17.1 C
Budapest
2024. április. 30. kedd
HomeSportSporthirekKarnyújtásnyira az aranyérem: az ETO megverte odahaza a Fradit!

Karnyújtásnyira az aranyérem: az ETO megverte odahaza a Fradit!

A Győri ETO 31–20-ra legyőzte odahaza a Ferencvárost, és ezzel gyakorlatilag bezsebelte a női kézilabda NB I bajnoki címét.

NŐI KÉZILABDA NB I
GYŐRI AUDI ETO KC–FTC-RAIL CARGO HUNGARIA 31–20 (17–8)
Győr, 5350 néző. V: Horváth P., Marton
GYŐR: SANDRA TOFT – Győri-Lukács V. 2, GROS 10 (3), BROCH 3, HAUGSTED 2, Nze Minko 2, Schatzl Nadine 4. Csere: S. Oftedal 2, BLOHM 3, Rju Un Hi 1, Fodor Cs., Faluvégi D. 2, Anne M. Hansen. Edző: Ambros Martín
FTC: Bíró B. – Malestein 3 (1), KLUJBER 6 (1), Lekics 2, Kisfaludy, Bölk 1, Márton G. 3. Csere: Janurik (kapus), Tomori, Cvijics 1, Szucsánszki 1, Kukely 1, Stolle 2, Cirjenics-Kovacsics. Edző: Elek Gábor
Az eredmény alakulása. 6. p.: 4–4. 12. p.: 7–5. 16. p.: 9–6. 23. p.: 12–7. 33. p.: 18–12. 44. p.: 25–16. 48. p.: 27–17. 54. p.: 31–18
Kiállítások: 4, ill. 4 perc
Hétméteresek: 3/3, ill. 3/2


MESTERMÉRLEG

Ambros Martín: – Nyilván óriási motiváció volt, hogy ilyen mérkőzésen, a BL-negyeddöntőbe jutó Fradival találkoztunk. Hihetetlenül jól játszottunk, és így kellett, ha le akartuk győzni a Ferencvárost. Nem volt könnyű dolgunk, hiszen nekünk élet-halál kérdése volt a siker, hogy ezzel versenyben maradjunk a bajnoki címért, de azt gondolom, fantasztikusak voltunk. Télen is azt mondtam, mikor kikaptunk, hogy még nem dőlt el a bajnokság, most is ezt mondom, hiszen mindkét csapatnak van még hátra néhány mérkőzése.
Elek Gábor: – Ilyen különbséggel is megérdemelten győzött az ETO, a két félidő elejétől eltekintve nem tudtuk vele felvenni a versenyt. Utána az összes problémánk kiütközött, bár ha csúcsformában vagyunk, akkor is nehéz dolgunk lett volna. Nagyon agresszíven és borzasztóan jól védekező, bombaformában lévő Győrrel találkoztunk. A saját csapatomtól többet vártam, de azt azért tudtam, hogy ha az ETO ilyen formában kézilabdázik, akkor kevés esélyünk lesz.

ÖSSZEFOGLALÓ

Ahogy az előzetesen várható volt, a női kézilabda-élvonal 2022–2023-as kiírásában is a Győri Audi ETO KC és az FTC-Rail Cargo Hungaria között dől el a bajnoki cím sorsa. Ebben semmi újdonság, vagy meglepetés nincs az elmúlt évek tendenciáját figyelembe véve. Sőt, abban sem, hogy a két zöld-fehér együttes párharca a végletekig kiélezett, ugyanis az elmúlt öt évadban háromszor is pontazonosság alakult ki az élen, amelyből csak egyszer, a 2020–2021-es idényben került ki győztesen a Fradi. Azóta minden bajnoki mérkőzést a pályaválasztó nyert meg ebben a párosításban – a mostani bajnokságban is, ezért 32–26-os decemberi győzelmét követően a Ferencváros került előnybe az élcsapatok küzdelmében.

Tisztában voltak ezzel a szurkolók is: rekordidő – nem egészen két hét – alatt, már februárban elkapkodták az összes belépőt a bajnoki döntőnek is beillő összecsapásra. Így telt ház, és ahogy előzetesen Line Haugsted, a győriek balátlövője nyilatkozta, őrületes hangulat várt a felekre – már egy órával a kezdő sípszó előtt kemény hangpárbajt vívott egymással a két tábor az arénában. De vajon mire számítsunk a pályán két olyan elismert sztárcsapat összevetésében, mint az ETO és a Ferencváros – főleg, ha azok hasonló játékstílust képviselnek? Ki tudja hamarabb felvenni a nemzetközi szinten megszokott ritmust, diktálni a sebességet, jobban szűkíteni a területeket, vagy higgadtabban, pontosabban befejezni a támadásokat?

A legfrissebb hírek itt!

Az ilyen, és ehhez hasonló kérdésekre gyorsan megadta a választ a bajnoki címvédő Győri ETO, amelynek kapujában Sandra Toft hárította Emily Bölk átlövését, míg a másik oldalon Schatzl Nadine-ra jött ki a figura, a korábbi Fradi-játékos pedig nem hibázott. Gyorsan beigazolódott, amit az edzők előzetesen elmondtak, azaz hogy a kapusoknak kulcsszerepük lehet a rangadón, ugyanis Toft újabb két védéssel jelentkezett, más kérdés, hogy utóbbinál hetest ítéltek a játékvezetők, amelyből Angela Malestein szerezte meg a fővárosiak első találatát. Habár Bölknek nem igazán ment a játék, ugyanis a második ETO-gól róla született, Klujber Katrin és Malestein nagyszerűen mozgott és rendre jól találta meg a réseket. Utóbbi szép megoldását követően 4–3-nál például először vette át a vezetést a Ferencváros. Érződött a hatalmas tét a csapatokon, egy-egy pontatlanság, technikai hiba mindegyik oldalon akadt, de senki nem tudta lerázni a másikat. Aztán az első negyedóra végén megtorpant az FTC: 7–5-nél Malestein hetesét hárította Toft, aki már ekkor eksztázisban játszott, a szünetre pedig 58 százalékkal védett. A következő támadás végén újból Schatzl volt eredményes, ezt követően időt is kért Elek Gábor, ugyanis látszott, hogy a statikusan játszó budapestiek egyre tanácstalanabbak a rendkívül harcosan és jól védekező győriek ellen. A folytatásban Bíró Blanka jelentkezett egy-egy védéssel, támadásban azonban továbbra is az ötlettelenség érződött, s hogy a ferencvárosiak a Klujber, Malestein duótól várják a megváltást. Jól jellemezte a vendégek játékát, hogy emberelőnyben sem jutottak el tiszta lövőhelyzetig. A huszadik percre fordulóponthoz érkezett a csata, a háromgólos különbségről pedig a kisalföldiek tudtak továbblépni Ana Gros találataival – ekkor már hat volt közte (12–6), sőt, a szünet előtt nem sokkal már a két számjegyű különbségért támadhattak.

Erre azért még várnia kellett a több mint ötezer szurkolónak, ugyanis a Fradiba a második félidőre beszálló Kukely Anna lendületes támadás végén talált a kapuba, mi több, Márton Gréta duplája és Alicia Stolle gyors gólja 18–12-nél megkongatta a győri vészharangot. Percekig örülhettek csak a vendégszurkolók, ez a lendület ugyanis gyorsan elfogyott, a fővárosi védelem pedig képtelen volt hatástalanítani a győriek szlovén válogatott klasszisát, Ana Grost, aki alig tíz perc alatt négyszer volt eredményes a szünet után. Háromnegyed óra elteltével újra a tízgólos különbség határán táncoltak a csapatok, s habár Janurik Kinga az első támadás végén még hárítani tudott, három perccel később Schatzl lövésénél már nem – rá is számolt a hazai közönség a fővárosiakra, ez pedig nem igazán tetszett a kilencedik kerületiek szurkolóinak, akik egyre hevesebben gesztikuláltak a szektorukban. A hajrára teljesen összeomló ferencvárosiakat tulajdonképpen a játék minden elemében felülmúló győri csapatnak jogosan szólt a „Játszik az ETO!” rigmus a lelátóról. Főleg, miután Faluvégi Dorottya a szélről berepülve, kínaiból vette be Janurik kapuját – ekkor volt a legnagyobb a két fél közti különbség (31–18) –, ezzel teljesen megsemmisítve az örök riválist. Ugyanis ez a kiütéses kisalföldi siker tulajdonképpen eldöntötte a bajnoki cím sorsát…

További mérkőzések
Praktiker-Vác–DVSC Schaeffler 20–22
 (10–12)
NEKA–Kisvárda Master Good SE
 28–17 (14–10)
Moyra-Budaörs–MTK Budapest 20–28 (9–9)
Érd–Alba Fehérvár KC 20–24 (12–12)
Siófok KC–Dunaújvárosi Kohász KA 29–30 (13–12)

A mérközések állása?

opera pillanatfelvétel 2023 04 02 083951 www.nemzetisport.hu
www.nemzetisport.hu

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
securiton-tűzvédelem