A kismama a terhesség és a szoptatás alatt a táplálkozásával csökkenteni tudja a csecsemőnél megjelenő allergia esélyét. Svéd kutatók az 508 fő bevonásával zajló kutatásban megfigyelték, hogy ritkábban jelentkezett allergia azon kismamák csecsemőinél, akik több tehéntejet fogyasztottak a várandósság és a szoptatás időszakában.

A megfigyelések szerint esetükben atópiás ekcéma, ételallergia és asztmás tünetek is kisebb számban alakultak ki. Még mielőtt minden kismama éjjel-nappal tejet inna, érdemes a szakértő tanácsát megfogadni.

– A mennyiségre nagyon fontos ügyelni – mondta dr. Hidvégi Edit tüdőgyógyász, gasztroenteorológus, a Budai Allergiaközpont orvosa

 A terhesség idején sem jó, de a szoptatás alatt kifejezetten előnytelen a túlzott mértékű tejfogyasztás, ami azt jelenti, hogy napi egy liter tej, illetve ennek megfelelő tejtermék fogyasztása a határ.

Mindenki ezt olvassa most!

Dr. Hidvégi Edit szerint a kismama diétája nem csökkenti a gyermeknél megjelenő allergia kockázatát. Ha a várandós hölgy nem allergiás és emiatt nem kell diétáznia, akkor a születendő gyermek érdekében felesleges kizárnia bizonyos ételcsoportokat az étrendjéből, mert így nem tudja csökkenteni a gyermeknél kialakuló ételallergia kockázatát. Leginkább a vegyes táplálkozás segíti a gyermek immunrendszerének fejlődését.

blikk

Hirmagazin.eu

ElőzőKiderült, mi történhetett VV Fanni holttestével
KövetkezőFerenc pápa olyat tett, amire eddig még nem volt példa
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. Hamarosan 10 éves lesz a Hirmagazin, és a magam részéről nagyon büszke vagyok rá, mert az eltelt időszakban sok olvasónak nyújtottunk minőségi olvasótájékoztatást, örömteli szórakozást és önfeledt pihenési lehetőséget tartalmainkkal! 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, novellákat és regényt is, most az újságírás lett a szenvedélyem! A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, vagy képe, videója, vagy csak egyszerűen szeretne megjeleníteni egy történetet, élményt, elmélkedést, .. szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, itt: [email protected]. Rendszeres olvasóinknak és olvasóinknak köszönöm a hűséget, a sok-sok kommentet, odafigyelést, és építő vagy akár dorgáló kritikákat is! Olvassatok tovább is minket és legyen szép napotok, életetek! Bognár Géza