Valószínűleg nem így tervezte Joachim Löw a búcsúmeccsét a német válogatott kispadján. A nyári Eb után leköszönő szövetségi kapitány csapata 2-1-es vereséget szenvedett Észak-Macedóniától. A futballtörténelemben eddig csak két csapat, Portugália és Anglia tudja legyőzni a németeket a kvalifikáció során.

A német válogatott története során eddig 97 meccset játszott a világbajnoki selejtezőkben. Ebből 76-szor nyerni tudott, 18 alkalommal volt döntetlen és vereséget csak háromszor szenvedett. Korábban két olyan, futballnagyhatalomnak számító nemzettől, mint Portugáliától 1985-ben, és Angliától 2001-ben. A sorban harmadik viszont az Észak-Macedón válogatott volt.

Kedveld és ajánld a Hirmagazin.eu Online Médiát!

A korábbi újpesti futballista, Enis Bardhi az első félidő hosszabbításában csinált bohócot a német védelemből, majd kihagyhatatlan helyzetbe hozta a veterán Goran Pandevet. A németek a második félidő elején Ilkan Gündogan büntetőjével egyenlítettek. A lefújás előtt nem sokkal pedig jött hidegzuhany a hazaiaknak.

A 85. percben a Dinamo Zagreb futballistája, Arijan Ademi cselezte be magát jól a 16-oson belülre, a beadását pedig Elif Elmas passzolta be közelről. A győztes gólt szerző Elmas a Napoli futballistája, bár többnyire csak epizódszerepeket kap az olasz klubban.

Érdekesség, hogy több olyan futballista is szerepet kapott az Észak-Macedón válogatottban, akik korábban vagy jelenleg is az NB I-ben szerepelnek. A már említett Bardhi mellett a MOL Fehérvár játékosa, Viszar Musliu végigjátszotta a meccset, míg a exfradista, jelenleg a ciprusi AEK Larnakában szereplő Stefan Szpirovszki csereként állt be.

Arra is kevesen számítottak, hogy a J csoportot három forduló után a még veretlen Örményország vezeti majd, mögötte pedig Észak-Macedónia következik. Egyelőre kieső helyen áll Németország, Románia és Izland.

Kedveld és ajánld a Hirmagazin.eu Online Médiát!

 

ElőzőÚjabb budapesti büntetőfékezés sérültekkel – fotók
KövetkezőNem biztos benne, hogy április 19-én lehet nyitni – Ezt mondta Pusztai Erzsébet infektológus a járványhelyzetről
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. Hamarosan 10 éves lesz a Hirmagazin, és a magam részéről nagyon büszke vagyok rá, mert az eltelt időszakban sok olvasónak nyújtottunk minőségi olvasótájékoztatást, örömteli szórakozást és önfeledt pihenési lehetőséget tartalmainkkal! 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, novellákat és regényt is, most az újságírás lett a szenvedélyem! A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, vagy képe, videója, vagy csak egyszerűen szeretne megjeleníteni egy történetet, élményt, elmélkedést, .. szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, itt: [email protected]. Rendszeres olvasóinknak és olvasóinknak köszönöm a hűséget, a sok-sok kommentet, odafigyelést, és építő vagy akár dorgáló kritikákat is! Olvassatok tovább is minket és legyen szép napotok, életetek! Bognár Géza