23.6 C
Budapest
2024. április. 30. kedd
HomeFőhírekKülföldTerrortámadás: Öngyilkos merénylők robbantottak egy Starbucksban + VIDEÓ

Terrortámadás: Öngyilkos merénylők robbantottak egy Starbucksban + VIDEÓ

forrás: MTI

Több robbanás volt csütörtökön az indonéziai főváros, Jakarta központjában, a rendőrség szerint legalább hat ember, köztük három rendőr életét vesztette. Lövéseket is lehetett hallani. Az egyik robbantást videóra vették.

 Több robbanás rázta meg Jakartát

Nagy erejű robbanás volt az ENSZ jakartai irodája előtt, majd további detonációkat és fegyverropogást lehetett hallani a világszervezet egyik regionális képviselője, Jeremy Douglas Twitter-bejegyzése szerint.

Sajtóértesülések szerint összesen hat robbanószerkezet lépett működésbe. Rendőrségi források szerint legalább egy robbanást öngyilkos merénylő idézett elő. Az egyik robbanás helyszíne egy Starbucks kávézó volt, egy másik egy bevásárlóközpont közelében történt. Szemtanúk szerint azonban a Starbucks kávézóban egyszerre hárman is robbantottak.

A támadásban egy rendőrségi szóvivő szerint legalább hat ember meghalt, köztük három rendőr.

Az AP információi szerint legalább három öngyilkos merénylő robbantotta fel magát Jakarta belvárosában, két fegyveres pedig a közelben található rendőrőrsöt támadta meg.

Joko Widodo indonéz elnök terrorcselekménynek minősítette a Jakartában végrehajtott támadást.

Az államfő megszakította jávai hivatalos útját, hogy visszatérjen a fővárosba. Emellett arra utasította az ország biztonsági erőit, hogy fogják el az elkövetőket.

Az  indonéz hírszerzés vezetője a Reutersnek azt mondta egyelőre nincs arra utaló jel, hogy a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet állna a jakartai terrortámadás mögött.

 

Most népszerű

weblap4u banner
securiton-tűzvédelem