Az amerikai haditengerészet robbanásra utaló jeleket észlelhetett néhány órával azután, hogy a Titan tengeralattjáró az óceánba merült a Titanic roncsaihoz. A tengeralattjárón öt ember halt meg.

Egy amerikai védelmi tisztviselő szerint a haditengerészet azonnal elkezdte figyelni a Titant, miután a hajó elvesztette a kapcsolatot az anyahajóval, körülbelül egy óra 45 perccel az indulása után vasárnap reggel.

A tisztviselő elmondta, hogy a haditengerészet szigorúan titkos akusztikai érzékelő rendszere olyan

HANGOKAT ÉSZLELT, AMELYEK VAGY ROBBANÁSRA VAGY ÖSSZEROPPANÁSRA UTALTAK

annak a helynek a közelében, ahol a Titant csütörtökön megtalálták.

A haditengerészet továbbította ezt az információt a parti őrségnek, amely folytatta a keresést, mert a haditengerészet nem tartotta egyértelműnek az információkat.

„Ha ezek a jelentések pontosak, az akusztikai adat hasznos a ma kapott megerősítés fényében, de nem lett volna elegendő a keresési és mentési erőfeszítések felfüggesztéséhez, csak a keresési terület esetleges pontosításához” − mondta Robert Murrett nyugalmazott altengernagy, a Syracuse Egyetem Maxwell Schooljának professzora és a Biztonságpolitikai és Jogi Intézet igazgatóhelyettese.

A Titan június 18-án indult útnak a Titanic roncsaihozFORRÁS: MTI/AP/OCEANGATE EXPEDITIONS/-

Ahogy arról az Origo beszámolt, a Titan tengeralattjáró legénysége egy katasztrofális esemény után halt meg. John Mauger ellentengernagy, az első parti őrségi körzet parancsnoka szerint a Horizon Arctic távvezérelt járműve a Titan tengeralattjáró farokkúpját a Titanic orrától mintegy 1600 lábnyira, több mint 480 méterre a tengerfenéken fedezte fel.

A törmelék szétszóródása összhangban van a nyomáskamra katasztrofális összeroppanásának elméletével.

„Ennek megállapítását követően az Egyesült Államok parti őrsége és az egész egyesített parancsnokság nevében azonnal értesítettük a családokat. Őszinte részvétemet fejezem ki nekik”− jelentette ki.

Jamie Frederick kapitány, az amerikai parti őrség (USCG) kapitánya beszél újságíróknak a Titanic roncsa közelében. FORRÁS: AFP/JOSEPH PREZIOSO

A hajón az OceanGate vezérigazgatója, Stockton Rush, a brit milliárdos Hamish Harding, a pakisztáni üzletember Shahzada Dawood és 19 éves fia, Suleman, valamint Paul-Henry Nargeolet, a francia haditengerészet volt tisztje és vezető Titanic-szakértő tartózkodott – írja a Magyar Nemzet.

Forrás

Hirmagazin.eu

ElőzőEltemették SZVOBODA BENCÉT.. Isten nyugosztalja!
KövetkezőKét kislányt nyelt el a Tisza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. Hamarosan 10 éves lesz a Hirmagazin, és a magam részéről nagyon büszke vagyok rá, mert az eltelt időszakban sok olvasónak nyújtottunk minőségi olvasótájékoztatást, örömteli szórakozást és önfeledt pihenési lehetőséget tartalmainkkal! 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, novellákat és regényt is, most az újságírás lett a szenvedélyem! A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, vagy képe, videója, vagy csak egyszerűen szeretne megjeleníteni egy történetet, élményt, elmélkedést, .. szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, itt: [email protected]. Rendszeres olvasóinknak és olvasóinknak köszönöm a hűséget, a sok-sok kommentet, odafigyelést, és építő vagy akár dorgáló kritikákat is! Olvassatok tovább is minket és legyen szép napotok, életetek! Bognár Géza