18.6 C
Budapest
2022. október. 2. vasárnap

A 80 éves, járókeretes asszony szállt szembe a két rablóval – ez lett a vége

Dátum:

Megosztás:

Ki akarták rabolni a mozgássérült nőt, de ő is a földön fekve is védte táskáját, így a gonosztevők kereket oldottak.

A Kecskeméti Járási Ügyészség minősített rablás bűntettének kísérlete miatt vádat emelt egy rablópárossal szemben, akik Kecskeméten egy mozgásában korlátozott, védtelen, idős asszonyra hátulról rátámadva akarták a vállán lévő táskáját elvenni. Bár a sértett a földre esett, kitartóan ellenállt és nem hagyta, hogy elragadják tőle az értékeit.

A vádirat szerint a kecskeméti nő és élettársa – az ügy vádlottjai – a férfi ötletére megegyezett abban, hogy az utcán keresnek egy olyan, az életkora vagy más okból a támadás elhárítására korlátozottan képes személyt, akitől a nő könnyen el tudja venni a táskáját. 2021. október 15-én délelőtt Kecskeméten, az Akadémia körúton követni kezdték az előttük gurulós járókerettel haladó 80 éves asszonyt. A női rabló azért, hogy később ruházata alapján nehezebb legyen beazonosítani, a kabátját levette és átadta társának. Ezután a kiszemelt áldozatuk mögé lépett és a bal vállára akasztott táskáját megpróbálta lehúzni a sértett válláról.

Az idős asszony ezt észlelve a táskáját megragadta és igyekezett magához szorítani. Eközben azonban a táska szíja elszakadt és a táska tartalma kiborult a földre. A női rabló ekkor megfogta a táskát, miközben a sértett az elszakadt szíjánál fogva szintén húzta a táskát maga felé. A gurulós járókeret eközben felborult és a sértett a földre esett. A vádlottak látva a sértett ellenállását, feladták és üres kézzel elszaladtak.

Az idős nő táskájában közel 40 ezer forintnak megfelelő érték volt. A sértett a földre esés következtében 8 napon belül gyógyuló koponya- és vállzúzódást szenvedett.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő nőt és társát bűncselekmény felismerésére, elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettének kísérletével vádolja és ezért mindkettejükkel szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza. Bűnösségükről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Forrás: Ripost / Hirmagazin.eu

Fotó: Pixabay.com

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Már nem ömlik a gáz a Balti-tengerbe – két magyarázat lehet

Az Északi Áramlat 2 vezetéket üzemeltető vállalat szóvivője tájékoztatott. Ulrich Lissek azt mondta, hogy erre két lehetséges magyarázat van:...

Elindult a népszámlálás, a kérdőív valósághű kitöltése mindenki számára kötelező, de nyerhetsz is vele!

Október 1–16. között online kérdezik meg az embereket. Október 17-től számlálóbiztosok keresik fel azokat, akik 16-ig nem adtak...

Kiderült: Varga Irén az egyik legdrágább előadó Magyarországon!

A Ripost régóta próbálja kideríteni, hogy mennyiért is vállal egy-egy haknit Varga Irén. Most elkapott a lap egy hivatalos...

35 postát zárnak be a fővárosban

A Magyar Posta 35, „alacsony forgalmú” budapesti posta bezárásáról döntött. Az állami vállalat a „háború és az elhibázott...