24.5 C
Budapest
2024. április. 30. kedd
HomeÉletmódÉletmód hírekDeutsch Tamás felesége az év edzője díjról: „Nem a férjemnek, az eredményeinknek...

Deutsch Tamás felesége az év edzője díjról: „Nem a férjemnek, az eredményeinknek köszönhetem az elismerést”

Budapest — Megérdemelte, vagy a férjének köszönheti? Ez a kérdés vetődött fel internetes oldalakon, fórumokon azután, hogy a múlt héten Deutsch-Lazsányi Erikát (40) az MTK Budapestnél a 2020-as év legjobb edzőjének választották meg.

Ugyanis a ritmikusgimnasztika-szakosztály elnöke az európai parlamenti képviselő, klubelnök Deutsch Tamás (54) felesége. Többen sugallták, hogy a díjazáshoz akár ennek is köze lehet, a Blikk magát az érintettet, a díjazott szakembert kérdezte erről.

– Ha Tamást választották volna meg az Év edzőjének, akkor érteném a megjegyzéseket, de így… Komolyra fordítva a szót, ismert politikus és sportvezető feleségeként ugyan egyre harcedzettebb vagyok a minden ok nélküli negatív megjegyzések elviselése terén, de még mindig nem tudtam megszokni az ilyesféle rosszindulatú piszkálódásokat. Nem a férjemnek, az eredményeinknek köszönhetem az elismerést – mondta lapunknak Deutsch-Lazsányi Erika.

Deutsch Tamás, a klub elnöke az edzőnő férje /Fotó: MTI-Kovács AttilaDeutsch Tamás, a klub elnöke az edzőnő férje /Fotó: MTI-Kovács Attila

Hozzátette, nem is kíván ezzel bővebben foglalkozni, mivel rangos elismerésben részesült.

– Az Év edzője díj egy olyan klasszis mesterekkel rendelkező klubban, mint az MTK, hatalmas megtiszteltetést jelent. Nem számítottam még jelölésre sem, nemhogy arra, hogy el is nyerhetem a címet. Óriási örömet szereztek a szakosztályvezető kollégák azzal, hogy engem találtak elismerésre méltónak, tiszta szívemből köszönöm nekik, hogy így szavaztak – magyarázta a Blikknek Deutsch-Lazsányi Erika.

Az edző szerint a díjazásban nagy szerepe volt annak, hogy tanítványa, Kocsis Evelin (14) 2020-ban sporttörténelmet írt, a kijevi junior-Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett. Ő az első magyar, aki a viadalok történetében dobogóra állt.

Kocsis Evelin az első magyar ritmikus gimnasztikázó, aki Eb-érmet nyert a junioroknálKocsis Evelin az első magyar ritmikus gimnasztikázó, aki Eb-érmet nyert a junioroknál

– Ő igazi harcos székely lány, nem ismer lehetetlent. Egy kisegyesületből érkezett hozzánk hat éve. Lelkes és álmodozó volt, nem is sejtette, mennyit kell majd dolgoznia azért, hogy komoly eredményeket érhessen el – mesélte a tréner. – És hogy miben tudtam neki segíteni? Abban, hogy ne „csak” tehetséges, hanem sikeres is legyen.

Sikeres a szakosztály

Az egyéni elismerés mellett az egész ritmikusgimnasztika-szakosztály munkájára is büszke Deutsch-Lazsányi Erika.

– Az elmúlt húsz esztendőben számtalan bajnoki címnek és Magyar Kupa-győzelemnek örülhettünk. Tizennégy éve egyhuzamban mi őrizzük a Magyar Kupát, és tíz esztendeje a hazai szövetség által az eredményesség alapján összeállított egyesületi pontversenyben sem találtunk legyőzőre – mondta a szakember.

blikk

HIrmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
Pannon Work