Nyilvános lesz Szvoboda Bence temetése. Erről a tragikus balesetben elhunyt motokrossz-versenyző édesapja számolt be a Borsnak.

Rengetegen gyászolják a csehországi versenyen, 31 évesen elhunyt motokrossz-versenyzőt, Szvoboda Bencét. A sportoló egyike volt Magyarország és Európa legfelkészültebb motorosainak, aki korábban is többször borult már sporteszközével, és bár számos csontja eltört a kisebb-nagyobb balesetei alkalmával, soha nem fordult meg a fejében, hogy felhagyjon a versenyzéssel, és új hivatást keressen magának.

A legfrissebb hírek itt!

Volt, hogy mentőhelikopterrel szállították kórházba, de amint tehette, újra edzeni kezdett.

Szvoboda Bence
Gyászolják a fiatal versenyzőt  Fotó: Laszlo Szirtesi / Facebook

Az utolsó, végzetes borulását is nagy valószínűség szerint túlélte volna, ha nem hajtanak át rajta többen is. Bencéért az orvosok napokig küzdöttek, de végül a szervezete feladta a küzdelmet. A sportoló édesapja a balesetet is végignézte, az édesanyja annak hírére utazott Csehországba.

A kórházi kezelés alatt végig fiuk közelében voltak. Mikor az orvosok a tragikus hírt közölték velük, összetörtek, de a fájdalmuk feldolgozása mellett a fiuk hazahozataláról is gondoskodniuk kellett.

A Bors elérte Szvoboda Tamást, Bence édesapját. A gyászoló szülő lelkiállapota nem engedte, hogy bővebb nyilatkozatot adjon, de ennyit elárult:

A búcsúztató nyilvános lesz, a fiamat koporsóban helyezik végső nyugalomra

– mondta Tamás, majd elköszönt munkatársunktól.

A Szvoboda családban nem Bence tragédiája az első. Évekkel ezelőtt a nagybátyja ugyancsak balesetben vesztette életét.

ElőzőNukleáris háború rémképe fenyeget – Titkos fegyvert kapott a „végítélet repülőgépe”
KövetkezőMár a Dunán hajóznak a Bahart-kompok a Balaton felé
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. Hamarosan 10 éves lesz a Hirmagazin, és a magam részéről nagyon büszke vagyok rá, mert az eltelt időszakban sok olvasónak nyújtottunk minőségi olvasótájékoztatást, örömteli szórakozást és önfeledt pihenési lehetőséget tartalmainkkal! 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, novellákat és regényt is, most az újságírás lett a szenvedélyem! A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, vagy képe, videója, vagy csak egyszerűen szeretne megjeleníteni egy történetet, élményt, elmélkedést, .. szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, itt: [email protected]. Rendszeres olvasóinknak és olvasóinknak köszönöm a hűséget, a sok-sok kommentet, odafigyelést, és építő vagy akár dorgáló kritikákat is! Olvassatok tovább is minket és legyen szép napotok, életetek! Bognár Géza