szombat, június 29, 2024
Home Főhírek Időjárás Minimum 5 napig 40 C-fok közelében a hőmérséklet, de lesz nap, hogy...

Minimum 5 napig 40 C-fok közelében a hőmérséklet, de lesz nap, hogy el is hagyja az értéket! UV-sugárzásra is készüljünk!

59
0

Figyeljünk az idősekre, a gyermekekre, és a BM kiadta vörös kódot is, a hajlék nélküliek soron kívüli ellátására!

Figyelemmel az Országos Meteorológiai Szolgálat időjárási előrejelzésére és az országos tiszti főorvos hőségriasztására 2022. július 21., csütörtök reggel nyolc órától 2022. július 25., hétfő este nyolc óráig a regionális diszpécserszolgálatokon keresztül

KIADTA A VÖRÖS KÓD FIGYELMEZTETÉST.

Holnap 39 fok is lehet, és ezzel még nem értünk a hőhullám csúcsára.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 13 és 18 fok között várható, a hidegre érzékeny helyeken alacsonyabb, a vízpartokon, belterületeken magasabb értékeket is mérhetnek.

Derült, száraz időben lesz részünk, csütörtökön kevés fátyolfelhő lehet az égen. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt marad, csütörtökön legfeljebb a Tiszántúlon élénkülhet meg az északkeleti szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 33 és 39 fok között alakul.

OMSZ térkép

Ábra forrása: OMSZ

Csütörtök reggeltől hétfő estig ismét életbe lép a „vörös kód”

Szerdai közleményében azt írta a Belügyminisztérium, hogy – figyelemmel az Országos Meteorológiai Szolgálat időjárási előrejelzésére és az országos tisztifőorvos hőségriasztására – csütörtökön 8 órától hétfőn 20 óráig kiadták a vörös kód figyelmeztetést a regionális diszpécserszolgálatokon keresztül.

Időjárási helyzet Európában

Napok óta magasnyomás uralkodik kontinensünk legnagyobb részén, ami elősegíti a hőmérséklet további emelkedését. Közép-Európa felé haladva továbbra is tartja magát a forró, száraz idő, nagy területen 35 fok feletti csúcsértékekkel. Európa nyugati partjainál, illetve Nagy-Britannia térségében egy gyengülő hidegfront található, amelynek hatására az említett tájakon több fokkal visszaesett a hőmérséklet.

A Perzselő videója

Hirmagazin.eu

Megszakítás