Hamarosan újra lehet majd utazni, ezt pedig most néhány ország meg is erősítette azzal, hogy felfedte: szívesen látják a koronavírus ellen beoltott turistákat..

A koronavírus-járvány alatti megfelelő átoltottsággal egyre több lehetőség nyílik majd meg az emberek előtt, ami a vendéglátás mellett a turizmust érinti majd leginkább. Mutatjuk a listát az országokról, akikről eddig biztosan tudjuk, szívesen látják azokat, akik már megkapták a vakcinát.

IZLAND

Izland bejelentette, hogy azok az országba érkezők, akik be vannak oltva koronavírus ellen, mentesülnek a karanténkötelezettség alól. Izland jelenlegi szabályai szerint minden beutazónak kötelező átesnie egy PCR-teszten, amelyet 5-6 nap karantén, majd egy ismételt teszt követ. Az ország új irányelvei szerint azonban oltási bizonyítvánnyal nem kell tesztelni és karanténba vonulni sem.

GÖRÖGORSZÁG

Harry Theoharis, turisztikai miniszter egy konferencián elmondta: az ország május 14-től tervezi visszavárni a turistákat anélkül, hogy azok igazolnák oltottságukat. Utazás előtt azonban mindenkinek szükséges egy negatív koronavírus-tesztet produkálnia, a turistákat pedig véletlenszerűen tesztelhetik az országban.

 

 

SEYCHELLE-SZIGETEK

A Seychelle-szigetek turisztikai hatóságai az év elején bejelentették, hogy az oltott látogatókat a világ bármely részéről azonnali hatállyal befogadja. Egyedüli feltétel a második adag megkapása utáni két hetes várakozási idő. A beoltott látogatókra továbbra is vonatkoznak a beutazási követelmények: az utasnak igazolnia kell, hogy két adag koronavírus elleni oltóanyagot kapott, emellett igazolnia kell egy negatív koronavírus-teszt eredményét, amelyet legfeljebb 72 órával az indulás előtt végeztek el rajta. A Seychelle-szigetek nem fogadja a be nem oltott látogatókat, valamint azokat sem, akik a tiltólistás országokból érkeznének.

ÉSZTORSZÁG

Észtország bejelentette, hogy február 1-től azokra az EU-s tagállamból érkezőknek, akik megkapták az oltást, már nem vonatkozik a 10 napos karanténkötelezettség és a koronavírus-teszt elvégzése sem. Néhány kritérium azonban még felmerül: egyes országok esetén például nem telhet el hatnál több hónap a vakcina beadatása óta.

CIPRUS

Ciprus új irányelveket kíván bevezetni, amelyekben az oltott utazóknak nem lesz szükségük a jelenlegi tesztelési- és karanténszabályokra május 1-től. Kitétel a második oltás igazolása, illetve az oltás óta eltelt legalább hét nap is.

LENGYELORSZÁG

Lengyelország feloldotta a koronavírus ellen beoltott, és az oltás meglétét igazolni képes utazók kötelező 10 napos karanténkötelezettségét. A feloldás emellett azokra is vonatkozik, akik a határ átlépése előtt legfeljebb 48 órával negatív koronavírus-tesztet produkálnak.

borsonline

Hirmagazin.eu

ElőzőMagyarország Európa-bajnok lett oltásban
KövetkezőHúsvétig minden 60 év fölöttit be lehet oltani, nyárig mindenki mást is
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. Hamarosan 10 éves lesz a Hirmagazin, és a magam részéről nagyon büszke vagyok rá, mert az eltelt időszakban sok olvasónak nyújtottunk minőségi olvasótájékoztatást, örömteli szórakozást és önfeledt pihenési lehetőséget tartalmainkkal! 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, novellákat és regényt is, most az újságírás lett a szenvedélyem! A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, vagy képe, videója, vagy csak egyszerűen szeretne megjeleníteni egy történetet, élményt, elmélkedést, .. szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, itt: [email protected]. Rendszeres olvasóinknak és olvasóinknak köszönöm a hűséget, a sok-sok kommentet, odafigyelést, és építő vagy akár dorgáló kritikákat is! Olvassatok tovább is minket és legyen szép napotok, életetek! Bognár Géza