20.4 C
Budapest
2022. május. 16. hétfő

A bevándorlást ösztönözné a német kormány legújabb elképzelése..

Dátum:

Megosztás:

Az Európai Unió menekültügyi politikájában évek óta tartó patthelyzet megszüntetése érdekében Nancy Faeser német belügyminiszter arra törekszik, hogy néhány tagállammal együttműködve hatékonyabb menekültügyi rendszert alakítson ki. Az egyik ellenzéki politikus szerint a belügyminiszternek megállítania kellene a folyamatot, nem pedig újabb meghívókat osztogatni.

Nancy Faeser belügyminiszter (SPD) arról tájékoztatta az Európai Uniót, hogy Németország az úgynevezett készségesek koalíciójával szeretné tehermentesíteni a déli államokat – írja a Die Welt német lap.

Még több külföldi hír

A tárcavezető ugyan nem adott becslést arról, hogy hány ország csatlakozhat a német kezdeményezéshez, de szerinte Olaszország és Franciaország is nyitott a kérdésre – olvasható a V4NA nemzetközi hírügynökség cikkében.

Egy ilyen koalíció irányt mutathatna és elindíthatná az európai menekültügyi rendszer továbbfejlesztését. A fehérorosz határon kialakult helyzet például megmutatta, hogy az Európai Uniónak hatékony és válságálló menekültügyi rendszerre van szüksége

– jelentette ki a német belügyminiszter.

A szociáldemokrata politikus nagy reményeket fűz az Európai Tanács francia elnökségéhez is, ami június végéig tart.

Németországban ismét éles vita alakult ki a javaslat miatt:az ellenzék bírálta a szociáldemokraták tervét, mondván, ez megosztja az Európai Uniót a fontos migrációs kérdésekben. 

Még több külföldi hír

A Kereszténydemokraták és a Keresztényszociális Unió (CSU) jobbközép blokkjának tagjai szerint nem működőképes az az elképzelés, hogy néhány tagállam egyedül cselekedjen, mert az veszélyezteti az unió integritását.

Alexander Dobrindt, a CSU frakcióvezető-helyettese egy parlamenti ülésen kijelentette, hogy a szociáldemokraták terve óriási kockázatot jelentene a belső határellenőrzés nélküli Európára.

Bárki, aki egyoldalúan új ösztönzőket hoz létre a további migrációra, az veszélyezteti Európa egységét és a nyitott határokat az unióban. Faeser nem értette meg, hogy az Európai Unió azt jelenti, hogy mindenkit egy eszme mögé kell felsorakoztatni, ahelyett hogy saját ideológiát erőltetünk másokra

– fogalmazott a frakcióvezető-helyettes.

Christoph de Vries, a Kereszténydemokrata Unió képviselője – aki a Bundestag belügyi bizottságának tagja is egyben – a Bild című lapnak nyilatkozva határozottan elutasította a javaslatot.

Még több külföldi hír

Azt mondta, hogy Németország évek óta a legnagyobb humanitárius terhet viseli Európában, ezért szerinte a belügyminiszternek mostannak kell lennie a legfőbb prioritásnak, hogy megálljt parancsoljon a folyamatnak és ne osztogasson újabb meghívókat.

2021-ben többéves rekordot döntött a menedékkérők száma Németországban. A Szövetségi Migrációs és Menekültügyi Hivatal adatai szerint a hatósághoz körülbelül 190 800 kérelem érkezett tavaly, ebből csaknem 150 ezren először próbálkoztak letelepedni az országban.

Még több külföldi hír

A legtöbben Szíriából és Afganisztánból érkeztek a német hivatalhoz – emeli ki a V4NA hírügynökség a cikkében.

Borítókép: Németországba igyekvő illegális bevándorlók az osztrák–német határ német oldalán fekvő Freilassingnál 2015. szeptember 17-én (Fotó: MTI/EPA/Marc Müller)

magyarnemzet

Hirmagazin.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Tragédia: durrdefektet kapott és felborult egy tűzoltóautó Borsodban

Annyira siethettek egy tűzesethez a kazincbarcikai tűzoltók, hogy a konvoj lajtoskocsija durrdefektet kapott és felborult. Személyi sérülés nem...

Észak-Korea – Kim DzsungUn: Nem koronavírus, hanem egy országon átviharzó lázas megbetegedés az, amiben benne vagyunk – A helyi állami sajtó szerint lázas betegekből...

Világsajtó - Letarolja Észak-Koreát a koronavírus: teszt és vakcina nélkül küzdenek a humanitárius katasztrófa ellen Sokáig tagadta Észak-Korea diktátora,...

Az orosz oligarchák paradicsomában van villája Zelenszkijnek, amelyet fedőcégeken keresztül birtokol – Szólj hozzá!

A több mint 400 négyzetméteres villa mindössze 400 méterre fekszik a tengerparttól. Volodimir Zelenszkij vagyonát egyes források egymilliárd dollárra...