette, ennek kezdeti lépése közé tartozik az állami szuverenitás megszüntetése.

Elmondta, ez az álláspont harcol a nemzeti szuverenista irányvonallal. Ezt mutatja Trócsányi ügye is, amelyet következő héten tárgyalnak majd újra. Véleménye szerint, ha sikerül egyes biztosjelölteket eltávolítani a testületből, azzal a bizottság tekintélyét fogják aláásni. Nem utolsó sorban ezzel elhalasztják a bizottság megalakulását is, amely a már így is instabil uniós intézményi rendszert még instabilabbá fogja tenni – szögezte le.

Nem vállalják nyíltan a véleményüket

Az alapvető problémát abban látja, hogy a liberális progresszív oldal nem vállalja fel nyíltan azt, amit képvisel. Szerinte, ha kiállnának az emberek elé, és elmondanák, hogy egy multikulturális társadalomban érdekeltek, akkor a választók egy tisztességes demokratikus helyzetben találnák magukat, és eldönthetnék, hogy ők melyik oldalt akarják képviselni.

A konzervatív keresztény oldal ugyanakkor őszinte, kimondják, hogy a multikulturális társadalom ellen, de bátran felvállalják a véleményüket más témákkal és ügyekkel kapcsolatban is – fűzte hozzá.

hirado, kossuthradio

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Elfelejtette összefogni köntösét Szőke Zsuzsi, mielőtt magát fotózta – kép

Meglepően merész fotót mutatott magáról a TV2 sztárja, Szőke Zsuzsi, akit a Dancing with the Starsból ismert meg...

Az MTVA fegyveres biztonsági őrei a földön húzták Varju Lászlót – a DK kifogásolja, hogy Varju Lászlót marasztalta el a bíróság..

Bűnösnek mondta ki a bíróság a DK-s Varju Lászlót garázdaságban és a választás rendje elleni bűntettben „A Varju László...

Ekkor lesz vége a háborúnak és ennyi veszteség lesz a szembenálló feleknél – a mesterséges inetlligencia válaszol..

Kérdésünkre „válaszolva” a ChatGPT felidézte a háború okait, körüljárta a putyini Oroszország végét, valamint azt is, hogy Ukrajna...

Magyarországot nem szállít fegyvereket Ukrajnának, ás most már Csehország és Szerbia sem.. – videó

Szerbia és Csehország sem küld fegyvert a háborúban részt vevő országoknak – szögezték le az ország vezetői egy...