15.7 C
Budapest
2023. szeptember. 24. vasárnap

A barátaira hagyta Lang Györgyi a lakását

Dátum:

Megosztás:

A barátai, a Pa-dö-dő zenekar tagjai jelentették a szűk családot Lang Györgyi számára, ám a távoli rokonok között sem törhet ki a harc a több tízmilliós örökség reményében.

A Blikk információi szerint ugyanis az énekesnőnek nem volt papíron vagyona, úgy tudjuk, minden ezzel kapcsolatos ügyet még a halála előtt elrendezett.

Az interneten elérhető céges és a tulajdont igazoló papírok szerint a lakás, amelyben élt és amely menedékként szolgált számára az egyre nehezebb mindennapokban, egy olyan cég nevén van, amelyet ugyan ő, valamint hű társa és barátja, Falusi Mariann alapítottak, de jó ideje Lang Györgyi már csak ügyvezetőként szerepelt benne.

A legfrissebb hírek itt!

Az interneten elérhető tulajdoni lap szerint a Lang Györgyi otthonaként szolgáló 110 négyzetméteres, három szobás, a Hősök tere közelében található hatodik kerületi ingatlan 1999. május 19. óta van a CORESZ II Kulturális és Szolgáltató Kft. tulajdonában, amelyet nem sokkal az adásvétel előtt alapított Lang Györgyi és Falusi Mariann. Ám azóta több változás is történt a tulajdonosok személyében.

Lang Györgyi nagyon szerette az otthonát /Fotó: TV2Lang Györgyi nagyon szerette a hatodik kerületi otthonát /Fotó: TV2

– Lang Györgyinek az adatok szerint két céghez volt köze, ám egyik cégben sem volt tulajdonos, csak ügyvezető. Lang Györgyit, mint tulajdonost, 1999. április 13-án jegyezték be a CORESZ-be, és a cégjegyzék szerint az alapítástól kezdve egészen 2006. június 10-ig az is volt, ám utána már csak cégvezetőként tevékenykedett benne. A halálának ezért nincs a cég szempontjából semmilyen örökösödési vonzata, hiszen nincs benne tulajdona. Az ügyvezetői pozíciója a halálával értelemszerűen megszűnt – elemezte a papírokat a Bank360 munkatársa, Tóth Levente, kiemelve: ezekben nincs nyoma, hogy a cégek kezelnék az ingatlant.

A legfrissebb hírek itt!

A cég jelenlegi tulajdonosa két civil, az egyikük egy Németországban, a másikuk egy itthon élő nő: úgy tudjuk, mindketten Györgyi szoros baráti körébe tartoznak.

– A cégtörténet alapján úgy tűnik, hogy mindkét vállalkozás kicsi, jelentéktelen árbevételű, csupán néhány milliós vagyona van, nyeresége alig, alighanem a fellépésekre és egyéb művészeti bevételekre van. Egyébként a kilencvenes évek végén – sokszor kényszerből – alapított cégeknél előfordul, hogy nincs jelezve a könyvekben egy ingatlan – magyarázta a szakember.

Pedig a Terézváros úgynevezett diplomatanegyedében található lakás bizony nem olcsó: hazánk egyik legnagyobb, ingatlanokkal foglalkozó oldala szerint a környéken a legolcsóbb lakások ára is négyzetméterenként 1,17 millió forintot ér, de találtunk olyan hirdetést is, amelyben 1,8 millió forint/négyzetméter áron árultak lakást, azaz egy 97 négyzetméteres ingatlant 178 millió forintért.

– A hatodik kerületi lakások ára négyzetméterenként átlagosan 1 millió forint, ám a diplomatanegyedben ez egy kicsit több, úgy 1,2 millió Ám ha a lakás és a ház is, amelyben található, fel van újítva, ez az összeg felmehet akár 2-2,5 millió forintra is négyzetméterenként. A kérdéses lakás ára – látatlanban – 130-150 millió lehet – árulta el Takács Eszter, a House Angels Ingatlaniroda egyik munkatársa.

Lang Györgyi lakása tele volt érdekes és színes bútorokkal, kiegészítőkkel, de amely nagyon fontos, akadálymentesítve volt /Fotó: MTVA Gyűjtemény-Keleti ÉvaLang Györgyi lakása tele volt érdekes és színes bútorokkal, kiegészítőkkel, és – ami nagyon fontos – akadálymentesítve van/Fotó: MTVA Gyűjtemény-Keleti Éva

A legfrissebb hírek itt!

Az énekesnő környezetéből származó információink szerint nem meglepő, hogy Lang idejekorán elrendezett mindent.

– Györgyi a kilencvenes évek óta tisztában volt azzal, hogy gyógyíthatatlan beteg, majd amikor elkezdődött az állapotának romlása – kerekesszékbe került és segítségre szorult –, úgy döntött, megelőz minden lehetséges vitát és rendezi az ügyeit – árulta el egy informátorunk, aki szerint a sztrókja után Györgyi a számára érzelmileg fontos ingóságairól is határozott.

– Nem volt sok mindene, de tudta, kinek mit szeretne adni és ezt meg is tette – magyarázta a bennfentes, aki úgy tudja, Györgyi szerettei és barátai igyekeznek is megfelelni az ígéretüknek: mosolyogva emlékeznek az énekes-műsorvezetőre.

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Matthew McConaughey – Gyilkos Joe (Killer Joe), amerikai thriller – videó (18+)

Chris-re, a huszonkét éves drogdílerre rájár a rúd. Ám a dolgok rosszról még rosszabbra fordulnak, mikor alkalmazza a...

Jennifer Love Hewitt – Ügyféllista (The Client List) – videó

Samantha Horton egy texasi kisvárosban él a családjával. Az egykori szépségkirálynő hajdan szebb napokat látott, most viszont nehéz...

Üzent Zelenszkij a lengyeleknek: Vagy minket támogattok, vagy az oroszokat

Az ukrán elnök szerint, aki nem támogatja őket, Oroszországnak segít. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Kanadába látogatott, ahol Justin Trudeau...

Angliában a migránsokat legalább háromcsillagos szállodákban kell elhelyezni

A belügyminisztérium által kiadott közlemény szerint mivel a lakhatásuk költsége napi 8 millió fontra emelkedett, így ez a...