Kína amerikai nagykövete katonai konfliktusra figyelmeztetett 

– írja az NPR.

Qin Gang karrierdiplomata, aki egyébként a kínai elnök protokollfőnöke volt, lehetséges kiváltó okként az USA beleavatkozását nevezte meg a Tajvannal való vitájukba. Már a kínai külügyminiszter is azt nyilatkozta a napokban, hogy jobb, ha Washington „nem játszik a tűzzel”.

A külpolitikai szakértők szerint a nagykövet fajsúlyos kijelentése már konkrétabb üzenet, és ezt komolyan kell venni.

Kína szakadár tartományának tekinti a szigetet, 

amelyen 1949 óta, a polgárháborús győzelem óta működik önálló kormány. A kínai kormányzat korlátozza Tajvan mozgásterét a nemzetközi színtéren, gazdasági nyomást alkalmaz, és rendszeres hadgyakorlatokat tart a sziget közvetlen közelében.

Fotó: Shutterstock

A múlt hétvégén kifejezetten fenyegetőleg hatott, hogy 39 kínai harci repülőgép sértette meg Tajvan légvédelmi övezetét. Kína vizein pedig amerikai hadihajók jelentek meg. Kína nagykövete határozott álláspontot képvisel:

nem adják fel az újraegyesítési céljaikat, és szükség esetén nem rettennek el az agresszívabb eszközöktől sem.

vg

Hirmagazin.eu

ElőzőTiszta vizet öntött a pohárba Csollány Szilveszter lánya: elárulta, be volt-e oltva édesapja..
KövetkezőKiszel Tünde saját magát görög istennőnek nevezte és és úgy pózol a februári naptárfotóján.. – Szólj hozzá!
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. Hamarosan 10 éves lesz a Hirmagazin, és a magam részéről nagyon büszke vagyok rá, mert az eltelt időszakban sok olvasónak nyújtottunk minőségi olvasótájékoztatást, örömteli szórakozást és önfeledt pihenési lehetőséget tartalmainkkal! 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, novellákat és regényt is, most az újságírás lett a szenvedélyem! A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, vagy képe, videója, vagy csak egyszerűen szeretne megjeleníteni egy történetet, élményt, elmélkedést, .. szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, itt: [email protected]. Rendszeres olvasóinknak és olvasóinknak köszönöm a hűséget, a sok-sok kommentet, odafigyelést, és építő vagy akár dorgáló kritikákat is! Olvassatok tovább is minket és legyen szép napotok, életetek! Bognár Géza