21.1 C
Budapest
2022. május. 28. szombat

A baloldali kormányok miatt sok egészségügyi szakembert vesztett az ország – mondta Cser Ágnes

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Cser Ágnes, a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (MSZ EDDSZ) elnöke szerint az ország nem vesztett volna el sok jó egészségügyi szakembert, ha a “szoclib” kormányok “odafigyelnek, tárgyalnak” és megállapodnak a bérekről a szakszervezetekkel.

Cser Ágnes az M1 aktuális csatornán pénteken azt mondta: 2004-ben, Magyarország európai uniós csatlakozásának évében megfogalmazták, hogy az EU-s ágazati fizetési átlag 75 százalékát szeretnék elérni öt éven belül.

“Négy szoclib kormány nem volt hajlandó erről érdemben tárgyalni” – fogalmazott.

Szerinte “nem vesztettünk volna el ennyi jól felkészült szakembert, hogyha odafigyelnek, tárgyalnak, megállapodunk”.

Jelezte: most az ágazat a fizetések szempontjából “a visegrádi négyek középmezőnyében van”, de másfél év alatt elérték, hogy a bérrangsorban a 14.-ről a 11. helyre lépjen előre.

A még 2004-ben kitűzött célt “három-négy év alatt” szeretnék elérni – közölte.

A kormány és az egészségügyi szakszervezetek közötti tárgyalásokról szólva Cser Ágnes kitért arra is, hogy az egész ágazatban gondolkodnak, céljuk, hogy a szféra minden közfinanszírozott munkavállalójára kiterjedjen a megállapodás.  Nem csak az egészségügyi szakképesítéssel rendelkezőket kell, hogy érintse, “ragaszkodnak” a gazdasági, műszaki háttérszolgáltatásban dolgozók béremeléséhez is – hangsúlyozta.

Megemlítette, hogy a védőnők és mentők többletforráshoz jutnak, a védőnők bruttó 33 ezer forintos kiegészítést kapnak, amely bekerül a kollektív szerződésbe.

MTI

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Angol-kínai autómárka érkezik az országba, leveri minden más autó árát.. – képgaléria

Az angol-kínai cooprodukcióban készült autó full-full extrás alapszinten, gyors, kényelmes, alacsony fogyasztású és ára fele az átlag kommersz...

Durva tervek szivárogtak ki Putyin környezetéből: jöhet a második támadás Kijev ellen

A lettországi székhelyű független orosz portál, a Meduza szerint a Kreml állítólag egy második támadást fontolgat az ukrán főváros...

Moszkva állítja: Nigériában található amerikai laborokból származik a majomhimlő, .. és az eredeti “terv” nem ez volt.. – Szólj hozzá!

Olyan összeesküvés-elmélettel támad a Kreml, amelynek sajnos van reális alapja.. Legalább négy amerikai ellenőrzésű biolaboratórium működik Nigériában, ahonnan a...

Orbán Viktor megint győzelmet aratott? – A miniszterelnöknek tetsző kompromisszum jöhet az olajembargó ügyében

Az Európai Unió olyan tervet eszelt ki az orosz olajembargóval kapcsolatban, amely Orbán Viktornak is tetszhet majd. Ezek...