5.9 C
Budapest
2024. április. 20. szombat
HomeFőhírekKülföldA baloldal már a Financial Times szerint is elveszítette a választók bizalmát

A baloldal már a Financial Times szerint is elveszítette a választók bizalmát

A globális liberális gazdasági és politikai érdekek szószólójaként ismert brit balliberális lap, a Financial Times szomorú előrejelzéssel szolgál a magyar baloldal számára. Az újság szerint az áprilisi magyarországi választáson teljes vereséget szenvednek.

 

A megosztott magyar baloldalon rajta ragadt a 2010 előtti hozzá nem értő kormányzati teljesítménye – írja cikkében a Financial Times brit üzleti napilap.

Tony Barber, a brit napilap publicistája az európai balközép pártokkal foglalkozó cikkében megállapította, hogy azok Európa-szerte elveszítették a szavazók bizalmát.

A cikk kitér Magyarországra is azt valószínűsítve, hogy az áprilisban esedékes választásokon teljes vereséget szenvednek a baloldali pártok. A cikk szerint a várható eredményt túlságosan egyszerű lenne „csak a jogállamiság és a tisztességes politikai verseny” Orbán Viktor kormányzása alatti „eróziójának” tulajdonítani.

A szerző szerint Lengyelországban – ahol a baloldali pártok egyetlen helyet sem szereztek a 2015-ös választásokon – a kormányzó konzervatív és nacionalista Jog és Igazságosság pártja részben a balra hajló szociálpolitikája, valamint a bőkezű gyermekjóléti rendszere miatt népszerű.

Amint a példa is mutatja, a szervezett szociáldemokrácia gyengülése nem jelenti azt, hogy a hagyományos baloldali szociális- és gazdaságpolitikák elvesztették volna vonzerejüket. Éppen ellenkezőleg, több millió szavazó akar védelmező jóléti államot, és dühös a bizonytalan munkahelyek, a társadalmi egyenlőtlenség és a bizonytalan kimenetelű globalizáció miatt”

– írta Barber.

A szerző szerint Lengyelországban a baj az, hogy sok szavazó egyszerűen nem bízik a balközép pártokban, megveti őket azért, mert nem eléggé büszkék a lengyel nemzeti identitásra, valamint nincs elég bátorságuk a helyi közösségekben jelentkező migrációs problémák leküzdésére.

A Financial Times, nemzetközi horizontja mind szép és jó, de minél hosszabb ideig nem foglalkozik a szavazók aggodalmaival, a kulturális értékekkel és az átfogó gazdasági bizonytalanságokkal,annál gyorsabban ássa meg saját sírját a régi középbal”

– fogalmazott a cikk szerzője.

Forrás: 888.hu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
securiton-tűzvédelem