Magyar háztartások százezrei küzdhetnek a nagy dilemmával akár már heteken belül: együnk vagy fűtsünk?

Az elszálló rezsiárak súlyosan érintik a lakosság döntő többségét, nem beszélve az élelmiszerárak végeláthatatlan emelkedéséről. A fizetések egyre kevesebbet érnek, és a hideg még be sem köszöntött.

A lakosság szinte fele gázzal fűt, és egy friss felmérés szerint a megkérdezettek 48%-át érinti a gázhiány, és az ebből következő áremelés. Vagyis a 2022-es fűtésszezon rémálommá válhat megannyi család számára.

Napi.hu által közölt kutatásban a válaszolók közül a gázzal fűtőket arról is megkérdezték, ilyen előrejelzések mellett hány fokra hajlandóak felmelegíteni az otthonukat.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, ha tetszik, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

A pohár még félig tele van

A legtöbben még mindig derűlátóak, hiszen 48% szavazott a 21-24 fok közötti lehetőségre. Emellett szinte ugyanannyian – 47% – választották a 17-20 Celsius fokos tartományt.

A népesség felénél tehát a pohár még félig tele van, de meglátjuk, meddig tart a reményteljes hozzáállás.

Érdekesség a nemek szerinti megoszlásban

A nők nagyon nem akarnak hidegben kuporogni otthon a didergős hónapokban. A gázzal fűtők körében – csak a hölgykoszorú válaszai alapjá –n mindössze 40% voksolt a 17-20 fokra, ehhez képest pedig jelentősen többen, 54% szeretne 21-24 fokos nappaliban ücsörögni.

Végzettség és hőfok

Az iskolai végzettségi szint szerinti megoszlás hozta a legeltérőbb véleményeket. A kitöltők közül azok, akik maximum általános iskolai végzettséggel rendelkeznek, többségükben (53%) a 17-21 Celsius fokos otthonra szavaztak. A középiskolai (54%) vagy felsőfokú végzettséggel (55%) rendelkezők zöme a melegebb lehetőséget választotta.

A Pulzus Kutató piackutatása 1000 fő megkérdezésével készült, a válaszok reprezentatívak, hűen tükrözik a magyar felnőtt lakosság véleményét. Az adatok nem, kor, iskolai végzettség és településtípus szerint a magyar alapsokasági adatoknak megfelelnek.

blikk

Hirmagazin.eu

ElőzőFriss hír érkezett az Operettszínház balerinájáról, akire ráomlott a ház a Jókai utcában
KövetkezőNagyon rossz helyzetbe kerültek a koraszülöttmentők: óriási szükségük van az adományokra
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. Hamarosan 10 éves lesz a Hirmagazin, és a magam részéről nagyon büszke vagyok rá, mert az eltelt időszakban sok olvasónak nyújtottunk minőségi olvasótájékoztatást, örömteli szórakozást és önfeledt pihenési lehetőséget tartalmainkkal! 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, novellákat és regényt is, most az újságírás lett a szenvedélyem! A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, vagy képe, videója, vagy csak egyszerűen szeretne megjeleníteni egy történetet, élményt, elmélkedést, .. szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, itt: [email protected]. Rendszeres olvasóinknak és olvasóinknak köszönöm a hűséget, a sok-sok kommentet, odafigyelést, és építő vagy akár dorgáló kritikákat is! Olvassatok tovább is minket és legyen szép napotok, életetek! Bognár Géza