Egy nőnek 72 évesen született meg az első gyermeke, így ő lett minden idők egyik legidősebb anyukája

Dátum:

Daljinder Kaur és 79 éves férje évtizedekig vártak hiába a gyermekáldásra.

Végül 2016 áprilisában mesterséges megtermékenyítés segítségével született meg fiuk, Armaan.

A pár házasságának első 46 éve gyermektelenül telt. Örökbe nem szerettek volna fogadni – mint mondták, már-már betegesen vágytak egy “saját” gyermekre. Végül egy újságban olvasták egy mesterséges megtermékenyítéssel foglalkozó intézet hirdetését, és úgy érezték, eljött az ő idejük.

legidősebb anyuka,72 éves

A kezelés költsége 1 millió rúpia – nagyjából 4 millió forint – volt, az idős párnak azonban nem okozott gondot az összeg kifizetése. Az asszony hajlott korára való tekintettel donor petesejtet használtak, ezt termékenyítették meg a férj, Mohinder hímivarsejtjével. Kétévnyi próbálkozás után fogant meg Armaan, az elkövetkezőkben pedig minden gördülékenyen ment: Daljinder nem csak hogy természetes úton szülte meg gyermekét, de még arra is képes volt, hogy egy ideig maga szoptassa őt.

A klinika orvosai először nem szerettek volna segíteni a párnak. Anuragh Bishnoi, az intézmény igazgatója azt mondta, nem hitte, hogy Daljinder elég erős lesz ahhoz, hogy kihordjon egy gyermeket. Végül a vizsgálatok eredményei nem igazolták az aggodalmait, nem tűnt veszélyesebbnek a terhesség, mint egy középkorú nő esetében.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy még az asszony életkora sem ismert, ugyanis nincs születési anyakönyvi kivonata, és ő maga sem tudja pontosan, mikor született. Ami biztos, hogy a férje 1937-es születésű (neki vannak papírjai), Daljinder pedig úgy tudja, “öt vagy hét évvel” lehet fiatalabb nála.

legidősebb anyuka,72 éves

A várandósság és a szülés rendben lezajlott, pusztán az adott némi aggodalomra okot, hogy Armaan mindössze 1800 grammal látta meg a napvilágot, és egyévesen sem nyomott többet 7 kilogrammnál. Ezt leszámítva azonban jól fejlődő, egészséges, vidám gyermek. Szülei azonban egyre több nehézséggel találják szembe magukat.

“Mióta mászik, én is négykézláb közlekedem, és ez elég nehéz. A testem már nem bírja. Ez az egész nehezebb, mint gondoltam. A vérnyomásom ugrál, és hamar kifáradok. (…) Aggódom Armaanért. Oda kellene figyelnem az egészségemre, de közben róla is gondoskodnom kell” – vallotta be az asszony egy interjúban, amelyet a Cover Asia Press hírügynökségnek adott.

napjainkportal

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Megosztás:

Weblap4u weboldal karbantartás

Népszerű

További hasonló
Related

Közleményt adott ki a Kensington-palota a nagybeteg Katalin hercegnéről

Kiderült mikor végezhet újra teljesértékű munkát Katalin hercegné.. Az egész...

Nagyon kellemetlen adatlopási ügyben érintett az Európai Parlament

Saját alkalmazottai rendkívül érzékeny adatai szivárogtak ki. Személyi igazolványok, útlevelek,...

Robert Fico elleni merénylet: Valóság és összeesküvés-elméletek

Bevezetés Robert Fico, a szlovák politikai élet egyik meghatározó alakja,...

Kína „büntető hadgyakorlatba” kezdett Tajvan környékén

Peking által „büntetőként” aposztrofált hadgyakorlatokba kezdett csütörtökön a kínai...
Megszakítás