Mark Zuckerberg szerint nem arra teremtették az emberi fajt, hogy a képernyőn keresztül tartsuk egymással a kapcsolatot, ezért inkább létrehozna egy virtuális valóságot. Félelmetes terveit a napokban hozta nyilvánosságra.

Metaverzum céggé szeretné fejleszteni a Facebookot Mark Zuckerberg, ami annyit tesz, hogy gyakorlatilag egy komplett online világot akar létrehozni, ahol a tagok virtuálisan játszhatnak, beszélgethetnek, dolgozhatnak.

Mindezt úgy valósítaná meg, hogy a felhasználók, egy virtuális valóságot mutató szemüveget és fülhallgatót kapnának.

– Zuckerberg az élményt úgy jellemezte, mint egy olyan „testet öltött” internetet, amiben nem csak egyszerűen tartalmat fogyaszthatunk, hanem valóban „benne lehetünk” – írta a 24.hu a The Verge cikke alapján.

Még több külföldi hír

A világ legnagyobb közösségi-oldalának alapítója szerint az embereknek nem a képernyőn keresztül kéne kapcsolatot teremteniük egymással, mert a nem erre születtünk. Éppen ezért egy sokkal valósághűbb, virtuális élményt nyújtana felhasználói számára, bízva abban, hogy a 3D-s technológia idővel felváltja a mostani rendszert.

Fotó: Pixabay/illusztrációFotó: Pixabay/illusztráció

Ezen kívül már dolgoznak egy „végtelen irodán” is ahol a felhasználók az ideális munkahelyi környezetüket hozhatnák létre a virtuális világban.

– A jövőben ahelyett, hogy telefonon csinálnánk ezt, hologramként leülhetnél a kanapémra, vagy én ülhetnék le a te kanapédra, így olyan érzés lenne, mintha ugyanazon a helyen lennénk, akkor is, ha több ezer kilométerre vagyunk egymástól – mondta Zuckerberg a lapnak.

blikk

Hirmagazin.eu

ElőzőCsodát láthatsz a vácrátóti Nemzeti Botanikus Kertben
KövetkezőKomoly kiállás hazánk mellett a tekintélyes német napilapban..
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. Hamarosan 10 éves lesz a Hirmagazin, és a magam részéről nagyon büszke vagyok rá, mert az eltelt időszakban sok olvasónak nyújtottunk minőségi olvasótájékoztatást, örömteli szórakozást és önfeledt pihenési lehetőséget tartalmainkkal! 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, novellákat és regényt is, most az újságírás lett a szenvedélyem! A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, vagy képe, videója, vagy csak egyszerűen szeretne megjeleníteni egy történetet, élményt, elmélkedést, .. szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, itt: [email protected]. Rendszeres olvasóinknak és olvasóinknak köszönöm a hűséget, a sok-sok kommentet, odafigyelést, és építő vagy akár dorgáló kritikákat is! Olvassatok tovább is minket és legyen szép napotok, életetek! Bognár Géza