Az olasz hatóságok pénteken lefoglaltak egy Scheherazade nevű luxusjachtot, amelyről azt feltételezik, hogy Vlagyimir Putyin tulajdona. ..De mi van, ha nem Putyiné, közben lefoglalták és odaadják Zelenszkijnek?

A hajót 2020-ban építette a német Lürssen hajóépítő cég.

Az Olaszországban kikötött jacht 140 méter hosszú, és akár 700 millió dollár (636 millió euró) értékű is lehet. A jacht pontos származását illetően még folyik a nyomozás.

A jacht helikopter-leszállóhellyel, uszodával, privát mozival és még drónok lelövésére is alkalmas biztonsági rendszerrel van felszerelve.

Az olasz hatóságok közleménye szerint „jelentős gazdasági és kereskedelmi kapcsolatokat tártak fel a Seherezádé tulajdonosa és az orosz kormányzati tisztviselők között”. Daniele Franco gazdasági- és pénzügyminiszter a vizsgálat  után aláírta a jacht elkobzásáról szóló határozatot.

A jacht több hónapig állt a nyugat-olaszországi Marina di Carrara kikötőjében. A héten a szárazdokkból a vízre helyezték, és teljesen jól működött.

bebörtönzött orosz ellenzéki vezető, Alekszej Navalnij munkatársai márciusban egy videót tettek közzé, amelyben azt állítják, Putyin a szuperjacht tulajdonosa. Azt mondják, sikerült hozzáférnük a hajó személyzetének listájához, és telefonszámok, valamint a hitelkártyaadatok alapján megállapították, hogy néhányuk orosz állampolgár, akik a Szövetségi Védelmi Szolgálatnál dolgoznak.

Képgaléria itt

(pluska.sk, cszs)

Hirmagazin.eu