Az ország egy „időtlen frankofón ikont vesztett el”

– írta a francia kulturális minisztérium.

1689528735 uqwoowkrf md
Kép: MTI/EPA/Keystone/Martial Trezzini

Elhunyt 76 éves korában Jane Birkin, a brit énekes-színésznőt holtan találták a francia fővárosban található otthonában – tudatta vasárnap a párizsi városvezetés.

Az évek óta szívpanaszokkal küszködő Birkin 2021-ben egy enyhébb sztrókot szenvedett.

Jane Birkin 1946-ban Londonban született, pályafutását színésznőként kezdte Nagy-Britanniában. 1968-ban játszott például a Wonderwall című filmben, amelynek zenéjét egy Beatle, George Harrison szerezte, ám élete gyökeres fordulatot vett, amikor elnyerte egy francia film, a Slogan egyik főszerepét – a férfi főszereplő a francia kultúra nagy provokátora, Serge Gainsbourg volt. Közös duettjük, az 1969-ben készült Je t’aime… Moi non plus gyorsan meghozta számára a világhírt.

Jane Birkin énekesnőként, színésznőként és közéleti személyiségként is óriási népszerűséget vívott ki magának Franciaországban.

Legutolsó albuma „Oh! Pardon tu dormais…” címmel 2020-ban jelent meg.

Forrás

Hirmagazin.eu

ElőzőMajdnem tragédia a Balatonnál, gyermek rekedt egy autóba a tűző napon.. – fotók
KövetkezőNyári slágerleves, amit pillanatok alatt összedobhatsz: íme a legjobb receptek
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. Hamarosan 10 éves lesz a Hirmagazin, és a magam részéről nagyon büszke vagyok rá, mert az eltelt időszakban sok olvasónak nyújtottunk minőségi olvasótájékoztatást, örömteli szórakozást és önfeledt pihenési lehetőséget tartalmainkkal! 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, novellákat és regényt is, most az újságírás lett a szenvedélyem! A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, vagy képe, videója, vagy csak egyszerűen szeretne megjeleníteni egy történetet, élményt, elmélkedést, .. szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, itt: [email protected]. Rendszeres olvasóinknak és olvasóinknak köszönöm a hűséget, a sok-sok kommentet, odafigyelést, és építő vagy akár dorgáló kritikákat is! Olvassatok tovább is minket és legyen szép napotok, életetek! Bognár Géza