11.9 C
Budapest
2022. szeptember. 29. csütörtök

A 6 éves kisfiú nem akarta magára hagyni haldokló kishúgát – utoljára megvigasztalja őt

Dátum:

Megosztás:

Egy testvér elvesztése mindig nehéz, de gyerekkorban talán különösen az, hiszen a gyerekek még nem teljesen értik, mit is jelent pontosan a halál, de az ürességet, a gyászt és a szomorúságot ők is ugyanúgy érzik, ha elveszítenek valakit.

Ennek a testvérpárnak szerencsére lehetősége volt együtt tölteni az utolsó napokat, így Jacksonnak, aki még csak 6 éves volt, amikor elveszítette a testvérét, gyönyörű emlékei lehetnek a kishúgáról.

Adalynn “Addy” Sooter csak 2 éves volt, amikor gyógyíthatatlan daganatot diagnosztizáltak nála, ami az agytörzsből indult ki. Matt és Chandra Sooter már korábban észrevették, hogy valami megváltozott kislányuk járásában. Édesapja szerint Addy inkább lógatta az egyik lábát, mintsem megemelte. Eleinte nem tulajdonítottak nagy jelentőséget ennek, de aztán a helyzet rosszabbra fordult.

Addy egyedül már nem tudott járni, csak ha valaki támogatta, és teljesen elveszítette a koordinációs készségét. A szülők kórházba vitték a kislányt, és néhány vizsgálat után szívszorító hírt közöltek velük.

Fotó: Matt Sooter/Facebook

Az orvosok diagnosztizálták az úgynevezett diffuse intrinsic pontine gliomát, és azt mondták, a kislánynak mindössze néhány hónapja lehet hátra, de mindent megtettek, hogy segítsenek neki. Addy a következő hónapokban sugárkezelést és kemoterápiát kapott, és a kezelés egy ideig meglepően eredményesnek tűnt. A daganat eleinte zsugorodni kezdett, de aztán a rák átterjedt a kislány gerincére, és az orvosok elmondták, hogy már nem tudják megmenteni.

A szülők ezután Mexikóba repültek Addyvel, ahol a kislány kísérleti kezelést kapott, ami körülbelül 200 ezer dollárba került a családnak. Sajnos a kezelés hatástalan volt, és Addynek ekkor már komoly fájdalmai voltak.

Matt ekkor már tudta, hogy a lánya már nem marad sokéig életben, ezért a család igyekezett együtt tölteni azt a kevés időt, ami még hátra volt. Addy egészségi állapota végül annyira megromlott, hogy hospice ellátásba került.

Fotó: Matt Sooter/Facebook

De a családja itt is mellette maradt, többek között 6 éves bátyja, Jackson is. A testvérek minden idejüket együtt töltötték lefekvés előtt. Végül elérkezett az idő, hogy Jackson végleg elbúcsúzzon a kishúgától.

A kisfiú megfogta testvére kezét, megsimogatta a fejét, és azt mondta: „Szeretlek.” Matt megörökítette a megható pillanatot, és megosztotta a Facebookon a következő szöveggel: „Egy kisfiúnak nem kellene búcsút vennie a kis bűntársától, a játszótársától, a legjobb barátjától, a kishúgától. Ennek nem így kellene lennie. De az összetört világ, amiben élünk.”

„Imádkozzatok Jacksonért. Nem akar elmozdulni a húga mellől, és mi nem fogjuk kényszeríteni rá. Imádkozzatok értünk. Imádkozzatok azért, hogy megtaláljuk a megfelelő szavakat, és időben meg tudjuk tenni a szükséges intézkedéseket.”

Fotó: Matt Sooter/Facebook

Egy korábbi Facebook bejegyzésben Matt azt is elmondta, hogy a család az utolsó hetekben megpróbálta jól érezni magát.

„Néhány kedves barátunknak köszönhetően elmentünk a strandra. Együtt játszottunk, és csak élveztük az együtt töltött időt – írta.

Addy 2018. június 3-án, hajnali 1 órakor hunyt el. A szülők azt mondták Jacksonnak, hogy a kishúga már Jézussal van. Matt azt mondta, a családnak nagyon hiányzik Addy, de békére leltek.

Fotó: Matt Sooter/Facebook

„Rettenetesen hiányzik nekünk, de nyugodtak vagyunk, tudva, hogy mindent megtettünk annak érdekében, hogy segítsünk neki, és hogy már nincsenek fájdalmai. Egy nap újra találkozunk majd vele” – mondta az édesapa.

filantropikum

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Georg Spöttle: Az orosz-amerikai állampolgárokat mentené ki az USA Oroszországból

Biztonsági riasztást adott ki az USA moszkvai nagykövetsége és Oroszország azonnali elhagyására szólította fel az amerikaiakat. A figyelmeztetés...

Orbán Viktor munkája nem volt hiábavaló! .. Jelzésértékű, hogy az EP-ben az európai reneszánszban reménykedő pártok határozottan kiálltak Magyarország mellett!

A támadásokról eleget hallottunk, eleget élvezkedett ezen a baloldali sajtó, arról azonban keveset beszélünk, hogy a vörös többségű...

2023. április 30-ig magánszemélyeket nem tehetnek ki önkormányzati bérlakásból!

Az MTI szerint Karácsony Gergely főpolgármester javaslatát egyhangúan támogatta a testület.. A döntés értelmében a Fővárosi Önkormányzat vállalta a...

Hamar itt a hideg, és aki egész évben nem készült fel, az könnyen megfázik, de van megoldás!

Kurkuma, gyömbér, sárgarépa, ebből készíts ívólevet! A gyömbér miatt egy kicsit erős lesz, de meg kell inni, és akkor...